Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@andrij píše:
Dobrý den, Už 14 dní jím vitamin E a současně jím mažu nehty na jedné noze. Určitě se tam něco děje, protože nehty v postižených místech úplně zhnědly. Na druhou nohu, kde mám postižený jeden prst dávám dle jiné rady jablečný ocet a tam se zatím nic neprojevilo. Zdravím
tak to mam radost s vami ![]()
urcite se vam to vyleci, drzim palecky
chce to prave hlavne „zevnitr“ i streva, aby se organismus vycistil, potom
se vam to nevrati
Manžel chytl také plíseň na nohou v práci ve sprše. Je mu na to pomáhá bylinkový gel.
@aandulka Mně se kdysi osvědčila na mykózu nohou konopná mast v kombinaci s propolisovýma kapkama (potírat zasažené místo).
Zkuste Canespor roztok, je určený na plísně a rovnou kapat z lahvičky. Nehty odrůstají až rok. Pedikérka
Na zničení bakterií a plísní se běžně používá germicidní UV-C (filtrace bazénů, sterilizace nástrojů). Nezkoušel někdo účinek UV lampy na vytvrzování gelových nehtů? Je to sice jen UV-B, ale každý den na 5 minut prosvítit nehet by molo plíseň odstranit taky nebo ne?
Trpím již několik let plísní nehtů jak na jednom nehtu na ruce tak i na nohou. Zhruba před 3 měsíci mi byl lékařem předepsán lék Terfimed, který mi opravdu pomohl. Jedná se prášky, které se užívají 1× denně. Nehet na ruce je skoro již celý odrostlý a vypadá již normálně a na nohou už také vidím výsledky.
Také se mi dělá plíseň na palci a ukazováčku na ruce. vždy to vypadá, že je to zhojené…po čase se začne dělat uprostřed nehtu tmavé místo, které se zvětšuje a pak začne žloutnout. Dostala jsem od lékařky lak polinail, prý pomáhá. Na předpis stojí asi 230kč, jinak 400kč. CHce to ale vytrvat, prý se to léčí půl roku až rok.
Ahoj,
já mám taky plíseň na nehtu. Už jsem vyzkoušela snad všechno a nefunguje to. Teď to zkusím s tím Tee Tree Oil. Snad to bude konečně fungovat. Na jedněch stránkách jsem četla že by na to mohl pomoct i časnek s citronem. Tak můžete taky zkusit držím palce
![]()
Ahoj,
já už s plísní nehtu na rukou bojuju skoro dva roky. Brala jsem prášky a nezabraly. Léčila jsem to přírodně K nails a pak taky nějakým roztokem s konopím a taky nic moc. Docela mi pomohla Sangue di drago, ačkoliv nepíšou, že léčí plísně. Teď používám lak loceryl a roztok batrafen. Obejdnala jsem si antibakteriální pilník, tak snad to zabere. LOceryl zabíral, ale jakmile jsem ho zapomněla použít - jednou, tak zabírat přestal a opět se to zhoršuje. Navíc beru kortikoidy v rámci autoimunního onemocnění, takže mám k plísním sklon. Fakt už nevím co s tím, vypadá to ošklivě.
Poraďte mi, prosím! Jo a je mi 29.
@AlikR Měla jsem plíseň na palci nohy, pomohl mi takový fix, ale přečti si recenze, pokud si ji pořídíš, kup v lékárně a podívej se na datum spotřeby:
http://pece-o-nohy.heureka.cz/…-ml/recenze/#…
Děkuju, já zkusím nejdřív octovou koupel, tu taky všude chválí. Teda v kombinaci s tím, co užívám. Myslím, že na noze se to léčí líp, neb nepřichází tak často do styku s okolním prostředím (bakterie a pod.) a taky si ruce člověk meje každou chvíli a léčivý přípravek tak smývá. ![]()
@AlikR Mně prakticky okamžitě zabral biologický prostředek Pythium…ale měla jsem plíseň na nehtech u novou, zřejmě z bazénu. Nikdy jsem na plísně netrpěla, takže mě to docela vyděsilo, měla jsem nějaký sprej od pedikérky-na prd, pak jsem měsíc používala Canespor roztok-na prd no a po odzkoušení tohoto přípravku, plíseň zmizela…koukám, že mají i nějakou variantu vhodnou pro ruce, posílám odkaz http://www.pythium.eu/…ce-o-ruce-3/
Tak já asi tu houbu zkusím, ale nejdřív budu pokračovat v léčbě tím, co mám a přidám tu octovou vodu, a pak uvidím podle výsledků. Navíc jsem si objednala ten antibakteriální pilník a už nemám moc peněz, které bych do toho mohla vložit. Každopádně děkuju za radu, vypadá to dobře.
@AlikR držím palce v každém případě ať se ti uleví. Já si od toho moc neslibovala, ale několikrát jsem si na noc udělala roztok, zabalila nehty a plíseň zmizela, takže pro mě to bylo něco na úrovni zázraku.
Dobrý den, Už 14 dní jím vitamin E a současně jím mažu nehty na jedné noze. Určitě se tam něco děje, protože nehty v postižených místech úplně zhnědly. Na druhou nohu, kde mám postižený jeden prst dávám dle jiné rady jablečný ocet a tam se zatím nic neprojevilo. Zdravím