Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, sušení prádla v bytě je průšvih, to se udělá plíseň často. Ted je ještě celkem teplo, tak se prádlo dá sušit venku, ale chápu, že každý nemá balkon nebo zahradu. V bytě bez balkonu bych ten sušák nacpala radši do chodby než do obytné místnosti.
@MUFICE píše:
No, sušení prádla v bytě je průšvih, to se udělá plíseň často. Ted je ještě celkem teplo, tak se prádlo dá sušit venku, ale chápu, že každý nemá balkon nebo zahradu. V bytě bez balkonu bych ten sušák nacpala radši do chodby než do obytné místnosti.
chodba se zase hur vetra
Na plisen chce hodne topit a vetrat. Jako to je to same jako když mi sousedka od naproti rikala ze mají plisen ze se ji tam dela…No nezateklo jim tam se zjistilo. Ale protože to jsou nove byty malo vetrala..Rikala jsem ji ze my hodne vetrame…Varim a vetram. I v zime proste neda se nic delat…
@Michaela1990 Ahoj, já si myslím, že Vám zatéká střechou, proto budou zdi tak vlhké. A poradila bych se (na hygieně či v právní poradně bezplatné online), jestli to neporušuje nájemní smlouvu - protože majitel je povinnen zabezpečit řádné užívání bytu v nájmu či tak něco (podívej se na formulaci ve smlouvě) - a pokud to neodstraní, možná máš právo i na dřívější výpověď.
Každopádně UTEČ, protože tohle nezlikviduješ. Raději nech propadnout jeden nájem, pokud by to nešlo jinak, pro astmatika je to hrozně nebezpečné a celkově plísně v tomhle rozsahu pro všechny v bytě.
Tak já nevím, ale já práslo doma nesuším, a byla tady švagorvá a ta říkala že je ta plísen a vlhkost kvůli tomu že už je střecha a byt a zdi nemají jak větrat proto doporučuje nově nahodit a vymalovat a na to se můžu vykašlat to by měl řešit majitel jelikož to řešit nechce, tak jedině fakt mu snížit nájem něják jinak to nevidím ![]()
@Michaela1990 : spis se odstěhovat…A to ze je nad Vami strecha??Mame taky nad sebou pidi pudu a strechu a plisen nemame… ![]()
Spis me zarazi ze bydlite v podnajmu nemate rezervu ale treti na ceste…Jako chces si nicit zdravi dal nic si ho ale priste se neptej… ![]()