Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky!
Potykam se se stejnym problemem jako vy. Mesice utikaji, roky utikaji a ono porad nic. Nemyslet na to?! Mozna do poloviny MS cyklu, ale jak se to prekuli za pulku, tak si skoro kazdy mesic pripadam tehotne a o to vic to pak boli.
Diky Dasi za krasne citaty, me je asi nejblizsi ten o tom vecnem planovani. Ja se snazim si vse do posleni veci naplanovat a pak se stresuju, muj pritel je pravej opak, nechava se nest tim proudem zivota a oba nakonec dojdeme ke stejnym vysledkum. Ma to jen jeden podstatnej rozdil, on je vyklidneny a ja se stresuju. Zda se, ze cteme knihy s podobnou tematikou. Ja si taky uvedomuji, ze si delam bariery sama svymi myslenkami. Kdyz o tom ctu, tak je mi vse jasny, ale ridit se tim ve vsednim zivote a hlidat si sve mysleni je celkem tezke.
Ale verim, ze vse v zivote ma svuj cas a ten na moje mimi se uz urcite blizi.
Jeste jednou diky za povzbuzeni a pa REndy
Ahoj Holky čekatelky,
Čau REndy,
jako bys psala zcela o mně, jsem na tom úplně stejně i co do rozdílnosti plánování s mým partnerem.
Myslela jsem si, že už tu „strastiplnou“ cestu za štěstíčkem máme téměř za sebou, že už to bude jen otázka času, ale po 2 letech rádoby „léčení“ i u odborníků začínáme od nuly, ale někde jinde na jiné adrese.
Tam, co jsme byli, bohužel vůbec nestanovili žádnou diagnozu a zřejmě u všech párů aplikují tu nejdražší metodu léčky - IVF a k tomu třeba i ICSI, i když to vůbec není zapotřebí.
Dozvěděla jsem se, že jen tak 2 páry za 100 se hodí na IVF, že je spousta jednodušších nezatěžujících a taky finančně méně náročných metod při této „naší“ poruše.
Zdálo se, že jsme v rukách odborníků, ale bohužel - IVF je dnes ve zdravotnictví největší „business“ jak vydělat velký peníze.
Takže nenaleťte jako my a než půjdete na IVF, přesvědčte se, je je to jediný způsob, který je pro vás vhodný.
My máme úplně zbytečně za sebou už 2.
Držím všem nám léčeným pěstičky, ať už je i pro nás Bůh milosrdný…
Snad se na mě konečně „usmála“ ta skutečná Naděje.
Mějte se krásně a pište!
Dandy ![]()
Holky,
ještě vám chci říct, že kdysi jsme se dozvěděli, že zcela běžnou prací v businessu asist. reprodukce je dělat první 2 cykly tzv. „na slepo“, to je, že se žádná vajíčky s žádnýma spermiema úmyslně vůbec nespojí.
Nevím, zda se tomu dá věřit, ale bylo nám to sděleno známými, kteří se v této oblasti pohybují.
Přeberte si to jak chcete, v našem státě zřejmě nic není nemožné ![]()
Hold, mít známý platí všude.
Ale přesto, nebudte z toho smutní.
Ahojki všem
Dandy
Sono.Jestli chceš cvičit Mojžišovou,tak se obrat na Studio pro ženy v Praze.Je to tam skvělý a jsem moc spokojenáVerča
Pro Verču
Verčo, díky moc. Má to háček. Jsem z Moravy. Ale i tak díky.
Měj se hezky
Soňa
Ahoj Sono.Tak to mi mrzí.Já jsem měla loni jeden potrat,tak ted jsem se vrhla na to cvičení.Oba s manželem věříme,že se to povede.Snaž se být v klidu,psychika dělá hodně.Verča.
¨Verča
Jak dlouho se už snažíte? Máš i nějaké problémy nebo to prostě jen „nejde“.
Já jdu příští měsíc aspoň „konečně“ na rentgen, aby se vědělo co a jak. Pak uvidíme, co se mnou. Manžela spermiogram taky nemine, takže se uvidí.
Držím palečky, ať jsi v pořádku a brzy „těhulka“.:)
Pa Soňa
Čau Soni!
Taky bych měla jít na rentgen vejcovodu, když ted do 2 měsíců neotěhotním. Ale to, si myslím, by mělo dopadnout dobře, podle léčitelů tam prý není problém. Prý není žádný, přesto dosud stále nic.
Ale ted máme naději, beru Utrogestan, takže pokud se podařilo zplození, tak by byla šance s Utrogestanem, že by se to udrželo. Tak se necháme zase (stejně jako každý předešlý měsíc) překvapit.
Nic víc si k Vánovům nepřeji, jen abychom mohli už konečně našim blízkým oznámit skvělou novinku. Snad se mi to přání splní.
Přeji ho i Tobě i ostatním „těhulkám zatím jen ve snech“.
Opatrujte se a odreagovávejte se… ![]()
Čau, čau
Dáša-Dandy
Ahoj holky,
všechny vás srdečně zdravím, moc ráda jsem tyto stránky navštěvovala, ale poslední dobou jsem už nějak neměla sílu číst všechno o miminkách. Nechci se nikoho dotknout, ale už je toho moc. Dřív se tady člověk dozvěděl spoustu věcí, ale teď se sem hodně píše, jak kdo prožil v těhotenství pomalu každý den. Určitě každá z nás ví, jak pomůže, když si může s někým vyměnit zkušenosti a poznatky. Já čekám na mimi už tři roky. Mám chvíle kdy jsem na dně a kdy nahoře. Proto Vám děkuji, že jste zde rozběhly zase diskuzy o neplodnosti. Všem držím palce. Přeji hezký víkend Pavla
Čau Pavlo i holky „čekatelky“.
Jsme na tom stejně, čím víc jsem se zde začítala to těch popisovanejch těhotenskejch zářitků, bylo mi hůř a hůř, deprese jen narůstaly. Jednu dobu jsem už s těmito stránkami chtěla přestat (když jsem zase s MS byla „na dně“), ale zas je to lepší, rýsuje se naděje, že v naší cestě za štěstím pokročíme. Tak jsem ráda, že tu někdo píše o stejných problémech.
Snad budeme postupně „odpadávat“ všechny do „těhulek“.
Přeji výdrž všem „postiženým“.
Ahojki D
Ahoj „čekatelky“ pisatelky!
Prosím, funguje tady někde archívek?
Pavli, když budeš mít chuť, připomeň nám tvůj příběh. Nebuď smutná, jednou si nás nějaká ta „dušička“ najde.
Dáši-Dandy (jaké oslovení je pro tebe příjemější
, potom bych se ti ozvala, jak jsem dopadla. Jinak já užívám Proveru, co jsem tak sondovala, tak má podobný účinek jak tvůj lék. No a když jsem si po MS napočítala „správné dny“, hezky se mi to všechno rozhodilo, tak jsem zvědavá. Přeji ti krásný víkend a držím palečky.
Hezký víkend všem čitatelkám! ![]()
SoňaB
Ahoj holky,
Soni, děkuji za odpoveď. Ráda zkráceně napíši svůj příběh. Nejdříve se chci omluvit za hrubku ve slove „diskuse“. Píši z práce a musím to psát rychle a nemám čas si to ani po sobě přečíst. Pokud se tam ještě nějaká chyba objeví, moc se omlouvám. Mě i mému manželovi je 28 let. Před třemi lety jsme se do „toho“ pustili. Jelikož jsem měla velké komplikace ve 20 letech po antikoncepci, byla jsem často nemocná.
(angíny, chřipky atd.). Trpěla jsem na časté výtoky. Neustále mě pobolívalo v podbřišku. Prodělala jsem zánět vaječníků (přibližně před 4 lety), před rokem a půl mě operovali slepé střevo.
Rok poté vyšetření průchodnosti vejcovodů. To bylo v pořádku. Když se pořád nedařilo, byl na vyšetření manžel.Spermiogram katastrofální. Rovnou nás zařadili na IVF ICSI. Prodělali jsme 2 pokusy a bez úspěchu. Při prvním jsem dostala hyperstimulační syndrom a skončila v nemocnici. Při druhém se to uchytilo, ale zase zaniklo. Biochemické těhotenství - ani jsem neměla sílu se ptát, co to je. Nyní mě poslali na imunologické vyšetření. Vzali mě zatím jenom krev. 14 dní po skončení měsíčků půjdu na výtěry. Současně se mnou manžel. A údajně zjistí, jestli na sebe nejsme „alergický“. Všechno mě to přijde na „dlouhý lokte“. Je to hrozný, člověk je úplně bezmocnej a pořád jenom na něco čeká. Hrůza. Jinak souhlasím s Dandy. Myslím, že doopravdy z lidí tahají peníze a pořádně se mu nevěnujou. Myslím si, že to imunologické vyšetření jsme dávno mohli mít, než jsme vůbec IVF podstoupili. No co nám, ale zbývá, když nemáme známí. Tak se holky držte a klidně se ptejte. A napište co nového. Zdraví Pavla
Ahoj Holki,
čau Pavli,
máš pravdu, pořád jen to věčné čekání.
Taky si myslím, že vám ty imunol. testy i výtěry mohli hned zkraje udělat.
Ale zřejmě kvůli tomu spermiogramu vás rovnou šoupli na IVF ICSI.
My nemáme žádné problémy (až na to, že jsem celej první rok měla podváhu, ale to už dávno není pravda) a přesto se nám taky dosud nezadařilo.
Za sebou zbytečně 2 IVF navíc s ICSI při super-spermiogramu (nepochopitelné).
Nestačila jsem se divit, co jsme se dozvěděli na jiné adrese, když jsme začali popisovat, co vše máme a taky nemáme za sebou v centru, kde jsme podstoupili 2 IVF.
A to si člověk myslí, že je konečně v rukou „odborníků“ (nebo snad „podnikatů“?).
Ale nechci si ztěžovat, je to minulost a síla a moc je v přítomném okamžiku.
Tak ji poďme všechny hned ted využít.
Všem se nám to podaří - určitě!
Holki, držte se, zázraky se dějí každý den.
Mějte se, a zatím si ještě užívejte - bez starostí o miminka.
Ahojki Dandy ![]()
Ahojky děvčata!
Snad se nám to počasíčko umoudří a budeme mít příležitost načerpat sílu ze sluníčka!
Teda Dandy, ty tvoje příspěvky, jsou jak z jiného světa. Do jakých rukou jste se to dostali? ![]()
Je fakt, že když se smíříš s osudem, bereš to vše úplně jinak, ale ty jsi úplně nad věcí!!! Zase na druhou stranu, přenášíš něco i na mě…Takže držím pěstičky, ať už to tento měsíc JE ![]()
Pavli, moc mě mrzí, že ze všeho, co máte za sebou, máte tak špatný pocit.
Držím palečky, ať se vám podaří najít takové lidičky, kteří vám OPRAVDU pomůžou.
Hezký den. Ahojky SoňaB
Ahoj Soni!
Tak už je to dobrý, už jsi „zametla“ s těmi neustálými těhotenskými myšlenkami
???
Taky mívám takový období, jsem v pohodě, ale pak se to zas a zas nepovede (měsíc co měsíc, rok co rok!!!), až už se zase člověk začne „utápět“ ve smutku, beznaději, „v moři myšlenek na nic jiného, jen na TO“…
Všude jen čtu v různých příspěvcích (zkus mrknout do knihy návštěv), „NEMYSLET NA TO“. Kdo si to nezažil, tak to jen ztěží může chápat, vid?
Ale zase na druhou stranu, budme zato vděční. Je to prostě výzva a my v ní přece obstojíme, my to přece nevzdáme.
Hledám povzbuzení z knih a písniček, které mi pomáhají, alespon chvilkově.
Pro povzbuzení zasílám pár citátů, které si občas čtu, když je mi hůř:
„Přítomnost je jediná doba, nad kterou máme vládu“. Lev Tolstoj
„Každá situace, když ji správně pochopíme, se stane příležitostí k léčení“.
„Čím promyšleněji lidé jednají, tím účinněji je může postihnout hloupá náhoda“. Durrenmatt
„Bůh se dívá milosrdným pohledem na to, čím se chcete stát, nikoli na to, čím jste nebo čím jste byli“.
Přeji báječný víkend a štastné chvilky očekávání.
Čauki D