Bio hovězí - je jak podrážka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15319
7.5.10 10:31

bio hovězí - podrážka

Ahoj holky, manžel přinesl domů bio hovězí a já i po dvou a půl hodinách vaření v papiňáku (a doufání, že při dalším otevření už to bude) servírovala podrážku. :-? Vaříte to někdo často a víte, jak na něj, potvoru žvejkavou? :roll: Koupil dvě balení a já mám jedno v mražáku, tak se s tím budu muset ještě jednou poprat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.5.10 10:41

Ja by som to asi pomlela do fasirky. To ze je maso bio nemusi automaticky znamenat ze bude makke. My sme mali bio jalovicu (od suseda na dedine) co sa za cely den neuvarila. No, bola sice mladucka, ale v stajni mala zimu.
Plus este na kvalitu masa vplyva kvalita krmiva. Vies naisto ze „tvoja“ bio krava bola mlada, dobre ustajena a dobre krmena? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.5.10 10:48

Njn, biokráva lítá celý dny po bioloukách a aby měla hezkej bioživot, nechaj ji žít pěkně dlouho, picnou ji coby stařenku :roll: :mrgreen: Radši to umel na mlýnku a udělej biokarbanátky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319

Vím akorát podle popisku, že je to mladý býk z Velkého Šenova - Biopark s.r.o. kupovaný v Hypernově. :lol:
Takže pokud to nechci vyhodit, raději to dát do sekané. To bude asi jistota, že bude co k obědu. :mrgreen:
Děkuju za radu. :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597

Evi a co ti donesl za hovezí, jaký druh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.5.10 10:55

Taky jsem ho koupila, taky v Hypernově. Vařila 3 hodiny a žádný zázrak - takové žvejkavé. Ale já moc hovězí newkupuji, tak nemám srovnání. Koupila jsem ho malýmu do příkrmů. Nasekala úplně na drobno, jí to a nestěžuje si. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7.5.10 10:56

Eviah, to ze je to mlady byk nestaci. „Nasa“ jalovica tiez nemala ani rok. Ako som pisala, kvalitu masa ovplyvnuje aj kvalita ustajenia a zradla. Ak je zviera v mokrom, v zime, v prievane, trasie sa a „posiluje“. A Ty ho potom neuvaris aj ked ma len 7 mesiacov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.5.10 11:06
Amynka píše:
Evi a co ti donesl za hovezí, jaký druh?

píšou: hovězí roštěnou (nízký roštěnec bez kosti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.5.10 11:07
neczuz píše:
Taky jsem ho koupila, taky v Hypernově. Vařila 3 hodiny a žádný zázrak - takové žvejkavé. Ale já moc hovězí newkupuji, tak nemám srovnání. Koupila jsem ho malýmu do příkrmů. Nasekala úplně na drobno, jí to a nestěžuje si. :nevim:

No já srovnání mám, dcera mi jednu dobu jedla pouze roštěnky, jiné maso moc nechtěla, i když jsem se snažila to střídat. Teď už jí vše, naštěstí. :-D (Akorát teda nad králíkem ohrnuje nos, tak si vždycky vzpomenu na Vesničko má, středisková :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.5.10 11:08
Bábi Zlopočasná píše:
Eviah, to ze je to mlady byk nestaci. „Nasa“ jalovica tiez nemala ani rok. Ako som pisala, kvalitu masa ovplyvnuje aj kvalita ustajenia a zradla. Ak je zviera v mokrom, v zime, v prievane, trasie sa a „posiluje“. A Ty ho potom neuvaris aj ked ma len 7 mesiacov.

Moc děkuju za vysvětlení :kytka: , takže ona je to vždycky trochu sázka do loterie, bio nebio, že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
7.5.10 11:09

tak tak, bio ještě neznamená dobré maso. ona totiž měkkost masa záleží mimo jiných faktorů i na jatečném zpracování a uskladnění. na stáří poraženého kusu, na jeho druhu (masné plemeno/smíšené/mléčné) a pohlaví (nejlepší na porážku je mladý býk.)

prostě i když bio, tak kráva mléčného plemena 5 let stará, kteoru nenechají po porážce min. 14 dní dozrát v chlaďáku (teda, taková by byla tuhá i po dozrátí..)bude jako podrážka ať je bio nebo není! bio certifikace se tohoto bohužel netýká.

jinak ono s tímhle se obecně švindluje. kdyby se udělala hmotnostníbilance, zjistilo by se, že onen mladý býk měl ve skutečnosti 15 nohou, 8 svíčkových apod. bohužel, není to ojedinělé, děje se to. další věc je opravdu to, že když nenecháte v chladu povolit posmrtnou ztuhlost a maso uzrát, je podrážka i z toho býka, no..

taky bych udělala biohamburgery :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.5.10 11:14

Natašo a znáš nějakého dodavatele, který nechává maso uležet? Kde se dá takové hovězí koupit? Už jsem o tom slyšela několikrát, že se tu (v ČR) staření nedělá, rychle prodávají a pak je to tuhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
7.5.10 11:17
eviah píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Moc děkuju za vysvětlení :kytka: , takže ona je to vždycky trochu sázka do loterie, bio nebio, že? :nevim:

to ne, bio to je, jen to nemusí být nutně k jídlu.. :mrgreen:

zhruba před 5 lety jsme hyper koupili bio jehněčí, které přírodou i vonělo :-P .po rozmražení (bylo mražené v balírně) sjme v mase objevili bobky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.5.10 11:20

Možná se mi budete smát, jaká to jsem kuchařka, ale teprve nedávno jsem objevila krůtí maso - stehna. Je to maso červené, dřív jsem kupovala jen krůtí prsa, což je maso bílé. Ta stehna (dá se to koupit i jako plátky) stačí vařit půlhoďky v hrnci a jen se to rozsýpá. Myslíte, že by to mohlo stačit jako aby měl malý taky nějaké červené maso? Ono kupovat jakékoli hovězí, to je fakt sázka do loterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.5.10 11:21
Nataša píše:
eviah píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Moc děkuju za vysvětlení :kytka: , takže ona je to vždycky trochu sázka do loterie, bio nebio, že? :nevim:

to ne, bio to je, jen to nemusí být nutně k jídlu.. :mrgreen:

zhruba před 5 lety jsme hyper koupili bio jehněčí, které přírodou i vonělo :-P .po rozmražení (bylo mražené v balírně) sjme v mase objevili bobky :)

jj, tak jsem to myslela, že je to sázka do loterie, jestli to bude k uvaření a změkne to nebo ne, ať je to bio nebo nebio :-D

bobky - :mrgreen: to muselo být překvápko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.