Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, jak asi tak prosím trvá doba mezi plodnými dny a začátkem menstruace? Mám nepravidelný cyklus a snažíme se o miminko, testuji si plodný dny.
28. unora jsem měla MS, pozitivní test pak 24.a25.března. Teď jsem měla MS 7.unora a pozitivní test 25.a26.dubna. sex byl 25.a 27.
tak jen bychchtěla vědět pokud se to nepovedlo za jak dlouho asi tak bych měla dostat další MS..ikdyž teda doufáme že se to povedlo… ![]()
Ahoj, řekla bych, že se to takhle asi říct nedá… Podle netu by měla být ovulace 14 dní před 1.dnem MS, ale každý je jiný, tudíž spolehlivější na ovulku budou určitě testy či měření BT.
Ale pokud se tedy zadaří o plodné dny, uhnizďování je cca. za 7-10 dní
Doufám, že jsou
zkoušela jsem je tedy jen jeden cyklus, spíš, že zvědavosti, ale po roce snažení jdu do jich zas…snad to bude k něčemu dobrý.
@KatinaK aháá, takže to bylo jen ze zvědavosti tehdy? nebo se budes ted snažit o další dítko zase s testy?
Já doufám že se námto ted s těmi testy povedlo teda…
ted si budu kupovat těhotenské testy z krve tak uvudíme ![]()
@raduška20 píše:
@KatinaK aháá, takže to bylo jen ze zvědavosti tehdy? nebo se budes ted snažit o další dítko zase s testy?Já doufám že se námto ted s těmi testy povedlo teda…
ted si budu kupovat těhotenské testy z krve tak uvudíme
No, ze zvědavosti, neměla jsem problém otěhotnět… Bylo to hned 1.měsíc, ale teď už se snažíme o další lehce přes rok, tak právě chci zkusit ty testy, jestli ovulka vůbec probíhá, přeci jen už jsem starší.
Ja pouzivam aplikaci muj kalendar a i podle potvrzene ovulace ultrazvukem my to sedelo v te aplikaci presne, vychazi to cca na polovinu cyklu… Ovulacni testy mi vzdycky vychazely tak nejak divne..moc jsem jim neverila, prislo mi, ze ta druha carka je tam porad… neni mozne domluvit se s gynekologem, ze by ti tak nejak v pulce cyklu udelal ultrazvuk a potvrdil ti, ze ovulace probiha?
@Melodie91 no ta druhá čárka by tam měla být pořád, akorát ta orvní je bud slabá nebo když je ovulace tak by měla být silnější nebo stejná jako ta druhá.. tak jsem to aspon pochopila dle toho návodu. No jestli se to ted nepovedlo tak budu chtít nějaký vyšetření kdy mám ovulaci
@Melodie91 píše:
Ja pouzivam aplikaci muj kalendar a i podle potvrzene ovulace ultrazvukem my to sedelo v te aplikaci presne, vychazi to cca na polovinu cyklu… Ovulacni testy mi vzdycky vychazely tak nejak divne..moc jsem jim neverila, prislo mi, ze ta druha carka je tam porad… neni mozne domluvit se s gynekologem, ze by ti tak nejak v pulce cyklu udelal ultrazvuk a potvrdil ti, ze ovulace probiha?
Apku na to mám, tak to pravě chci zkusit ověřit. A na gyndu budu volat po MS a určitě se domluvíme…mluvili jsme o tom už před koronavirem, ale jak to všechno omezili, nějak jsme se zasekli. Ale teď už tomu nic bránit nebude (snad), tak bych to ráda začala postupně řešit. ![]()
@raduška20 píše:
@Melodie91 no ta druhá čárka by tam měla být pořád, akorát ta orvní je bud slabá nebo když je ovulace tak by měla být silnější nebo stejná jako ta druhá.. tak jsem to aspon pochopila dle toho návodu. No jestli se to ted nepovedlo tak budu chtít nějaký vyšetření kdy mám ovulaci
No to prave myslim, mela jsem tam porad obe carky..navic ty testy se doporucuji delat min 3 mesice, aby se z toho vysledovala nejaka pravidelnost a myslim, ze mi doktorka tehdy rikala, ze ty testy meri hladinu hormonu, ktery se behem ovulace zvysuje, ale neznamena to, ze se opravdu vytvori dominantni folikul, to se da opravdu potvrdit jen ultrazvukem.. nicmene ani probihajici a potvrzena ovulace neznamena, ze dojde hned k oplodneni a usazeni vajicka, bohuzel
@Melodie91 aha no já je dělala dva měsíce… a pokaždé jsem je měla pozitivní jen 2 dny