Co zabírá na plíseň nehtů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Festa
24.3.12 09:01

Plísně na nehtech?

Můj 4letý syn má už skoro rok problémy s nehty na rukou/na nohou vůbec/. Jsou opravdu škaredé,jakoby varhankové-ale moc lámou se,jsou suché a dost nás trápí. Kožařka kategoricky odmítla,že je to plíseň (kus nehtu mu vůbec na testy neodebrala/.. Řekla mi, že to bude reakce na nějakou alergii, která se může později objevit-podle pleti je syn určitě alergik..Pro jistotu mi dala desinfekční mýdlo proti plísním a mastičku INfadolan.Samozřejmě nic nepomáhá.Šli jsme tedy na alergologii-tam mi doktorka řekla,že takovouto reakci za 20let u žádného alergika neviděla,že to vypadá na plíseň.Udělali mu testy na alergie-v pořádku.Ještě budou výsledky krve,tak uivdíme.Ted zkoušíme nedávat vůbec žádnou čokoládu a pozorovat co jí,viz.potrav.alergie. Nevím přijde mi divné že si s tím doktoři neví rady.I to savo snad zkusíme..pokud máte někdo tuto zkušenost klidně mi písněte na meil: ***@centrum.cz dík :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Františka Malá
29.4.12 21:00

nehtová plíseň

Je mi 70 let, mám plíseň na nehtu palce u nohy, koupila jsem si na recept od kožního lékaře Cytéeal na koupel, ředění 1:10, je to lék velmi drahý, 250 ml je během pár dní pryč, úspěch žádný, je to prý dlouhodobá záležitost, utratila jsem už přes 2000 Kč a skutek utek.

Poradí mi, prosím, někdo, jak se té plísně zbavím? Mám propolis rozpuštěný v lihu, pomůže? Není nějaká babská rada? Děkuji za pomoc.

• Citovat
  • Upravit
Lucas.Alex
2.5.12 20:12

plisne nehtu

Zdravim.. ja mam ty plisne nehtu na nohou.. uz me nebavi s tim zit.. proto se ptam, ktere masticky jsou ucinne.. Canespor sada nebo Nailexpert ?? dikes..

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
5.5.12 00:46

Mě pomohly až léky, které mi předepsala kožní - tablety - užívala jsem je asi tři měsíce. Dr.si vzala vzorek nehtu s plísní a podle toho určila,které tablety dát. Stálo mě to asi 1000kč, ale od té doby mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.5.12 03:47

No tak této „záležitosti se člověk nezbaví jenom farmaceutickou cestou. Dřív jsem na toto míval náběh taky, ale zavčas jsem udělal pár opatření… Jednak nošení ponožek ze směsi bavlny/polyesteru, potom každodenní umývání nohou ( v létě i dvakrát denně), boty starší jak rok/rok a půl bez slitování vyhazovat (plíseň se drží hlavně v zimních botech) - a propolis je sice fajn, ale jenom "na závěr“… Po koupání/sprchování je lepší umýt nohy ve slabém roztoku hypermanganu (manganistan draselný)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taky anonym
5.5.12 21:12

Ahoj, já jsem si teď koupila „chytrou houbu“, už jsem ji použila (první dva dny), jak je uvedeno v návodu a za měsíc bude další kůra. Tak jsem zvědavá. Ale zmizelo svědění a popraskané mezi prsty, jak je u plísní zvykem a celkově mám z toho dobrý pocit.
Tak zkuste třeba tohle , snad to taky vám všem, co tím trpíte pomůže.
:palec:

• Citovat
  • Upravit
Taky anonym
5.5.12 21:13

Ale co jsem četla, tak je taky v boji proti plísním dobré celkově očistit organismus zevnitř. A taky nejíst sladké, nesladit, to taky hodně vyživuje plísně. :think:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1111
18.6.12 23:33

překyselený organismus

Kožní lékaři se snaží léčit následek, ale vůbec se nezajímají o příčinu. Jednoduché pro ně je říci, že to člověk plíseň někde ve sprchách chytil a tak předepisují vodičky, mastičky tak dlouho, dokud to člověk nevzdá. O prášky jsem si řekla sama, ale ty co mi předepsala bych musela doplácet asi 300 Kč. V lékárně mi tedy dali jiné, kde jsem doplatila asi 60 Kč. Po třech dnech jsem v obličeji otekla a tak jsem je přestala brát. Na kožní už jsem nešla. Nedávno jsem si přečetla několik článků o překyseleném orgnismu a jsem přesvědčena, že pokud se vnitřně nevyčistím, tak mastičky nepomohou. Škoda, že to od žádného doktora neuslyšíte. Oni by pak totiž byli bez práce. Takže si zadejte do vyhledávače „překyselený orgnismus“ a změňte svou životosprávu. Já tomu věřím a tak jsem včera začala.

• Citovat
  • Upravit
5529
18.6.12 23:58

Hani,
souhlasim :potlesk: :palec:
plisen by se nevytvorila, kdyby v tele vsechno fugovalo,
takze presne, dulezita je napred prevence zevnitr
a napomahame tomu i zvenku.

tzv. babska rada, mozna jste uz slyseli

cesnek
rozkrojime, rada sice neprakticka, ale pry ucina :)
potirame postizene nehty rozriznutym strouzkem jako topinku

jedla soda
potirame vzdy vecer nehty kasickou z jedle sody a trosky vody
po 5 minutach oplachnete
vysuste
a popraste kukuricnou moukou

octova koupel
10 minut koupejte nohy v octove vode, v pomeru z 1 dilu vody a 1 dilu octa
nehty muzete potirat i octem neredenym

kurkumovy krem
1 lzicka kurkumy, 1 lzicka praskoveho zazvoru a 3 lzice prepusteneho
masla nebo sadla
natirat na noc
ale pozor, kurkuma silne barvi

nebo nohy posypeme detskym zasypem
nebo kukuricnou moukou
nebo skrobem,
vse zabranuje poceni

tak snad to nekomu pomuze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrij
19.6.12 12:56

chytrá houba

Chytrou houbu Biodeur jsem použila. Při prvním použití (dva dny za sebou) se mi zdálo, že je to lepší. Za měsíc jsem zopakovala celý proces podle návodu. Ale za další měsíc se plíseň vrátila v plném rozsahu.

• Citovat
  • Upravit
xxh
14.7.12 13:40

Domestos na plisen

Muj otec po mnoha pokusech s leky a mastmi vylecil distalni (od okraje rostouci k luzku) plisen nehtu lokalne kapkami domestosu :-)
Mne v tehotenstvi pomohla jakasi vodicka namichana v lekarne, 3 mes. 2× denne mazani. Pak za par let znova- lecim exoderilem ci cimsi takovym a vysledkem si nejsem jista.

• Citovat
  • Upravit
5529
14.7.12 16:07

Mam vyborny tip od lecitele

kupte si v lekarne vitamin E, rozriznete a tim olejickem potirejte
plisen na nehtu a uziejte ho i vnitrne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.7.12 20:36

A jak ten vit. E zlikviduje tu plíseň???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5529
15.7.12 12:10
@3HE píše:
A jak ten vit. E zlikviduje tu plíseň???

mam tuto radu od lecitele, pry je velmi ucinna
tak jedine vyzkouset ;) na sobe

tu tobolku bud rozriznout nebo propichnout a jeji obsah vylit a vetrit
do postizeneho nehtu, zaroven uzivat i vnitrne

kdyztak dej vedet, jestli pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
15.7.12 14:01

Já už žádný problém nemám… objevila se mi tato diskuze v emailu, zaujalo mě to, tak jsem odepsala, ale zajímal by mě ten princip… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí