Plot před dům

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
26.1.18 09:30

Aha, beru zpět, už vidím…

ne, k tomuhle domu se mi moderní nerezový plot nelíbí. ten se hodí k šedé a k betonu, ne ke kameni a červené fasádě.

Za mě kovaný plot, třeba ten z obrázku od @Lucie008 je boží. Klidně by mohl mít více hranaté tvary, ta černá barva kovu k tomu bude ale mnohem hezčí než bílý nerez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.1.18 09:42

Mně k tomu hlavně nesedí to, že plaňky jsou vodorovně. Mnohem hezčí jsou „mříže“, myšleno plaňky svisle a spíš bych dala nějaké tenčí. Tohle mi přijde takové jako pěst na oko. Ty chceš, aby byla dominantní zahrádka, tak k tomu nedělejte masivní zeď a masivní kovové plaňky. Udělejte něco jemnějšího - užší/tenčí,

http://static.construct-yourself.com/…on-18950.jpg

http://static.construct-yourself.com/…on-18952.jpg

Ještě se vyrábí cosi, čemu se říká kovaný panel a najdeš to u pletiv, k tomu se udělá podezdívka a taky to bude vypadat hezky. Ale fakt bych volila spíš něco vzdušného, no :nevim:

Edit: Obrázek se načetl jenom jeden, ze zbytku mi to udělalo odkazy a nejde mi to předělat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
26.1.18 10:23

Mně se ten plot také moc nelíbí. V ČR se do plotů hodně investuje, ale v zahraničí je často předzahrádka bez oplocení. My u našeho domu v předzahrádce také nemáme plot, máme ho až zboku od domu.
Tady je ale předzahrádka velká, dle fotky, takže nějaký plot by se hodil. Dala bych nějaký kovaný průhledný, to se mi zdá nejlepší. Nebo další možnost je udělat jen vyšší zídku, takový kompromis mezi plotem a předzahrádkou bez plotu. Ale nevím, jestli by jsi neměla pocit, že ti plot chybí. V podstatě by to byla jen ta zídka, nad kterou máš na fotce nasazeny ty nerezové části.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16076
26.1.18 10:48

@Zabatko Jen malá technická - u našich v ulici jedni přistěhovalci taky udělali hodně moderní plot s vodorovnými hranoly, a paní teď pořád chodí s kyblíčkem a nadává, že podcenila množství ptactva. Nevím, čím to je, stromů je tam spousta, ale ptáci se rozhodli, že jejich plot bude jejich záchod, a taky museli vysvětlovat dětem, že jejich plot není zídka se zábradlím (malé děti chodily ze školy a lákalo je se přidržovat madel a chodit po tom). Na kulatý profil třeba nesedají tolik, ale já si po té zkušenosti říkám, že plot jedině takový, který k ničemu nesvádí děti ani zvířata. Jinak se mi líbí gabionové ploty s ocelovou sítí, dala bych fakt něco vzdušného, takže obyčejné ocelové pletivo, přes které bude vidět krásně ta květena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
26.1.18 10:52

Já bych tam klidně dalo něco podobného, jako tam teď máte, něco v tom stylu. U těch domů, komunistických kostek, se mi ty dnes tak módní prvky - různé kovové rádoby funkcionalistické, vůbec nelíbí. Přijde mi to jak pěst na oko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.1.18 12:21
@zrcadlo píše:
@Zabatko Jen malá technická - u našich v ulici jedni přistěhovalci taky udělali hodně moderní plot s vodorovnými hranoly, a paní teď pořád chodí s kyblíčkem a nadává, že podcenila množství ptactva. Nevím, čím to je, stromů je tam spousta, ale ptáci se rozhodli, že jejich plot bude jejich záchod, a taky museli vysvětlovat dětem, že jejich plot není zídka se zábradlím (malé děti chodily ze školy a lákalo je se přidržovat madel a chodit po tom). Na kulatý profil třeba nesedají tolik, ale já si po té zkušenosti říkám, že plot jedině takový, který k ničemu nesvádí děti ani zvířata. Jinak se mi líbí gabionové ploty s ocelovou sítí, dala bych fakt něco vzdušného, takže obyčejné ocelové pletivo, přes které bude vidět krásně ta květena.

Jo tak pták je tady hromada a kadí na všechno bez ohledu na typ plotu, takže to bych jako bernou minci nebrala. Jinak dlažba bude nejspíš tato:

https://www.csbeton.cz/cs/csb-via-tech (barva riente)

Jinak díky všem za názory, nějak se pokusím to ještě promyslet a hodíme si to do vizualizace. Určitě chci, aby dominantní byly rostliny, ale zase musím trošku vycházet ze souseda, která má opravdu 2m vysoký plot zepředu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
26.1.18 14:49
@Zabatko píše:
Jo tak pták je tady hromada a kadí na všechno bez ohledu na typ plotu, takže to bych jako bernou minci nebrala. Jinak dlažba bude nejspíš tato:

https://www.csbeton.cz/cs/csb-via-tech (barva riente)

Jinak díky všem za názory, nějak se pokusím to ještě promyslet a hodíme si to do vizualizace. Určitě chci, aby dominantní byly rostliny, ale zase musím trošku vycházet ze souseda, která má opravdu 2m vysoký plot zepředu. :-)

Variantou by byl kovany plot a za to třeba keře, nebo ta zídka a za ni keře. Buď stálozelený nebo i kvetoucí, pokud vám nevadí, že opadá. Klidně i růže. Ze stálozelených ptačí zob nebo bobkovišeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.20 16:56

Výroba laťkového plotu svépomocí?

Ahoj, s manželem a dětmi se budeme stěhovat v červnu do domku, který plánujeme postupně rekonstruovat (měli jsme se stěhovat až v srpnu, ale dostali jsme výpověď z nájmu). :-(
Domek má bohužel oplocení v dezolátním stavu. Proto potřebujeme před nastěhováním oplotit alespoň část pozemku. Máme představu laťkového dřevěného plotu z čelní strany a zbytek klasické pletivo. Manžel by chtěl dřevěný plot vyrobit sám.
Problém je, že domek je hodně daleko od současného bydliště a zkrátka si nemůžeme dovolit tam jezdit častěji než na jeden maximálně víkendy v měsíci… Takže nevím, jestli je reálné to stihnout. Manžel přišel s tím, že by si latě nařezal a natřel u nás doma. Bydlíme v bytě 3+1, balkon nemáme, ale máme jeden neprůchozí pokoj, který momentálně využívám jen k sušení prádla a skladování nějakých věcí, takže ta to teoreticky šlo tam. Myslíte, že je to reálné nebo je to úplná hloupost?
Předem se omlouvám, pokud je to úplná blbost :lol:

• Citovat
  • Upravit
1870
17.4.20 17:06

Za me to hloupost je, natirali jsme venku vetsi detsky domecek a po zaschnuti ho nastehovali do pokoje. Jeste 3 tydny jsme vetrali smradek a to byly barvy na drevene detske hracky. Neumim si predstavit natirat primo v byte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
17.4.20 17:30
@Zabatko píše:
Ahoj všem, zrekonstruovali jsme moderně kostku ze 70. let a letos chceme dělat plot před dům. Jedná se o dvojdomek, soused má vepředu vysoký plot a budeme rozdělovat vysokým plotem z tmavě šedých tvárnic (jaké má vepředu) i naše pozemky. Jenže my nechceme uzavřít dům pohledům zvenčí, dům je pěkně zrekonstruovaný, fasáda je cihlově hnědo červená, lodžie má zábradlí ze skla, další doplňky budou tmavě šedé či cihlové a objevuje se na domě hodně nerez. Já jsem zahradnice, každý rok mi tam kvetou tulipány, růže, prostě je to květinový ráj u kterého se třeba cyklisté nebo turisté často zastaví a obdivují. V domě máme použitý stejný obkladový kámen, jako je na obrázku, akorát nevím, čím ho vyplnit, hodně se mi líbí tady to řešení s nerezem, vím, že to bude darda, ale zase to neděláme na 2 roky. Co myslíte, viděly jste někdy něco takového třeba v kombinaci s nerezem? Jinak předzahrádka je dlouhá i široká 15 metrů, takže se jedná o celkem velkou plochu. Zahradu za domem o ploše cca 700m2 budeme mít pohledům uzavřenou, takže soukromí bude dost. Pořád se neumím rozhodnout, co by bylo nejlepší, nebo jaké ploty se komu líbí, nebo mají. Díky :-)

Chcete poradit, nebo se chlubíte? Tak to vezměte ještě vo štok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
17.4.20 17:33

Natírat v bytě a pak to převážet na barák je podle mě nesmysl. I pro ten laťkový plot budete potřebovat zabetonovat sloupky, takže bych si objednala latě z místní pily, dohodla dovoz na jedno páteční odpoledne, cestou tam podle pečlivě připraveného seznamu nakoupila beton, spojovací materiál, štětce, kozy, barvy atd., tam to vybalila. Manžel bude kopat díry, ty budeš natírat. Venku už je krásně, schnout to bude rychle. Než všechno natřeš, můžeš začít s druhou vrstvou. Manžel zatím vybetonuje. Celé to asi ve 2 za ten víkend nestihnete, max. tak rastr, ale natřené laťky schováte do baráku a další víkend doděláte. Případně si můžete ušetřit práci a laťky nebo plotovky objednat rovnou natřené. Ale něco to bude stát, no. S chutí do toho a půl je hotovo. Byt bych rozhodně nezamořovala barvou, i ta logistika by byla šílená a zbytečná. Kupujte od místních dodavatelů co nejblíže novému domovu, oni vám poradí i další potřebné kontakty. Ať se vám v novém bydlišti krásně bydlí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
17.4.20 17:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.20 17:37

@nani77 Děkuji, myslím, že by to šlo líp než ten náš plán :palec: Zkusím manželovi navrhnout. Jen si nejsem jistá, jestli budu teď taková údernice, neb mám na krku (doslova) ubrečené batole s rostoucími zuby a novoše, kterému se z nějakých mně neznámých důvodů vůbec nelíbí v šátku :cert: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9374
17.4.20 17:38

Blbost, bude z toho nepořádek, smrad, zbytečné tahání materiálu… Proč je nutné mít hned oplocený pozemek? Zatím bych to nechala neoplocené a až tam budete bydlet, tak si v klidu můžete kutit na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.20 17:40

@Petule030 Právě, že chceme dům oplotit hned, neb jsou v té lokalitě časté vykrádačky :-/ To jsme zjistili bohužel až po koupi domu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max