Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Mám takovou blbou otázku,ale nevím co to slovo znamená.Co to znamená když je napsáno vhodné pro vegany?Děkuji
Vegani jsou odnož vegetariánů. Jsou to ti vegetariání, kteří kromě masa nejí ani vajíčka a nepijou mlíko. Zkrátka nepozřou nic, co je živočišného původu.
Je to pro lidi, kteří nepoužívají žádné zvířecí produkty - maso, mléko, vejce apod. Samozřejmě jde třeba i o kožené výrobky a tak. Stačí takhle?
Tinuvien píše:
Je to pro lidi, kteří nepoužívají žádné zvířecí produkty - maso, mléko, vejce apod. Samozřejmě jde třeba i o kožené výrobky a tak. Stačí takhle?
No na to jsem zapomněla ![]()
Děkuji,je to napsané i u pracího prášku,tak mě to právě zajímalo. ![]()
Že by se vegani místo masa živili pracím práškem?
Zrovna na takovým produktu mi to přijde dost zcestný ![]()
Erian píše: Že by se vegani místo masa živili pracím práškem?Zrovna na takovým produktu mi to přijde dost zcestný
Zcestný to není. Prostě chtějí vědět, zda ten prací prášek neobsahuje živočišné složky. Protože je nejedí, neoblíkají se do nich ani je nepoužívají.
Na pracím prášku a případně drogerii je to psáno, aby bylo vidět, jestli byl prostředek testován na zvířatech. Vegani jsou totiž velmi obezřetní k živým tvorům a nerespektují ani tento druh zvířecí šikany. Proto jsou Vegan friendly třeba i prací prášky ![]()
@Trojánková píše: Mám takovou blbou otázku,ale nevím co to slovo znamená.Co to znamená když je napsáno vhodné pro vegany? Děkuji
Znamená to, že výrobek je o 50 % dražší. Nic jiného, protože běžný člověk nemá šanci poznat rozdíl.