Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Janko,právě ovulační test zkouším.Zatím neovuluji,ale baz.teplota mi dnes ráno klesla,takže by to mělo přijít. Zase si večer OT udělám a uvidíme.Vše je popsáno na obalu včetně nakresleného obrázku, takže to pochopíš.
Hanka
Ahoj Petro, a jake vysetreni ti delali. Hysterosalpingografii taky? Jestli so napis jak to probihalo, zda to bylo bolestive, vse na co jsi vspomenes! J.
ahojky a jak se použiva ten ovulačnit test?,je to lepší??a cena,??
to pocuras jako tehotensky test (respektive ma se dat do 5 min odstate moci, takze kelimek). cena je vyssi,kolem 40 Kc minimalne na www.levnetesty.cz, nebo vic a hlavne jich spotrebujes nekolik, mas se testovat denne od urciteho dne cyklu - je dobre priblizne vedet, kdy ovulace je. Ukaze ti to ovulaci asi den dopredu. navod je na kazdem testu i na tamtom webu. pri urcitych nemocech to ukaze ovulaci a pna pak stejne neni - ukaze to totiz, ze telo se na ovulaci chysta, ale kdyz folikul pak nepraskne…
Ahoj, již asi 2 roky se marně s manžílkem snažíme o mimi
. Je mi 33 a jemu 35. Už asi půl roku aktivně navštěvuji gynekologa - ten se zmohl akorát na 4 měsíce Duphaston pro úpravu cyklu a doporučil měření BT. Moc se v tom nevyznám, tak prosím o radu, kdy vidíte mé plodné dny. Menstruace začala 7.1. a skončila 12.1. - nepravidelná… Měření začalo až 14.1. takto:
15. 36,5
16. 36,5
17. 36,5
18. 36,6
19. 36,5
20. 36,3
21. 36,3
22. 36,3
23. 36,5
24. 36,7
25. 36,8
25. 36,8
26. 36,8
27. 36,8
Nevím z toho nic ![]()
Evaa. j:Ahoj my už se snažíme 2,5roku ataky pořád nic. doktor nic nedělá, jen 2spermiogramy,,nějakej ultrazvuk vše ok.ale jinak nic. Když byl doktor nemocný, byl záskok doktorka ata mi dala Clostík na 3měsíce ale bez ultrazvuku, tak nevim mám ho doma už od září. ani hormonalni profil mi neudělal…mozna je chyba v hormonech…Já četla na netu že když je ti přes 30let tak by se mělo snažit jen pul roku akdyž nic tak už hromada vyšetřeni. mě je taky 33let. A doktor nic nedělá. mám kamarádku ty je 33let snažej se 11měsíc taky furt nic a doktorka ji řekla, že to chce čas…ale žandý vyšetřeni ji neudělala.
@Evaa.j hoj,ovu jsi měla nejspíš 23. a plodné dny nejspíš byly od 20-24 zkus zi zadat teploty pokud trochu umíš anglicky na www.fertilityfriend.com a tam už ti to krásně zobrazí samo a nebo na www.womenzone.cz ten je česky
Díky, už jsem se zaregistrovala a zaznamenávám ![]()
Jinak se musím přiznat, že sex už mě taky nebaví, je to tím že „musím“. Ale teď se vážně snažíme, hned jak teplota klesla nařídila jsem sex každý druhý den… Tuhle jsme to měli i dva dny za sebou. Je to tedy jen 1× za den, myslíte, že bychom měli přidat i na intenzitě? Jsou to hloupé otázky, ale jak to trvá dlouho, tak si připadám nevzdělaná v této problematice ![]()
Navíc s tím doktorem mi to připadá hrozně zdlouhavé a nikde nic… Mám tam přijít 3.den menstruace na odběr hormonů… No při mém štěstí to vyjde na víkend a zas tu máme další měsíc.. No říkala jsem mu, že poprvé rodit ve čtyřiceti teda nechci ![]()
@Evaa.j stačí bohatě obden
..spermie vydrží dva dny a počkají si..lepší než teplotu máš ovulační testy..ty ti ukážou ovulaci dopředu, kdežto bt ti ji potvrdí až zpětně…jestli máš zapnuté podpisy tak se podívej pod mým jménem na odkaz grafu a tam to pěkně uvidíš…ty + jsou pozitivní ovulační testy
Já se omlouvám, ale jsem zde nová a nevím kde a jak hledat ![]()
Našla jsem jen toto:
http://www.fertilityfriend.com/home/41c827
A vím z tohot stejně prdlajs ![]()
13.-16. mají být ty plodné dny? A to se tam samo načte ze zapsaných BT?
@Evaa.j tady nad diskuzí máš napsáno ZAPNOUT PODPISY tak na to klikneš a pak se ti u mého příspěvku dole zobrazí odkaz na můj graf
@Evaa.j ten odkaz to je tvůj graf?
ta zelená to jsou plodné dny a ještě se udává den po ovu, protože to vajíčko je schopné oplodnění 6-24hodin od ovulace
@Evaa.j a ta přerušováná čára je že ti to vyznačilo pravděpodobnou ovulaci…je to když si není program úplně jistý, jinak je červená plná čára
Ne, ne to není můj graf, to jsem právě našla u Tebe: https://www.emimino.cz/profil/dadys/?…
Ale teď mám již zapnutý podpis a vidím to jak jsi psala - hned pod Tebou napsaným textem ![]()
Ještě tedy nemám podchyceno dost informací o svém cyklu, ale zatím platí, že nejlepší je snažit se když teplota náhle klesne, že?
Můj gynekolog mi totiž řekl, že si mám hlídat nejvyšší teplotu - kdy je ovulace a ten je nejvhodnější. Což mi právě přišlo po přečtení několika článků jako informace k ničemu… Snažit se, když mám ovulaci, ale to že plodné dny jsou dříve, mi jaksi pan doktůrek neřekl.. No a protože jsem toto nikdy nestudovala, neměla jsem potřebu jeho slova nějak znevažovat… Navíc jsem čekala, že já nikdy s tímto problém mít nebudu. Mám 2 sestry a ty otěhotněly skoro na povel…
Zvednutí teplot je až po ovulaci…tzn, že ovulace je den posledních nízkých teplot, takže při zvednutí teploty už může být pozdě…zkus si něco načíst o ovulačních testech…ty ti to ukážou dopředu a hlavně, vše vklidu a nestresovat se