Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky máte příbuzné, kteří jak je rok dlouhý fňukají, že „nemají dost peněz“ a pak přijde čas předvánoční a oni prohlásí, že „nic nechtějí“?
![]()
To je fakt takový problém říct, rád bych vyzkoušel ten nový kloubní preparát, dals i dobré kafíčko, nechal si předplatit časopis Věstník chovatele nutrií? Grr.
![]()
Co s nimi? Pověsit za uši do průvanu?
Asi jim je blbé od Vás něco chtít když nemají peníze aby mohli obdarovat i oni Vás.
@Bábrdl A neni to tim, ze nic nechteji, protoze to nemaji cim oplatit? Proc jim chcete vnucovat nejake darky? Pozvete je domu na veceri (do restaurace ne, to zavazuje) a kupte dobre vino. Vanoce prece nejsou o darcich.
@Pe-G píše:
Asi jim je blbé od Vás něco chtít když nemají peníze aby mohli obdarovat i oni Vás.
Možná. Nicméně myslím, že oni chápou, že my vyděláváme a oni ne. ![]()
@cecetka píše:
@Bábrdl A neni to tim, ze nic nechteji, protoze to nemaji cim oplatit? Proc jim chcete vnucovat nejake darky? Pozvete je domu na veceri (do restaurace ne, to zavazuje) a kupte dobre vino. Vanoce prece nejsou o darcich.
Nejde o nějaké veledary ale o drobnosti do pěstistovky. ![]()
Pozvání do restaurace zavazuje? A k čemu? To by mě v životě nenapadlo.
Jojo, takové taky máme
Nakonec jsme to vyřešili tak, že dostali něco, co se dalo v případě nevhodného dárku sníst/poslat dál. Všichni pili kávu, takže nějaké lepší balení kávy, babičky dostávaly laky na vlasy, prostě něco, o čem jsme věděli, že používají. KReativita nulová, ale aspoň nedostali něco, co se vyhodilo nebo lapalo prach ve skříni.
Ja jsem asi taky takovy pribuzny
moc penez nemam, k zivotu toho moc nepotrebuju a vim, ze sama budu davat jenom drobnsti, tak je mi blbe si vymyslet seznamy darku co bych chtela…
Někteří lidé rádi kafrají, že nemají peníze prostě ze zvyku.
@Kriss Tina píše:
Ja jsem asi taky takovy pribuznymoc penez nemam, k zivotu toho moc nepotrebuju a vim, ze sama budu davat jenom drobnsti, tak je mi blbe si vymyslet seznamy darku co bych chtela…
Tak být skromný není nic špatného, naopak, je to ceněná vlastnost.
Ale ty asi celý rok nereptáš, jak nemáš peníze. ![]()
@Sany80s píše:
Někteří lidé rádi kafrají, že nemají peníze prostě ze zvyku.
Jo. ![]()
@Bábrdl My ještě máme takového, co fňuká, jak kdyby byl s celou rodinou o chlebu a vodě, a pak si jede na tři týdny do Indonésie na dovolenou ![]()
Já taky občas reptam, že na tohle nebo na tamto není. Ale zase to nejsou věci, o které se dá zažádat k Vánocům.
Buď jsou to věci denní spotřeby, co se pod stromek nehodí (třeba zaplatit složenku za elektriku), nebo jsou to takové drahoty, že o ty bych si neřekla nikomu ![]()
Třeba to berou taky tak ![]()
A ano, stále je ve spoustě lidech zakořeněno, že musí oplácet stejně drahými dary, aby se na ně nekoukalo blbě. Takže se můžou bát, že když si hvízdnou roční předplatné časopisu o nutriích, budou ti muset koupit minimálně novej kávovar
![]()
Mám pocit, že stížnost na nedostatek peněz je u většiny lidí prostě už takový kolorit. A nejvíc mě pobaví, že potom najdeme pod stromečkem obálku my, kteří nedostatkem peněz opravdu netrpíme
Ale vymluvit si to nenechají. ![]()
Pokud „nic nechtějí“, tak dostanou prostě nějaký praktický balíček, případně potravinový doplněk, který by se jim mohl hodit.
Rozhodně by se mi žilo lépe v upřímnosti a bez takových těch zdvořilostních tanečků, ale zvláště u starších lidí s tím člověk už prostě už nic nenadělá.
Naše babička byla ráda za různou drogerii (mýdla, pěny, jary, čističe) - to jsme vozili průběžně. Nikdy si nepostěžovala na peníze, ani když nám/otci po částech vracela půjčené peníze na opravu střechy po krupobití. Docela jsem se divila, jak rychle splácela, ale určitě se v tu dobu hodně omezovala.
@Elenloth píše:
Mám pocit, že stížnost na nedostatek peněz je u většiny lidí prostě už takový kolorit. A nejvíc mě pobaví, že potom najdeme pod stromečkem obálku my, kteří nedostatkem peněz opravdu netrpímeAle vymluvit si to nenechají.
Pokud „nic nechtějí“, tak dostanou prostě nějaký praktický balíček, případně potravinový doplněk, který by se jim mohl hodit.
Rozhodně by se mi žilo lépe v upřímnosti a bez takových těch zdvořilostních tanečků, ale zvláště u starších lidí s tím člověk už prostě už nic nenadělá.
Tak já bych právě chtěla, by mi řekli: chtěla bych ochutnat nějakou dobrou kávičku, co kolem nich brousím v Tchibu, ale je mi líto si ji koupit místo mojí tradiční Jihlavanky v akci(nebudeme zabíhat do definic dobré kávy, ok?, mně ta z Tchiba třeba chutná
)