Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem, s přítelem bydlíme na Praze 6 a máme velké množství chlóru v Pražské vodě. Voda už na dálku je cítít chlórem. Jelikož trpím ekzémem a problémy s kůží, tak mi chlorovaná voda vůbec nepomáhá. Každý den si převařuji vodu do hrnce, aspoň na mytí obličeje, jenže je to velice časově náročné, než voda maličko vystydne. Nevíte nějaký typ? Koukala jsem na filtry, které se připojí ke kohoutku a tím se filtruje, ale dá se tomu věřit?
Příspěvek upraven 16.11.17 v 08:47
Moje rodice tyto filtry pouzivaji roky a skutecne je voda chutove dobra, neni nijak citit a je pruhledna, ne mlecna jako driv.Je dobre si udelat kompletni rozbor vody, at vite, co vse potrebujete odfiltrovavat
@Zmrzlink píše:
Ahoj všem, s přítelem bydlíme na Praze 6 a máme velké množství chlóru v Pražské vodě. Voda už na dálku je cítít chlórem. Jelikož trpím ekzémem a problémy s kůží, tak mi chlorovaná voda vůbec nepomáhá. Každý den si převařuji vodu do hrne, aspoň na mytí obličeje, jenže je to velice časově náročné, než voda maličko vystydne. Nevíte nějaký typ? Koukala jsem na filtry, které se připojí ke kohoutku a tím se filtruje, ale dá se tomu věřit?
u nás taky, praha 1.pijeme balenou, prevarujeme
Ahoj u nas je tas tvrda voda.. koupila jsem od firmy watex filtr na zmekceni a celkovou upravu vody.. mrkni urcite neco maji i na chlor.. nam to vodu doat vylepsilo
Já si teda pamatuju z chemie, že chlór by měl z vody vyprchat. Já si vždy natočím do konvice a nechám to třeba půl hodiny vyprchat a v pohodě. Jinak teda budu raději mít chlorovanou vodu než pít bakterie.
A převařením se chlor uplně odstraní.
O tom žádná, vodu převařuji, ale už mě to moc nebaví a chtěla jsem si to nějak usnadnit ![]()