Plodné dny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4525
27.1.13 16:47

Děkuji a snad se zadaří :) Naštěstí kvůli tomu do polštáře nebrečím, ale moc dobře vím, že čas běží :(
Tak nám budu držet palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675
27.1.13 16:51

Uvidíš že to zvládneš…já když jsem začínala tak jsem v tom taky strašně tápala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koleso
8.7.13 12:53

Plodné dny se určují bez měření teploty, ne? Jak?

• Citovat
  • Upravit
14637
8.7.13 12:58
@koleso píše:

Další možností je sledování ultrazvukem, nebo čůrání na testy (ale to mi nepřipadá jako moc šťastná metoda, nefunguje spolehlivě každé ženě a musí se umět správně odečítat výsledek), například. Pouhým výpočtem se určit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2312
8.7.13 13:31
@koleso píše:

Taky podle plodného hlenu, bolesti v podbřišku, někdo třeba i podle větší chuti na sex…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
8.7.13 13:42

@lafayette Tak jsem to dělala já než jsem začala s měřením. A ano, dá se podle toho odhadovat, ale je to hodně individuální a bez záruky a kontroly. :nevim:
Podle mě je měření fakt nejlepší, hlavně jsem úchylná na grafy, takže jsem ve svém živlu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2312
8.7.13 13:48

@Litta No, já začala měřením a přešla jsem na tohle ;), díky té kontrole podle teplot už je to celkem spolehlivé. (Ale teploty jsou nejspolehlivější, dokonce mi přijde měření BT lepší než ovulační testy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koleso
8.7.13 16:57

Ja jsem myslela, že se to dá vypočítat podle menstruace

• Citovat
  • Upravit
14637
8.7.13 17:42
@koleso píše:
Ja jsem myslela, že se to dá vypočítat podle menstruace

Výpočty se provádějí, ale jelikož má každá žena jinak dlouhý cyklus, jinak dlouhou fázi od ovulace k menstruaci (běžně mezi 10-16 dny, což dělá vlastně týdenní odchylku!), tak bych se na žádné početní úkony nespoléhala. Z toho jsou pak „děti počaté mimo plodné dny“. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koleso
8.7.13 21:13

ALE KDYŽ MĚSÍČKY MÁM PO 28 DNECH CCA TÝDEN DLOUHÉ POČÍTÁ SE TO 14 DNÍOD ZAČATKU?

• Citovat
  • Upravit
14637
8.7.13 21:31
@koleso píše:
ALE KDYŽ MĚSÍČKY MÁM PO 28 DNECH CCA TÝDEN DLOUHÉ POČÍTÁ SE TO 14 DNÍOD ZAČATKU?

Když už, tak 14 dní od konce. Přečti si něco o cyklu třeba tady: http://merenibt.xf.cz/. Problém je v tom, že ovulaci můžeš mít třeba 18. den, ale taky klidně 12. den. Nebo taky jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koleso
9.7.13 21:25

Jak se do toho dostanu? Na tyastránky dál?

• Citovat
  • Upravit
koleso
9.7.13 21:26
  • Citovat
  • Upravit
14637
9.7.13 21:46

Koukám, že je asi předělávají, nebo co. Vlevo je panel, kde se to dá rozkliknout, ale poprvé mi nenaskočil, zvláštní. :nevim:
Tak zatím můžeš studovat třeba toto: http://www.rodina.cz/clanek3694.htm , vpravo jsou pak odkazy na ostatní díly. Tady je ale i přehledně vidět, jak to s celým cyklem je. ;) Kdyžtak se ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koleso
10.7.13 17:38

Délka cyklu

Je důležité vědět, že předovulační (folikulární) fáze může být různě dlouhá (od 11 dnů do 25 a více), zatímco postovulační (luteální) fáze je většinou 12 až 16 dnů. Je to dáno tím, že termín ovulace může být díky různým faktorům oddálen.

cHÁPU TEDY DOBŘE, ŽE TŘEBA OD 1 V MĚSÍCI JSOU 4 DNY MĚSÍČKY, DO 12 DNE PAUZA A PAK OVULACE? aSI NE, CO? jA JSEM TŘEBA POSLEDNÍ MĚSÍČKY MĚLA 7 DNÍ OD 11.6. TAK JAK TO JE? mAM JE PO 28 DNECH A TAK 7 DNÍ TRVAJÍ

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex