Ploché nohy a vybočené patičky u 2,5 rročního

249
15.9.17 07:38

Ploche nohy a vybocene paticky u 2,5 rocniho

Vsimla sem si ze syn ma trochu vybocene peticky. Ortoped mi to jen potvrdil a doporucil mi boty sandalky s pevnym opatkem s t ze je ma nosit misto backurek a snad i po venku dokud to zatim jde. Mame napsanou i rehabilitaci.
Syn byl ale odjakziva zvykli chodit po doma jen s protiskluzovyma ponozkama. Vsude mame plovoucku. Tak po doma moc obuv nosit nechce.
Ma nekdo zkusennost s plochyma nohama u takhlealych deti? Co pomohlo a za jak dlouho se to spravilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
15.9.17 07:43

Zkušenost mam z rodiny - skutečně bylo nutné nosit pevnou obuv venku i doma. Bude si holt muset zvyknout, plovoucka je rovna a tvrdá. Na ven pak kotníčkové boty. Spravilo se to, ale trvalo to dlouho - snad kolem druhé třídy. Jinak dobre jsou i cviky - dej mu na zem neco drobného ať ti to zkusí podat prsty u nohou ;) Ja si tak dodnes podávám popadane věci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
15.9.17 07:54

Ahoj, mám podobně starýho kluka a podobným problémem. Doporučení z RHB je kvalitní boty hlavně doma, ale i venku. Nemusí to být tvrdé sandále, dělají se i papuče s krásně měkkou podrážkou a pevnou patou a kotníkem. Kluk nosí Fare, na ven Befado. Obojí schváleno fyzioterapeutkou. Chodil tak cvičit a měl tejpy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
15.9.17 08:13

@chaela
Jo? Me zas doktor rekl ze ma mit i pevniu a ne „zvejkackou“ podrasku, jak to nazyva. Tak ma celkem drahe zdravotni sandalky. Nejaky cesky vyrobek. A na rehabilitaci az za tyden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
15.9.17 08:43

Kvalitní botičky, na doma i ven…ty nožky se pak spraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
15.9.17 08:48

@KarlaNim to je asi jako u všeho, co doktor, to názor. Taky asi záleží na konkrétním případě. Prý je důležité mít doma pevné boty, protože tam je podlaha tvrdá a rovná, to ničí nohu, zvlášť klenbu. Na ven má být podrážka zas měkká, aby noha cítila povrch a mohla pracovat. Tak mi to bylo řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
15.9.17 08:53

Plocha noha je v tomhle veku fyziologicka. Vbocene paty jsou zpusobene nezpevnenym stredem tela.Nasi kluci cvicili, u trileteho spoluprace nula, starsi taky hruza. Starsimu se to lepsi, dle meho je zo vekem a tim, ze se telo zpevnuje.Boty na doma nenosi, stale pendluji mezi dilnou, babickou, venkem a bytem.To by nedelali nic jineho, nez si obouvalo a vyzouvali backory. Venkovni boty maji dle meho dobry-hlavne chci pruznou a ohebnou potrazku a dostatecne sirokou. Starsi nosil i ortopedicke vlozky. Resime to uz 2 roky, tezko rict co pomohlo, nebo by se to samo fyziologicky spravilo. Kazdopadne, nohy prolamuje porad, ale srovnat si je umi taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
15.9.17 08:54

@KarlaNim řešíme to teď s tříletou dcerou. Od narození vada kyčlí (široké balení, Pavlíkovy třmínky). Nyní nohy X a našlapování na vnitřní stranu chodidla. Doporučené sandálky i na doma, u nás i do školky. Na ven též pevná zdravotní obuv. Navíc máme vložky do bot, které jsou upravena na její nožku. Nožky stimulovat na balanční čočce a do bedničky dát kaštany, kamínky a chodit po tom (domácí podoba Vítkova chodníku). Co se týče značek botiček, tak nám byly schváleny Fare a Essi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
15.9.17 08:58

Ani ja bych nechtela doma chodit v botach s tvrdou nepoddajnou podrazkou, navic to netesi proplem tvrde podlahy, pevna podrazka nerovna se utlum. Detem se pak blbe sedi u hrani, ja nevim, ciste logicky mi pevna obuv na doma prijde desne nekomfortni.Ale jak jsem psala vyse, pro nase divocaky boty na doma nemaji vyznam. Stejne by byly porad dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
15.9.17 08:58

Doporucila bych jeste navstevu fyzioterapeuta, nam treba doporucila doktorka urcita cviceni na posileni svalu (samozrejme nevim, co presne vam doktor diagnostikoval), bosou chuzi po prirodnim povrchu a obuv s pevnou patou, ale pruzkou podrazkou na pevny povrch. V tomhle se bohuzel nekdy fyzio a, ortopedi rozchazeji, coz je matouci, ale osobne mi je cesta posilovani svalu jaksi instinktivne blizsi, nez davani „krunyru“…ale asi zalezi na konkretni situaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
15.9.17 09:34
@beruska9 píše:
Doporucila bych jeste navstevu fyzioterapeuta, nam treba doporucila doktorka urcita cviceni na posileni svalu (samozrejme nevim, co presne vam doktor diagnostikoval), bosou chuzi po prirodnim povrchu a obuv s pevnou patou, ale pruzkou podrazkou na pevny povrch. V tomhle se bohuzel nekdy fyzio a, ortopedi rozchazeji, coz je matouci, ale osobne mi je cesta posilovani svalu jaksi instinktivne blizsi, nez davani „krunyru“…ale asi zalezi na konkretni situaci

Taky to tak mam, logictejsi mi prijde svaly posilovat, ne je svazovat, aby nepracovaly vubec.Ale urcite se musi prihlizet ke konkretnimu pripadu.Napr.syn ma opravdi jen ty paticky, ale nohy do x nema. Mladsi ano, ale u neho je to pry take jeste fyziologicke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí