Plodné dny a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
131
11.6.13 22:34

Ahoj holky chtěla jsem se zeptat měřím si už 8 den ovulaci ovulačními testy a mám pořád dvě čárky, ale ani jednou nebyly stejně silné.. už je to 20 DC. myslite že ještě ovulace dorazí a nebo je to marné to měření a ovulace se vubec nemusi dostavit? ale proč tam jsou dvě čárky pořád?:-O přidávám foto… [* *]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
12.6.13 10:06

@markeky Ovulační testy ukazují slabé čárky pořád. Ty tvé jsou zatím negativní. Aby byl ovulač. test pozitivní, měla by testovací čárka být min. stejně výrazná jako kontrolní. Já měla např. čárky jeden den stejně silné a druhý den byla testovací ještě mnohem silnější, takže ovulace proběhla až po posledním nejpozitivnějším testu. Ale slyšela jsem i případy, že testy byly stále negativní a přesto se podařilo otěhotnět. Tak nevím, na každého to asi nefunguje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
12.6.13 10:11

Já mám ty ovulační testy zase pořád negativní, nevím zda to funguje :nevim: už jsem se na ně vykašlala..každopádně zítra začínám brát Clostyl a pak půjdu na ultrazvuk, takže se konečně dozvím, zda ovulace proběhne :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
12.6.13 15:14

S ovulacnimi testy nemam dobrou zkusenost… tez jsem mela negativni pritom ovulace podle bt probehla. reaguji na hormon, ktery se vylucuje tesne pred ovulaci, problem je, ze jeho produkce je dost kratkodoba… a nekdy to behem dne nemusis podchytit. mela by jsi testovat treba 2× denne. doporucuji spis mereni BT, je to smysluplnejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
13.6.13 08:54

Děkuji moc za rady:-) zkusím od příštího cyklu měřit i tu BT jen prosim jaky teploměr je na to nejvhodnější a jak se tam měnéí ta teplota?:)) Jinak nemužou byt ty dvě čárky pořád slabé na těch testech z toho důvodu, že sem si je měřila až po 21h večer? dřív jsem se domů z práce nedostala a tak jestli jsem to třeba neprošvihla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
13.6.13 09:56

@markeky ahojky, já začínám měřit hned po ms jak došpiním, musí se vždycky ve stejnou hodinu a nejmíň po 4 hodinách spánku, já prostě měřím každej den ráno v 7, a buď se měří teplota v puse nebo dole, já měřím dole, a teploměr je asi jedno, ale digitální je přesnější asi že, no a normálně trochu zavedeš… Jinak si zapisuju graf na womenzone.cz, menstruaci, teploty, testování, všechno, můžu doporučit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
13.6.13 15:46

Ahoj holky,

vím že grepový juice se má pít při ovulce, ale nevím kolik a po jakou dobu?

Děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
13.6.13 21:40

V pondělí jdu na gyndu, tak se sní zkusím nějak pobavit, co mi doporučí… u těch testu psali že se mají dělat od 10 do 20… dělam si je okolo 21h.. a dnes také..už je 22DC a pořád jsou tam dvě, ale ne stejně silné… bud jsem to promeškala a nebo nevím.. mam teprve první cyklus po vysazení HA.. nemuže to byt tím?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
13.6.13 21:40

@allene jinak děkuji za radu.. až se dostaví(snad nedostaví) MS tak zkusím i měření BT a pak ty grafíky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
14.6.13 11:27

@markeky Ahoj,na těch tvých testech je nejsilnější byť nepozitivní čárka 20DC, tak buď už byla nejvyšší hladina LH nebo teprv bude. Chtělo by to testovat i 2× denně v době, kdy vidíš, že silní čárka. V práci to jde taky, stačí si vzít na wc nějaký malý kelímek nebo třeba vršek od plastové láhve a testovat tam ;)
Já to tak dělala.
Na zapisování hodnot BT je dobrý graf na www.fertilityfriend.com.
Jinak návody na měření jsou třeba tady: http://merenibt.xf.cz/
Tak hodně štěstí při snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
14.6.13 20:53

@Marika2 Děkuji :) dnes je 23DC a pořád tam jsou dvě potvůrky, ale mam pocit že už je o něco slabší :) tak budu zkoušet měčřit dál a uvidíme:) taky přeji hodně štěstí při snažení :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
14.6.13 21:05

Ahoj holky, tak zřejmě moje ovulka :) bt ještě dole, uvidím zítra, ale test asi jasnej, ten dole je ze včera, vrchní dnešní, pojistili jsme to 2× :oops: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
14.6.13 22:36

@allene Tak držím palce at se uchytí :-)) Podle fotečky se mi zdá že jsem měla podobný jeden testík… no uvidíme:-) hlavně at se zadaří :-) jak dlouho se snažíte?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
15.6.13 14:08

Tak ještě dnešní testování, teplota byla ráno ještě dole, a dneska mi příjde ještě o něco silnější, takže ovu asi dnes :roll:, no dneska ještě pojistíme ;)
@markeky děkujem :kytka: my desátej měsíc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
15.6.13 23:48

@allene páníá to je ale silná čárka..:-) a který den cyklu jí míváš..už 10 měsíc… pání tak snad už se to podaří_:-)) stejně tomu nerozumím, někdo otěhotní náhodou a ti co se o to tak dlouho pokouší, měří si všechno možné tak ta dlouho nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí