Plíseň na zdech...úplně všude?

Anonymní
18.11.17 11:02

Plíseň na zdech...úplně všude?

Ahoj, jsem už strašně zoufalá. Bydlíme ve starém smíšeném domě. Vždycky to tu bylo vlhčí a měli jsme plíseň v koupelně a na záchodě, ale loni jsme nechali vyměnit okna za plastová (hlavně kvůli hluku, barák je hned vedle silnice) a najednou se úplně ale úplně všude objevila plíseň. Za gaučem, za dětskou postýlkou, v rozích, ve špajzu je po celé ploše až asi do metru vysoko - a to ještě nebyli ani pořádné mrazy. Snažím se hodně větrat, pořídili jsme odvlhčovač, ale stejně je tu pořád hrozná vlhkost, odvlhčovč ukazuje někdy i 80% :,( v létě jsme ještě celý barák obkopávali až do 4 metrů hloubky, pod barákem jsou zřejmě nějaké prameny.
Jsem z toho úplně mimo a hlavně se bojím, aby z toho naše půl roční dcera neměla zdravotní problémy. Plíseň hned nastříkám savem, ale někde jsem četla že to přitahuje soli a je to ještě horší.
Na jiné bydlení nemáme peníze, bydleli jsme tu pět let a žádné takové problémy nebyly. Prádlo suším v sušičce, všechna okna krom ložnice nechávám na noc na mikroventilaci.
Co s tím? :( a nevíte, co to může dceři způsobit? Děkuji za reakce…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1850
18.11.17 11:14

Alergie, astma, celková nemocnost…s plísní v bytě má čerstvou zkušenost kamaradka..bydleli v nájmu a jimi zavolany odbornik řekl buď dům komplet zateplit nebo nanaset speciální dezinfekcni pripravek, pak seskrabat, to delat opakovaně a pak vymalovat…majitelka odmitla financovat jakoukoliv moznost tak se právě kvuli malým dětem odstehovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
18.11.17 11:18

No jo plastová okna na starej dům to nedělá dobrotu. My bydlíme v nájmu v paneláku starém cihlovém..okna máme plastová všude kromě záchodu a koupelny, tam zůstali staré dřevěné. už to tak bylo při nastěhování. Jsou to sice hnusný okna ale skrz ně to celkem větrá a ještě že tak. i přesto nám v zimních měsících koupelna a záchod plesniví. Ted je barák ze strany záchodu a koupelny zateplován, dělnící ostříkavají starou omítku vodou a a hodlaj to pak zateplit. v tu chvíli jsme poznali jak ty okna netěsní, protože ten písek s vodou nám skrz okna protekl do koupelny. hrozná spoušt. našteěstí je okno nad vanou takže to všechno nateklo do vany.
dám tomu dva roky a budem se stěhovat. Na ten tvůj barák by asi pomohlo udělat takové to větrání jako bývá v koupelnách. Nebo najmout profíky at se zkusí zbavit vlhkosti ve zdech. :nevim: Já bych se bála aby ji to nezpůsobilo nějaké astma..já už z těch plísní u nás taky pšikám..Moc jsem ti neporadila ale nejsi vtom sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
18.11.17 11:20

Jo vymalovali jsme koupelnu speciální barvou proti plísním..existují i prostředky, nástřiky které tu plísen jakoby žerou…ale tolik chemie asi taky není dobré dýchat..a to savo též ne. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
18.11.17 11:21

Koupit kvalitní, výkonný odvlhčovač. Nechat ho jet neustále. Nábytek nemít u zdí. Taky jsem bydlela v podobném baráku a byl to boj. Ale jak jsem srazila vlhkost pod 60 procent, tak už se to dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.11.17 11:49
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem už strašně zoufalá. Bydlíme ve starém smíšeném domě. Vždycky to tu bylo vlhčí a měli jsme plíseň v koupelně a na záchodě, ale loni jsme nechali vyměnit okna za plastová (hlavně kvůli hluku, barák je hned vedle silnice) a najednou se úplně ale úplně všude objevila plíseň. Za gaučem, za dětskou postýlkou, v rozích, ve špajzu je po celé ploše až asi do metru vysoko - a to ještě nebyli ani pořádné mrazy. Snažím se hodně větrat, pořídili jsme odvlhčovač, ale stejně je tu pořád hrozná vlhkost, odvlhčovč ukazuje někdy i 80% :,( v létě jsme ještě celý barák obkopávali až do 4 metrů hloubky, pod barákem jsou zřejmě nějaké prameny.
Jsem z toho úplně mimo a hlavně se bojím, aby z toho naše půl roční dcera neměla zdravotní problémy. Plíseň hned nastříkám savem, ale někde jsem četla že to přitahuje soli a je to ještě horší.
Na jiné bydlení nemáme peníze, bydleli jsme tu pět let a žádné takové problémy nebyly. Prádlo suším v sušičce, všechna okna krom ložnice nechávám na noc na mikroventilaci.

zkus si přečíst tohle…

http://www.synlabianer.cz/…as-a-alergie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.11.17 12:00
@Anonymní píše:

vyměnit okna za stará a větrat.. nic jiného nepomůže.. ještě nechat barák izolovat, tzn podřezat a dát izolaci :think: my se kvůli tomu stěhovali.. nepomohlo nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
18.11.17 12:00

No jedna znama bydli v dvopatrovem panelaku v hornim patre, podotykam uz asi 40let..a je to par let, co taky bojuji s plisni a je to teda desny, jak tam clovek vleze, hned je to citit ve vzduchu. Maj to hlavne na jedne strane domu, sousedi pod nima to nemaj. Sice vetra, ale ma strasne moc nabytku, vysoky skrine, mozna by pomohlo, kdyby se toho zbavila, nevim..ale je to des, pokud by to neslo nejak vyresit, tak bych tam nebydlela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
18.11.17 12:01

Takže, mikroventilace je mor…stěny ti prochladnou, ale pořádně nevyvetras… Lepší je co hodinu nechat větrat na 5 minut, pak zavřít, zdi ti nezchladnou, vzduch se vymění. Nábytek odstrcit ode zdi, pořádně topit, mít myčku, sušičku, digestoř. Zbavit se kytek, akvárií… Případně koupit elektrický vysoušeč, speciální malba… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
18.11.17 12:24

Nepoužívej savo.
Plíseň je na zdraví mor, ale savo ještě větší.
Vyměnit okna za jiná, nepoužívat mikroventilaci, větrat rychle a krátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
18.11.17 12:35

Taky bojujeme, bohužel. Jak začne toto počasí, objeví se i plíseň. Každé ráno otevřu všechna okna dokořán, aby se vyměnil vzduch, topím. Je to trošku lepší, ale moc ne. Už jsme taky vyzkoušeli lecos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martush
18.11.17 12:41

Ahoj, moje zkušenost: 5 let bydlím ve starém domě se starými okny. Od té doby jsem se potýkala s častou rýmou a později i s celoroční rýmou. Vygradovalo to tím, že jsem nebyla schopná nesmrkat déle než pět minut. Pokaždé když jsem odjela pryč, rýma zmizela. Letos jsem se nechala důkladně vyšetřit na plicním a diagnoza je alergické astma. Já, která jsem na nic nikdy alergická nebyla a cítila jsem se vždy zdravá jako řípa. Teď beru denně tři léky a už několik měsíců se cítím jako znovuzrozená. Rýma a škrábání v krku zmizelo. Teď mám strach, že během pár let se astma vyvine i u mých dětí. Manžel ví, že bydlení tady nemůže být napořád, poohlíží se po jiném bydlišti, ale jen tak lážo plážo. Navíc na rychlé přestěhování nejsou finance. Pokud máte možnost, neváhejte a utíkejte z toho baráku. I kdyby do něčeho menšího, ale bez plísně. Boj s ní se nedá vyhrát když je to už tak špatný.

• Citovat
  • Upravit
9166
18.11.17 13:01

Barák je podsklepený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
18.11.17 13:02

Poslete mi SZ, poslu vám zhruba jak na plíseň doma. Mela byste použít proti fungicidní chemické přípravky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.11.17 13:08
@klarca86 píše:
Poslete mi SZ, poslu vám zhruba jak na plíseň doma. Mela byste použít proti fungicidní chemické přípravky…

hm, ta ale neřeší příčinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný