Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Klid! 2700, to měly moje holky v termínu…bude to ok!!!
Presne, moj mal 2970g v 40tt ![]()
Dobrý den, rodila jsem letos v lednu, malá se narodila 34tt, plodová voda mi odtekla, přijali mě do nemocnice a ještě 3 dny jsem byla na kapačkách, kvůli kortikoidum, aby malé dozráli plíce, než mi porod vyvolali. Porod byl bez komplikací, malá krásně dýchala sama a žádné potíže neměla, akorát musela do inkubátoru kde byla 9 dní, pustili nás domu po 14ti dnech (kdy jsme dosáhli „36tt“ a museli jsme mít 2500g), dnes už je malé přes 9 měsíců a je naprosto v pořádku, zdravá. Tak se nebojte všechno bude v pořádku 😊
V 33tt mi odtekla prakticky všechna plodová voda. Bylo to v pondělí. Následoval převoz do porodnice s intermediární péčí, kapačky s antibiotiky, kortikoidy na dozrání plic. Od pondělí do čtvrtka mě a miminko připravovali na předčasný porod. Pokud by se narodilo hned, nebylo by na tom dobře. Díky tomu, že porod zastavili a podali medikaci jsem rodila až po čtyřech dnech, ale mimčo bylo v super kondici a dýchalo samo. Věř lékařům. Miminu je líp v děloze, byť s trochou vody, než venku v inkubátoru. Každý den navíc je plus.
@Prvotata hlavně klid.. kolegyně ležela ve špitále skoro 3 na měsíce a udržovali a hlídali 😅 narodil se zdravý prcek ve 37 tt..
@Prvotata Ahoj,syn se pred 16. mesici taky narodil v 35tt a taky sel do inkubatoru, museji tam vsechny nedonosene detu minimalne na pozorovani. Porod se snazi oddalit a podat manzelce kortikoidy na rychlejsi dozrani plic, zarovem budou sledovat potencialni zanet v jejim tele, pokud by byl, dite by muselo hned ven. Me tam maly vydrzel tyden, plice dozraly, tak nepotreboval zadnou dechovou podporu.
35tyden neni az takova katastrofa, syn byl jen vice sledovany odborniky a pediatrem, je obrovsky sikovny a vyvoj ma uplne normalni, v leccems je napred, takze neboj, bude to dobre!
Jo a jeho porodni vaha byla jen 2000g, takze vas odhad je uplne luxusni ![]()
Jo a jeste pro priste, jakmile plodova voda rupne PREDCASNE, na nic necekat a jet do porodnice! Cim driv se tam zena dostane, tim driv se to muze resit…
@JezinkaBezinka píše:
Jo a jeste pro priste, jakmile plodova voda rupne PREDCASNE, na nic necekat a jet do porodnice! Cim driv se tam zena dostane, tim driv se to muze resit…
ona nepraskla jen odtékala a po trošce zakladatel to vidí moc zveličeně
@ka2ka To je ale uplne jedno, staci aby i jen kapala, coz znamena diru rovnou k plodu a pri tom proste hned do nemocnice, pokud je to predcasne, coz tady proste je.
@JezinkaBezinka píše:
@ka2ka To je ale uplne jedno, staci aby i jen kapala, coz znamena diru rovnou k plodu a pri tom proste hned do nemocnice, pokud je to predcasne, coz tady proste je.
ale když napíšeš že rupla tak to znamená že rupla a vytekla všechna a nebo naprostá většina, pokud jen kape je šance že se stihne doplnovat a je šance že si sice v nemocnici poleží ale mimino se předčasně nenarodí
@ka2ka píše:
ale když napíšeš že rupla tak to znamená že rupla a vytekla všechna a nebo naprostá většina, pokud jen kape je šance že se stihne doplnovat a je šance že si sice v nemocnici poleží ale mimino se předčasně nenarodí
No, ale pokud uz ma naplanovany porod na zítřek, tak to je přesně tech 48h na kortikoidy
To zas není, ze by stacil jen kludovy režim a cekat…
@Ba-stet píše:
No, ale pokud uz ma naplanovany porod na zítřek, tak to je přesně tech 48h na kortikoidyTo zas není, ze by stacil jen kludovy režim a cekat…
nepsala jsem o manželce zakladatele psala jsem všeobecně že něco jiného je když voda rupne a fakt vyteče celá pak ano je na místě se bát ale pokud kape tak je to relativně v klidu
@ka2ka Promin, ale rozumis psanemu textu?
Nepsala jsem, ze se ma bat, ani kdy se jim dite narodi, ale o tom, ze ikdyby ty plodovky ukapla kapicka a PREDCASNE, musi HNED do porodnice, aby se to poresilo, a to i prave i kdyby se telo na porod nechystalo. Muze se dostat k plodu zanet (ja mela po tydnu lezeni v porodnici i pres ATB zanet placenty, dite tak muselo ihned ven).
Uz moc nevim, co na to dal psat… ![]()
@ka2ka Zacala ti voda kapat u nezraleho plodu? Pokud ne, tak nepis nic o tom, co je v klidu a co ne… ![]()
Malej je na světě, je v inkubátoru ma 2480g a 43cm. Dnes v 04:54.
@Prvotata Gratuluju!
To je jak moje, a ta byla o tyfen starší.