Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Ahoj maminecky … prosim vas nemate moznost nektera odprodat ci sehnat domaci medik??
odkud jsi? kamarad je vcelar
, je u CB, ale i rozesila, i kdyz nevim, jestli nema nejake min. mnozstvi.
Kalimerko jsme z Olomouce, bereme med od tatínka mé kamarádky a je moc dobrý…
My máme včely (Frenštát), ale letos je to taková bída, že budem zásobovat jen rodinu a kamarády. Zatím se vytočilo jen 65kg medu a to někdy bývalo na 1 várku i 250 kg..
Zato je med fantastický. Sehnat by se ale měl dát u velkochovatelů, my máme jen 5 včelstev. Hodně štěstí
.
Kdysi mluvil nejaky vcelar v tv, ze ma kazdy konzumovat med od vcelare ze sveho okoli. Pry ty vcery nasbiraji nektar z rostlin, ktere rostou kolem vas a vyrazne snizi riziko moznych alergenu v medu.
coz my mame vyhodu - bydlime v Polabi a kupujeme primo Med z Polabi, ktery se zpracovava v Letnanech, coz je od nas 10 minut autem. Navic se dela i pastovy, ktery pouzivame celou zimu misto cukru do caje a detem tim mazu chleba a mam jistotu, ze nikde nic nekape…
Nejhorsi jsou pry medy, made in EU - jsou ty pry stacene nejvetsi sracky - taky po jednom z Tesca manzelovi (pylovemu alergikovi) pekne otekly sliznice.
Ten polabsky OK.
Babicka, bydlici vedle ve vsi mela vcelare souseda a to byl panecku medik - sice rychle cukernatel, ale ta chut - skoda, ze tu neni oblizujici se smajlik…Taky se deda dozil skoro 90 a byl velmi ciperny - kazde rano si ordinoval materi kasicku a kazdy vecer pred spanim stopicku medoviny ![]()
se nemůžeš poptat mě? můj tatík je včelař
jestli ještě máme, kolik ho chceš?
AngelinaBalerina píše:
se nemůžeš poptat mě? můj tatík je včelařjestli ještě máme, kolik ho chceš?
jaaaaj Misoooo vidis a bavily jsme se o tom
… no mi staci sklenicka tak kilovka na zimu … to delam cajik jedine s medikem dela mi dobre na prudusky na ktere v zime fakt moc vzdy trpim
a Honzík taky
Průdušky nebudou v pořádku do té doby, dokud budete pít mlíko a používat mléčné výrobky, které zahleňují. Třeba tu je napsáno něco málo o tom: http://www.kiwirawfood.cz/…race/strava/
Jééé, není tu někdo z Ústeckého kraje, kdo by měl možnost odprodat domácí medík nebo věděl o někom kdo ho prodává??? Nějaký fakt dobrý, domácí. Už nám došly zásoby a v obchodě kupovat med nechci…
Promiňte, že sem lezu, ale mě by docela zajímalo, co je to ten med na pečení za sračku, že to stálo v penny v akci 30kč 900g. Rohodně to nehodlám kupovat, ale pro zajímavost, neváte někdo, co v tom je, že je to tak levný, a že se nesmí konzumovat bez tepelné úpravy? ![]()
@slavuska1 je to druhá jakost, směs různých medů, jako teoreticky by se ti z toho nemělo nic stát. Oni tak obchází zákon - i pro med je norma - ohledně obsahu vody a složení, tohle prostě nic negarantuje, může se tam dát sirup atd.
Jako nedokážu si představit na co bych ho použila. Ale zase když koupíš klasický med v obchodě, tak je to taky pěkná sračka, akorát o stovku dražší. Dobrý med jen od včelaře
Holky dochází nám domácí zasoba medu. Našel by se někdo, kdo by prodal? Lokalita ideálně Praha nebo Zlín.
@Žirafátko díky, mě to právě zajímalo
no my máme naštěstí od známých z moravy domácí ![]()
Jsem šťastná za známé s kontakty na včelaře. Poté co jsme ochutnali domácí med, tak ty obchodní umělý hnusy poznáme po chuti téměř s jistotou ![]()