Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
dlouhou dobu jsem se nemohl zbavit plísně na nehtu palce u nohy. Vyzkoušel jsem vše co je dostupné volně v lékárně i co mi předepsala doktorka na kožním. Nepomohlo nic. Až mě napadla jedna věc. Ze zbytků různých druhů mastí, které jsem používal jsem si udělal svou vlastní směs a ejhle, najednou jsem se velmi rychle plísně zbavil, nehet dorostl a je zcela zdravý. Směs jsem vyrobil takto: vymačkat z tuby 5cm masti Canespor, Exoderil, Nomidol, Foot Cream Dr.Max, 4 kapky tea tree Oil, pokud je možnost lze přimíchat i 5 cm masti Betrafen (ten je ale na předpis). Vše dobře zamíchat a je hotovo. Aplikoval jsem 2× denně ráno a večer a před sportováním až do doby než bude nehet zdravý. Nehet je třeba ostříhat co to půjde, pod nehtem odstranit vše co není přirostlé k lůžku. Doporučuji směsí po nějakou dobu mazat i okolní prsty. Před mazáním je dobré si nohy omýt anibakteriálním mýdlem NASIL s nanostříbrem (dostupné v každé lékárně) a boty pravidelně vystříkat sprejem Demycan Forte. Tak snad Ti to pomůže také.
Co pomohlo mně:
lak na nehty proti plísním (dělá například značky Franail) v kombinaci s krémem. Mně tato kombinace pomohla. ![]()
Ale trvalo to dlouho než nehet odrostl. Ještě jsem nosila jen ponožky se stříbrem a snažila se nosit boty, které větrají. V zimě pak jsem si do nich dávala antibakterialni vložky. ![]()
Ten lak je super, pouzivam do teď. Jsou po nem pevnější nehty. ![]()
Mně pomohl pryskyřicový lak Abicin, natírala jsem dvakrát týdně dokud nehet neodrostl a konečně jsem se toho definitivně zbavila. Zároveň jsem se snažila když to šlo chodit naboso aby to větralo.
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli se dá takový nehet vyléčit je žlutý a ztlousteny
Fungokiller na plísně nehtů a nohou - https://fungoxil.cc Fungokiller je první lék na léčbu plísní, co jsem vyzkoušela a jsem 100% spokojená. Zabírá skvěle, při pravidelné léčbě plísně nehtu jsem pozorovala viditelné zlepšení již během 1. týdne - 1. poloviny 2. týdne