Plodné dny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
10.7.13 17:56
@koleso píše:
Délka cyklu

Je důležité vědět, že předovulační (folikulární) fáze může být různě dlouhá (od 11 dnů do 25 a více), zatímco postovulační (luteální) fáze je většinou 12 až 16 dnů. Je to dáno tím, že termín ovulace může být díky různým faktorům oddálen.

cHÁPU TEDY DOBŘE, ŽE TŘEBA OD 1 V MĚSÍCI JSOU 4 DNY MĚSÍČKY, DO 12 DNE PAUZA A PAK OVULACE? aSI NE, CO? jA JSEM TŘEBA POSLEDNÍ MĚSÍČKY MĚLA 7 DNÍ OD 11.6. TAK JAK TO JE? mAM JE PO 28 DNECH A TAK 7 DNÍ TRVAJÍ

Je úplně jedno, jak dlouho menstruuješ, to už je jiný „problém“. Jde ti o první den krvácení, pak o ovulaci a pak opět o první den krvácení. Mezi prvními je libovolný počet dnů, který se může měnit i měsíc od měsíce. Takže někdy máš ovulaci 16. den, někdy může přijít až 25. Ovšem pokud ji máš již 16., pak přijde dříve také další menstruace, protože délka od ovulace k další menstruaci bývá mezi cykly srovnatelná.
To, jestli máš 7 dní nebo jen 4 dny dlouhou menstruaci, to v tomto počítání nehraje roli, bere se vždy její první den.
11. 6. byl tvůj 1. den cyklu, od kterého se všechno počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koleso
10.7.13 18:33

TAKŽE JSEM JI MĚLA TŘEBA 28?tRVÁ JAK DLOUHO?

• Citovat
  • Upravit
14637
10.7.13 18:38
@koleso píše:
TAKŽE JSEM JI MĚLA TŘEBA 28?tRVÁ JAK DLOUHO?

Vůbec nerozumím tvé otázce. :lol:
Mohu jen odhadovat: tvůj cyklus trvá 28 dní. Víc informací z něj zatím vyčíst nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koleso
11.7.13 21:11

No, asi 28 dní od menstruace k menstruaci. Když počítám ovulace v polovině cyklu, vycházimi to nahodou taky na 28 minulého měsíce. Jde mi o to, jak dlouho trvá TA OVULACE A VUBEC, JESTLITO MUŽU TAKHLE POČÍTAT..

• Citovat
  • Upravit
14637
12.7.13 08:33
@koleso píše:
No, asi 28 dní od menstruace k menstruaci. Když počítám ovulace v polovině cyklu, vycházimi to nahodou taky na 28 minulého měsíce. Jde mi o to, jak dlouho trvá TA OVULACE A VUBEC, JESTLITO MUŽU TAKHLE POČÍTAT..

Celou dobu se ti tu snažím vysvětlit, že počítat to nelze. ;) A ovulace je okamžik uvolnění vajíčka z vaječníku. Opravdu si o tom něco přečti. Pokud nebudeš sledovat ovulaci ultrazvukem, měřením teploty, děláním testů nebo aspoň ji necítíš jako píchání (nebo nezkusíš nějakou jinou metodu), vypočítat ovulaci skutečně nemůžeš, protože každá žena má cyklus trochu jiný. Můžeš ji mít 12. den, nebo taky 18. den a to je, myslím, hodně velký rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
12.7.13 12:22

@koleso Od začátku: první den nového cyklu = první den menstruace. Délka menstruace není vůbec podstatná. Ovulace nastává 12 až 16 dnů před další menstruací. Hodně přesně se dá stanovit měřením bazální teploty. Stačí měřit v puse pod jazykem, digitálním teploměrem na 2 des. místa, ráno po probuzení, v podobnou dobu (např. mezi půl 7 a 7).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koleso
14.7.13 07:07

Dobře, ja jen proto, že mi kamaradka pořad chce počítat plodné dny

• Citovat
  • Upravit
14637
14.7.13 09:26
@koleso píše:
Dobře, ja jen proto, že mi kamaradka pořad chce počítat plodné dny

Tak to je snad vtip. :mrgreen: Kamarádce pošli odkazy na web, klidně na tuhle diskusi a řiď se vlastním rozumem. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koleso
14.7.13 10:47

Dobře.

• Citovat
  • Upravit
568
14.7.13 14:05
@koleso píše:
Dobře, ja jen proto, že mi kamaradka pořad chce počítat plodné dny

Určitě nepočítej, to se nedá, správně to vychází u minima žen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koleso
15.7.13 06:52

A neplodné se vypočítat dájí? Menstruace, kousek po ní a pak někde jsou plodné?

• Citovat
  • Upravit
14637
15.7.13 07:29
@koleso píše:
A neplodné se vypočítat dájí? Menstruace, kousek po ní a pak někde jsou plodné?

Máš internet, dej do vyhledávače menstruační cyklus, nebo něco podobného. A pročti ty odkazy, co jsem ti posílala. Plodné dny jsou dny kolem ovulace (až 8 před a tak 2-3 po), protože bez dozrálého vajíčka není co oplodnit. Ale někdo může mít ovulaci hodně blízko menstruace, takže pak se to může dost krýt a neplatí vždy, že po menstruaci jsou dlouho neplodné dny. Stejně jako může výjimečně dojít k uvolnění druhého vajíčka, což je ale dost ojedinělé.
Myslím, že jsi na dobré cestě otěhotnět přes tuto metodu. Pochop, že tělo nefunguje nikdy přesně podle kalendáře. Zde je jediným způsobem sledovat ty symptomy, co jsem posílala v odkazech. Pak je metoda stejně spolehlivá jako kdejaká jiná antikoncepce. A stejně jako ony není ani tato 100% vždy a všude.
Já jsem s ní ale spokojená; raději budu riskovat neplánované dítě než problémy spojené s braním HA. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koleso
15.7.13 14:28
@Litta píše:
raději budu riskovat neplánované dítě než problémy spojené s braním HA. ;)

Problémy jsem měla já, pořád na prášky zapomínala a pak jsem měla bordel i v menstruaci

• Citovat
  • Upravit
2
25.1.19 10:40

Ahoj holky
nevím jestli píšu správně
potřebovala bych poradit . Vůbec nevím jak mám spočítat kdy mám plodné dny jelikož jsem tento měsíc měla menstruaci tak nějak divně
dostala jsem to 5.1 skončilo mi to 8.1 tři dny nic ani jsem nešpinila a 12.1 jsem to opět dostala a skončilo mi to 15.1
vůbec se v tom nevyznám 8o
děkuji za jakoukoliv odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
25.1.19 10:51

stačí si stáhnout aplikaci do telefonu a tam ti vše ukáže :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek