Bio zelenina v supermarketech

400
24.11.10 22:50

Bio zelenina v supermarketech

Ahoj holky, nevíte náhodou, ve kterých supermarketových řetězcích se dá sehnat čerstvá, případně mražená, biozelenina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8043
24.11.10 22:51

u nás maj čerstvou v tescu - ale jen pár druhů - mrkev, cuketa, cibule, nevim co dál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
24.11.10 22:57

mraženou nekupuju, čerstvá:
Kaufland - vždy mrkev a brambory, ovo mívají banány, jablka, hrušky (a kivi a citrony, ale jestli Ti jde o příkrmy, tak to asi nepotřebuješ)

Billa - stejné jako výše uvedené, navíc bývá někdy cuketa a rajčata.

Billa je na biopotraviny asi nejbohatší - maso, mléko, sýry, šunka, jogurty, máslo. Ale chce to jít do větších Billa obchodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
24.11.10 23:20

Madlicko, jaké jsou přibližně ceny? Já doteď kupovala bio bedýnky, ale bohužel skončila sezona a nová začně až v červnu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
24.11.10 23:35

tak s tím ti nepomůžu, skoro to nesleduju. Já právě bedýnkuju i teď, takže do marketů jdu jen když mi dojde ovozel z bedýnky. Kupuju bio pro děti, tudíž to celkem dlouho vydrží (4 jabka mají na týden atp). Jen jsem zaznamenala, že třeba bio mrkev je levnější v Kauflandu, než v Countrylifu, ale třeba u brambor a cuket to bylo nějak podobný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
24.11.10 23:36

Mě jen zaráží pojem ,,čerstvá,, :mrgreen: Určitě právě vtažená z hlíny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7354
25.11.10 00:59

nu, asi musí být čestvější, neb jak je nepráškovaná těma fungicidama, tak i doma se mi o dost rychleji kazí, než běžná :nevim: Sedlák by mi to vyvrátil, že to blbě skladuju, leč sklep nemám suchý a ve skříňce i v lednici ta nepráškovaná jede prostě daleko rychleji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
25.11.10 08:05

Mraženou biozeleninu za celkem fajn ceny měli i v penny marketu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
25.11.10 08:07

Jo a v Albertu mají čerstvou - mrkev,jablka, citrony…no nic moc výběr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
29.11.10 16:50

U nás hlavně v Bille, nicméně x-krát jsem si to důkladně prohlídla a mrkev i cukety měly plesnivé nebo nahnilé konce, takže na to jim kašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
29.11.10 16:54

Ahoj. Bio mraženou má náš Albert (a to je co říct, tady leckdy není v neděli ani chleba :zed: ). Viděla jsem hrášek a cenovku na mrkev (mrkev jsem tu neviděla, ale podle cenovky ji vedou, nejspíš byla hned pryč :nevim: ). Kupuju baby karotku nebio :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
29.11.10 17:24

K čemu to potřebuješ? Normy ČR jsou (na rozdíl od EU, o dalších státech nemluvě) tak přísné, že téměř splňují kvalitu BIO. Takže stačí kupovat jen to, co je vypěstované v ČR.
BIO je jen tahák peněz z lidí, kteří to kupují. Přitom například BIO chovaná kráva se SMÍ krmit tím, co obsahuje NEBIO látky, BIO chovaná slepice smí zobat granule, BIO pěstovaná zelenina smí růst na poli, kde se dřív práškovalo a stříkalo nebo v jeho okolí a smí mít určité množsvtí chemických látek jako „ochanu před škůdci.“ Je to prostě jeden velký byznys, kde jde jen o peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
29.11.10 17:39

A to nemluvím o praktikách, kdy obchody prodávají obyč za cenu BIO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
29.11.10 20:23

Hátax:Promiň ale musím vážně nesouhlasit…nevím kde si to teda slyšela, ale ani krávy ani slepice v režimu ekozemědělství se nesmí krmit obyčejným konvenčním krmivem.Dokonce ani hnůj z konvenčního chovu se nesmí dostat na pole s bioprodukcí,a biozelenina sice smí růst na poli kde se dříve hnojilo, ale až po přechodném období dvou let. Nejdřív si něco zjisti než tu budeš šířit desinformace :zed:
Já se okolo bioproduktů pohybuju už pěkných pár let a věř mi že vím jak to tam chodí. Podobné nesmyslné argumenty proti biovýrobkům mají konvenční zemědělci kterým zemědělci v ekorežimu berou obchody…
Máš nějaký konkrétní případ kde se prodávaly biopotraviny které nepocházely z ekologického zemědělství?? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
29.11.10 21:18

Barush: Mám, příbuzný -celý život zemědělec- zjišťoval podmínky dle zákonů a vyhlášek, že by to toho šel. A moooc se divil, co všechno smí do živočišné i rostlinné produkce nacpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.