Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Čau Soni!
Neber si to tak k srdci, je to prostě naše (s manželem) zkušenost.
Možná je to jen náš případ.
Nechci na nikoho ukazovat prstem, zase na druhou stranu jsme se tam setkali s velmi milým přátelským přístupem. Jen prostě ten náš případ mohli řešit jinak - aspoň ze začátku.
Vždyť nám ani neudělali všechna vyšetření.
Chtěli jsme něco jiného než IVF (napřed), ale ten rozhovor byl prostě a jednoduše - čekali, až řekneme, že chceme na IVF.
Ale už toho nechám, je to za námi, dnes proti nim nic nemám. Důležité je odpouštět a nevracet se k minulosti, jen se z ní poučit.
Vše v životě má smysl, i ta - nás všech dlouhatánská cesta za miminem.
Těšte se, jako já, už teď na Vánoce, na cokoliv, třeba se už všechny brzy dočkáme.
Těším se na vaše zprávičky o úspěších.
Ahojki Dandy ![]()
Ahojky Dandy a ostatní děvčata ![]()
Po dotazech, na pár na sobě nezávislých serverech,
mám pocit, že to taky bude dost dlouhá cesta. Po roce čekání má člověk pocit, že už dál nemůže. Teď si necháme „konečně“ udělat veškerá vyšetření (doufám, že dopadneme dobře) a když bude problém - začneme ho konečně řešit. Mohlo to přijít i dřív, ale doktor mi doporučoval „klídek“. Má částečně pravdu, ale co když je někde nějaký problém?!. Potom je ROK hodně dlouhá doba.Mohli jsme to nějak ŘEŠIT!!! Ale to trápí většinu z nás, že…
tak tady nebudu předčasně fňukat.....
Držím všem palečky a dejte vědět, jak „pokračujete“.
Užíváte některá Sarapis? Jaké s ním máte zkušenosti?
Díky za podporu a mějte se moc hezky!!! ![]()
Ahojky SoňaB
Čau Soni!
To máš dobrý, už bud klidná, brzy se dozvíš, jestli je někde problém nebo je vše v pořádku.
Já mám za sebou 2 roky „snažení“ a vlastně nevím, zda něj. problém je.
A už ani nějak nemám sílu dál pro to něco dělat.
Odreagování mysli začínám řešit tím, že nacházím výhody v zatím (snad zatím) bezdětném životě.
Konec prázdnin jsme považovala za první období, kdy se mi zdálo (kdy jsem to cítila a léčitelé mi to i tak nějak potvrdili), že nikdy předtím to pro otěhotnění nebylo tak ideální.
Máme za sebou 2 cykly, kdy bylo evidentní, že už už … ale pak to člověk přestane cítit a vytuší, že zase nic. No, zřejmě to jde, ale jaksi se to pořád nedokáže uhnízdit. Tak snad někdy příště. Už se mi pro „to“ nechce dělat nic ....... a možná to bude to nejlepší řešení. Tak ať se děje co má se dít. Zase jsme o něco silnější ![]()
Sarapis jsem neužívala, ale brala jsem Gynex a sladkovodní řasu Chlorella.
Věřím, že mi to pomohlo, vždyt už se nám málem zadařilo.
Jinak různé vitamíny na plodnost beru min. půl roku.
Věřím, že Ti to dobře dopadne.
Měj se hezky a dej si pauzu - v myšlenkách.
Ahojki dandy ![]()
Ahoj holky, zdravím vás. Tak jsem přemýšlela, jak se máte a obě jste se ozvaly. Já pořád čekám, ještě jsem to nedostala, takže nic nového. Akorát mě volala paní, která cvičí cviky podle Mojžíšové, že už jsem u ní dlouho nebyla. Tak se půjdu nechat zkonrolovat. Jinak, Dandy souhlasím s tebou ve všem. Člověk už nemá sílu a hledá výhody v bezdětném manželství. Také jsem si říkala, že nejlepší roky života pročekám, probrečím a protrpím. Tak se s tím snažím něco dělat. Užívám si život a hýčkám se. Začala jsem chodit cvičit, nechala jsem si udělat nehty atd, ale hlavně se snažím myslet pozitivně. Chodit do přírody a užívat si volna a času, terý mám pro sebe. Někdy je to těžké, ale musíme to zvládnout. Přeji vám to nejlepší a ať se vše povede jak si přejeme. Ahojky Pavla ![]()
Vemte si byt nebo dům na úvěr a zadlužte se. Zaručeně přestanete myslet na dítě a půjde to jak po másle. To vám potvrdí spousta párů. Když se to nejmíň hodí, tak přijde miminko. Snažili jsme se jako blázni 5 let, už jsem nemohla myslet na nic jiného a pak jsme si vzali byt na hypotéku. Otěhotněla jsem za 4 měsíce potom. A to vlastně jen proto, že jsem na miminko už nemyslela. Mirka
Ahoj Holki čekatelky!
Včera jsem vyčetla z jedné dobré knihy - stačilo přečíst jednu kratší kapitolu, která v sobě zahrnovala tolik pravd o životě, zkrátka co mi utkvělo v paměti je, že:
„Často dosahujeme těch nejlepších výsledků, když nic neočekáváme“.
A skutečně, většina příspěvků, které tady jsou od těch, kterým to taky nešlo, je důkazem této jednoduché pravdy.
A já, jelikož mi docházejí síly se stále o „něco“ snažit, když to k výsledku stále nevede, zklidňuji, už nechci nic pozorovat, plánovat, cvičit Mojžíšovku, nic. Nebudu pořád tím otrokem. Ono to nějak dopadne. Hledám to pozitivní, co mě posilňuje.
Vlastně, já ted takové jedno mrňavé „miminko“ doma mám - křečíka, který mi dává víc, než by … Přinejmenším nezabývám mysl pořát tím stejným. A pozorovat ho, to je lepší než TV. Tak si taky rychle něco pořidte, stojí to zato.
Tak vám přeju štastné neočekávání s úspěchem ![]()
Mějte se krásně (zatím bezdětně).
Kdoví, jak bude člověk jednou vzpomínat na dobu snažení …
A ozvěte se zase.
dandy ![]()
Ahoj dandy,
taky se snazime, i kdyz teprve dva mesice, a ted prislo zklamani, kdyz jsem to zase dostala. Porad jsem myslela na to, jestli jsem tehotna, vyzkousela jsem tehotensky test a nic, neverila jsem mu a furt se moje mysl motala kolem toho, jestli jsem tehotna nebo ne......a to jsou teprve ty dva mesice.....asi si tvoji poznamku vemu k srdci, i kdyz jeste nevim, jak to udelam, protoze podvedomi se neda jen tak oblbnout. ![]()
Mejte se holky cekatelky fajn a zkousejme a nemysleme na to!!!! To chce klidek...... ![]()
Vendula
Ahoj Vendulko!
Zapomen na těšení a očekávání a záměrné snažení, jinak se dostaneš do začarovaného kruhu a Tvůj cíl se Ti bude vzdalovat.
Pokud jsi mlaďoch a jste zdrávi, tak to přijde ale nesmíš to tak chtít a neočekávat každý měsíc.
Já toho mám za 2 roky plný zuby, prostě na to začínám kašlat, jelikož mě to nebaví, tak se to pořád nedá.
JInak se staneš otrokem čekání a nikam to nepovede.
Většinou to skutečně přijde v ten nejméně vhodný okamžik, když to neočekáváš, kdy Tě to zaskočí a překvapí.
Bráním se jakýmkoliv myšlenkám, vyháním je, nadávám jim (i hlasitě), prostě se jich zbavuju a nedovolím jim naplňovat moji mysl.
Tak se na snažení vykašli jako já, je to nejrozumnější cesta - ke štěstí.
Když bys měla za sebou to co já, dala bys mi za pravdu.
Tak hodně štěstí a „kašli na snažení“.
Ahojki všem Dandy ![]()
Ahoj Dandy!! Uplne s tebou souhlasim. Je mi 30, mam za sebou jedno manzelstvi, ktere skoncilo tim, ze manzel vsechny pokusy o otehotneni (3 roky snazeni, jedna insiminace a jedno umele oplodneni) „nevydychal“. Dost tezko jsem se z toho dostavala. Ted uz mam rok noveho pritele s kterym se 3 mesice snazime o mimco a furt nic. Ja vim, ze to neni dlouho, ale vzhledem k mym predchodim zkusenostem zacinam propadat depresy. Ja i pritel jsme dle lekaru v poradku. Ja beru kyselinu listovou, pupalku a ted jsem si zacala merit teplotu. Uz jsem na tomhle servru cetla hodne o cviceni dle pani Mojzisove. Je opravdu potreba na to cviceni chodit? Neni mozne si koupit knizku nebo videokazetu techto cviku??? Dekuji moc za odpoved. Radule ![]()
Ahoj Radulko,
nevěš hlavu a koukej dopředu a věř. Určitě se to povede, zvláště, když jste oba v pořádku. My se teď snažíme taky třetí měsíce o mimi.....teď nevím, jak na tom jsem, protože je to teprve krátká doba, ale moc šancí tomu nedávám. Je lepší se nechat překvapit, než pevně věřit a vsugerovat si příznaky počátečního těhotenství, jako jsem věřila minulý měsíc a pak jsem byla hodně smutná, když … nic. Zatím jsem ani neměla ideální podmínky pro otěhotnění (i když to možná nejsou nikdy), protože první měsíc jsem lezla vysoko do hor a pak hopsala dolu, což evidentně nemohlo přežít ani to nejodolnější oplodněný vajíčko, druhý měsíc mi zase nedošlo, že bych asi neměla hrát v prvních dnech tenis ani squash, aby se vajíčko mohlo dobře uhnízdit a teď dva dny po ovulaci jsem dostala šílenou rýmu. Taky jsem začala měřit teplotu, ale mám jí už od ovoluce lehce zvýšenou (asi 5 dní) díky nachlazení, takže výsledek je stejně zkreslený. A navíc se teď bojím vzít si jakékoli prášky (paralen), protože nevím, jak na tom jsem, ale taky nevím, co víc může případnému zdařilému pokusu ublížit, jestli bacili nebo paralen.....? Mějte se fajn a zase napište, tady příspěvky moc nepřibývaj, i když je to možná jenom dobře.....Vendula
Ahoj Vendulko, děkuji moc za podporu. Já vím, že člověk nesmí zoufat, ale přece jenom toho je už nějak moc. Nedávno jsem oslavila třicetiny a to už si člověk říká, že by to mimčo konečně mohlo přijít. Přítel je taky natěšený a nemluví o ničem jiném. Navíc mě poslední měsíc bolí příšerně
prsa, takže si umíš představit co se mi v té mé hlavičce hned honilo za myšlenky
. A ještě jsem měla 4 dny zpoždění. Takže o to větší byl pro mě šok, když zase nic… Úplně jsem se sesypala. Teď už je to lepší. Jenže jsem človíček, který jen nechce jen nečinně čekat. Vím, že opětovnou návštěvu Pronatalu (naposled před dvěma lety ještě s manželem) je ještě brzy, ale aspoň papám kyselinu listovou a pupalku a chtěla bych cvičit cviky podle paní Mojžíšové. Existuje nějaká možnost kde je sehnat na videokazetě či popsané v knížce?? Nevíte někdo? Díky za radu. Radule
Ahoj Rádi!
Za poslední dobu taky znám to natěšení plné otázek, kdy cítíš první příznaky, žeby… a pak nic. Myslím, že už to skoro bylo, jen se to neuhnízdilo, že ke zplození určitě musí docházet, jenže pak se to nějak zadrhne a nic.
Ale zřejmě na to nebyl ten správný čas, který ještě nenastal - utěšuju se.
Tobě je 30, já jsem ještě starší. Kdyby mi někdo kdysi řekl, že je možné se setkat i s takovými problémy s početím a že to někdy trvá i pár let, než se někdo dočká, asi bych se pro mimi rozhodla už dávno než tomu skutečně bylo, jenže kdo mohl tušit.
A to nám zřejmě nic není.
Ale nás to nezlomí, my se s tím poperem!!!
S tím cvičením Mojžíšové je skutečně nejlepší začínat u nějakého fyzioterapeuta, on musí zjistit, co kde máš špatné a napravovat to a ukázat Ti přesně, jak se ty cviky cvičí. Je to dost důležitý. Já cvičila 5 měsíců, když jsem pocitovala příznaky, přestala jsem s tím, protože jsem chtěla být v klidu. A už jsem znovu nepokračovala ve cvičení. Už jsem pro „snažení“ nechtěla dělat nic, protože nic nedělání jsem ještě nevyzkoušela, tak to zkouším ted. Určitě to bude ta správná cesta správným směrem.
A tak si aspon ještě užijme, dokud jsme bezdětní (musíme to brát z té lepší stránky), až dětičky přijdou, budeme mít jiné starosti. A ony určitě přijdou. Už na nás všechny - problémové někde v éteru čekají.
Tak at nás nenechají dlouho čekat.
Mějte se hezky a přeji všem čistou mysl.
Ahojki Dandy ![]()
Ahoj Rádi a Dandy a všechny ostatní,
příznaky, které popisujete, jsem taky pociťovala.....napnutá prsa a navíc jsem se rozbrečela dokonce i u každý druhý reklamy, nemluvě o dojemných filmech. Prsa mi skutečně trochu narostla a to tak, že jsem se nevešla do normální podprdy a dokonce si toho všiml i manžílek. Po tomhle si umíte představit, jak jsem byla přesvědčená o svém těhotenství, a pak nic, přesně jak popisovala Dandy. Zklamání. Od tý chvíle už si falešný příznaky těhotenství nepřipouštím. Těším se na překvápko.
Hezký víkend a myslete na to, co napsala Dandy…nemysleme na naše bříška a užívejme si.
Ahoj Vendula ![]()
Ahoj Radi a ostatní,
chápu tvé pocity, i já patří k těm, kteří každý měsíc čekají na zázrak a pak obrečím negativní výsledek těhotenského testu. O kolegyně v zaměstnání jsem se doslechla o cvičení podle Mojžíšové. Proto bych se Vás „zkušenějších“ chtěla zeptat zda jste museli mít nějaké doporučení od lékaře nebo stačí přijít za fyzioterapeutem a říct já chci cvičit?
Děkuji Lena
Ahoj všichni, já jen chci říct, že naděje umírá poslední a zázraky se občas stávají. Já mám tu výhodu, že mám užasnou lékařku, která mi dle ultrazvukového vyšetření řekla, kdy přesně mám plodné dny. Mám 14 měsíční dceru a teď už jsem opět v 10. týdnu. Tak všem držim palečky a ať se to co nejdřív povede.
Michala