Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mia 01 píše:
Ahoj holky, mám za sebou screening, dle ovulace jsem měla být cca 12+3tt a dr mi řekla, že těhotenství je mladší, že dle utz to odpovídá 11+6tt. CRL mi napsala do zprávy 52,5mm. Není to i tak málo na 11+6tt? Mám docela strach, jestli není mimi až o moc menší.Moc děkuju
Malej měl v 12+3 57,5mm a když se narodil tak měl skoro 4 kg
Tak gratuluju k mimi a užívej si to ![]()
@tamata Hlavně,že jsme se domluvili
.Mě připadá, že mi ted v těhotenství odumírají mozkový buňky
.Obávám se, abych ještě za pár týdnů reagovala aspoň na světlo ![]()
@jaaaanina Jeee,moc děkuju
.To tak zhruba odpovídá
.Hned jsem klidnější ![]()
Neboj, je to OK. Moje mimi mělo od začátku vždy na UTZ o týden míň, než by mít ¨mělo. Ještě ve 13+0 bylo velké jako ve 12+0 a mělo cca 5cm.. no ale na kontrole v 18+1 mělo zase podle UTZ 19+5
Tak se v tom vyznej
Zítra jdu na velký UTZ, tak jsem na to zvědavá ![]()
Hlavní je, že roste a vyvíjí se, že se nezastavilo ![]()
@X-333 píše:
@kaseny88 Orientační jsou asi určitě, já vložila co jsem našla, nejsem autor, ale já myslím, že konkrétně ta délka29cm a další týden 30/44cm je délka ke kostrči, a ta 44cm je s nožičkama..si myslím a navíc je to tak napsaný i nad tou tabulkou!!!
jsem blba…to je vlastne s nožičkama…tak to jo, to tedy sedi…ale muze mit klido min nebo vic, tak i kila…
@atominnka To jo, nejdřív menší a pak větší
.To jsi mě uklidnila, to je zhruba stejně, jako jsme to ted měli my
.Tak třeba to doženeme taky
.Já jsem ráda, že mám za sebou 12tt a že se snad to riziko snížilo
.
@Mia 01 hele, tak dneska na velkém UTZ odpovídal přesně 22+0, což i podle menstruace jsem
Ono taky hodně záleží, jak se to změří, takže se ničeho neboj, kdby byl problém, tak ti to dr řekne ![]()
Mě řekli ve 39tt, že je maličká a hubená, že nemá ani 2500g a tak 45cm. Děsila jsem se toho. Tohle mi řekli v nemocnici. Na příjmu v porodnici mi pak řekli, že plod je veliký a že budu mít co dělat. No a holka měla 3074g a 49 cm.
Ahojky, doufám že někdo odpoví když už jsou tu starší příspěvky.
Ve čtvrtek jsem byla na ultrazvuku ve 20tt. Všechno naštěstí v pořádku, jen mi pani doktorka řekla, že miminko má menší bříško, ale fakt o trošku a za 14 dní jedu znova na kontrolu. Co mi přijde divně, že když jsem tam byla ve 12 TT vypočítala mi, že jsemve 13 TT, ted když jsem tam byla byl prcek o fous menší. Poradí mi někdo ze svých zkušenosti jestli je to ok nebo ne?? POtřebuji se uklidnit.
Když jsem byla na té kontrole ted byla jsem19+4 od menstruace, podle utz 20 TT a nejaký den. Holčička váží 295g.
Děkuji předem za rady
Jsou to všechno jen odhady. Stačí, že se doktor uklikne o půl milimetru na UTZ a váha i míry miminka se změní. Čím větší miminko je, tím hůř se to určuje, proto se termín počítá už při tom screening ve 13.tt
navíc je to příroda, každý plod roste jinak rychle
@Annabela11 píše:
@Mia 01 Řekla jsi Dr že máš obavy??
Obavam se, ze Mia ma jiz skolaka ![]()
Mně se to stalo hned 2× ze 4 těhotenství, to zaostávání se stupňovalo, přidaly se i špatné prutoky a musela jsem porodit jednou ve 32.tt a jednou ve 36.tt, děti byly po narození malé i na ten týden porodu (1,5 kg a 2,1 kg),ale všechno v pohodě dohnaly. Ale taky musím dodat, že jsem k tomu měla i problémy, které to pravděpodobně zpusobily-vysoky tlak a těhotenskou cukrovku. Pokud máš prutoky ok, buď v klidu. A taky to může být opravdu chyba měření.