Plot se sousedy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
15.9.20 17:54
@MrsNorris píše:
Asi chce občas zvednout hlavu a vidět něco živýho. Beton vám nezrezne ani neshnije.
Oni vám vyšli vstříc. že jste si tam to monstrum mohli postavit, tak bych jim teď neházela klacky pod nohy, když si ho chtěji trochu zkulturnit. :nevim:

Pokud je to na jejich pozemku a nemá to víc než 2 m, tak bych žádné vyšli vstříc nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.20 17:56
@Anonymní píše:
Tql ještě jednou, možná nemáš svůj den. Máme okna k sousedům a neměli jsme barák průchozí dokola. Měli jsme pozemek u sousedů, který užívali oni a proto jsme nechali vyměřit geodety a stavbou plotu jsme mohli začít užívat i pozemek za domem, kde je to naše. A k tomu vyřešili i to, co se sousedovi nezdálo a to, že máme okna k nim, zrovna tak jako oni k nám. Tak stačí už nebo ještě nechápeš???

Nojo, takze jste jim vlastne „vzali“ (i kdyz samozrejme opravnene) pomerne velky kus pozemku, ktery byli zvykli vyuzivat a postavili tam betonovou obludu. Tak se neni cemu divit, ze betonovou zed primo pred okny /terasou chteji mit alespon trochu podle svych predstav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
15.9.20 17:56
@Anonymní píše:
Tql ještě jednou, možná nemáš svůj den. Máme okna k sousedům a neměli jsme barák průchozí dokola. Měli jsme pozemek u sousedů, který užívali oni a proto jsme nechali vyměřit geodety a stavbou plotu jsme mohli začít užívat i pozemek za domem, kde je to naše. A k tomu vyřešili i to, co se sousedovi nezdálo a to, že máme okna k nim, zrovna tak jako oni k nám. Tak stačí už nebo ještě nechápeš???

Svůj den zjevně nemáš ty, protože to, co jsem ti vytučnil, jsi v úvodním příspěvku neuvedla, nebylo to z něho jasné… Teď už situace vypadá trochu jinak… :roll: 8)
Stejně tak jsi mimoň s úvahami o tom, že by břečťan zničil beton… Břečťan se totiž často vysazoval i ke zdím starých, vlhkých baráků, neničí ani omítky, ale odebírá z nich vlhkost… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.20 17:58
@unuděná píše:
Nojo, takze jste jim vlastne „vzali“ (i kdyz samozrejme opravnene) pomerne velky kus pozemku, ktery byli zvykli vyuzivat a postavili tam betonovou obludu. Tak se neni cemu divit, ze betonovou zed primo pred okny /terasou chteji mit alespon trochu podle svych predstav.

Nevyužívali ho, měli tam popelnici a harampádí pod našimi okny. Takže jsme jim zase až tak neubrali.

• Citovat
  • Upravit
Janli
15.9.20 18:01

Pokud ten plot nestavěl Pat a Mat, tak ho nějaká kytka nerozhodí. Vám se ta betonová hrůza fakt líbí? Já bych k tomu břečťan sázela okamžitě. Jinak, co si soused na druhé straně zasadí, to je jeho věc pokud dodrží výšku rostliny danou OZ. To, co na váš plot věší sice můžete požadovat, aby sundal, ale on pak může požadovat po vás, aby byl plot z jejich strany stejný jako z vaší. Takže žádný já huj, soused fuj… ;) na to pozor. A hlavně, pokzd stojíš o to, aby sousedský vztahy byly na ostří nože, tak pokračuj, máte slušně našlápnuto.

• Citovat
  • Upravit
226
15.9.20 18:04

Zakladatelko, me to připadá, ze hledáte problémy tam kde žádné nejsou. My to mame se sousedy pod nami podobně. Kvuli převýšení pozemku jsme byli nuceni na nasi straně vystavět betonovou zeď, aby se nam zahrada při větších deštích neodplavila k nim na pozemek. Zeď je v nejvyšším místě z jejich strany vysoká dva metry. A přestože se sousedé taky nepodíleli na nákladech, prvni věc, kterou jsme při setkani s nimi navrhli, at si to nechají ze své strany porust něčím zeleným, at se nemusí na tu betonovou stěnu koukat. Dneska uz jim to krasne zakrývá hroznové víno a chmel a vypada to moc hezky. My si ale holt sousedske vztahy pestujeme a jsou pro nas důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
15.9.20 18:04
@Anonymní píše:
Tak to ano, každopádně já chtěla jít cestou domluvy, ale to asi ne vždy je reálné. Ale chytrých tady teda je, to je fakt. A ještě by ji to zaplatili oboustranně :palec:. Občas žasnu.

No šla bych se domluvit, co to má znamenat a podle reakce bych se zařídila. Klidně bych jim to sundala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
15.9.20 18:05

Za mě se sousedka měla zeptat, jestli tam ty patky dát může. Pokud je betonový plot kvalitně udělaný, nevidím jediný důvod v tom jí nevyhovět. To, že patka zreziví a obarví rzí kus betonu nad úrovní očí (takže to ze zahrady není vůbec vidět) by mě fakt netrápilo. Mříž a popínavé rostliny by bylo to první, co bych udělala, kdyby si tam soused postavil betonové monstrum.
Po zkušenosti bych se ohradila proti vistárii, která má fakt šíleně dlouhé kořeny a obepíná všechno velkou silou, ale břečťan a jiné popínavky - proč ne.
Jestli vám to tak moc vadí, vyzvěte je k jinému upevnění, ale znamenalo by to, že budou kopat a betonovat sloupky na svoje vlastní panely - a z toho kopání v blízkosti nově udělaného plotu bych teda měla mnohem větší obavy, než z kousku rzi nahoře na betonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
15.9.20 18:07
@Janli píše:
Pokud ten plot nestavěl Pat a Mat, tak ho nějaká kytka nerozhodí. Vám se ta betonová hrůza fakt líbí? Já bych k tomu břečťan sázela okamžitě. Jinak, co si soused na druhé straně zasadí, to je jeho věc pokud dodrží výšku rostliny danou OZ. To, co na váš plot věší sice můžete požadovat, aby sundal, ale on pak může požadovat po vás, aby byl plot z jejich strany stejný jako z vaší. Takže žádný já huj, soused fuj… ;) na to pozor. A hlavně, pokzd stojíš o to, aby sousedský vztahy byly na ostří nože, tak pokračuj, máte slušně našlápnuto.

A toto na základě čeho? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
15.9.20 18:08
@unuděná píše:

to ale nikdo nerozporuje… tak jak přišla zakladatelka s nápadem na betonový plot (s kterým souhlasili), tak měli přijít sousedi s požadavkem na využití jejich majetku. A třeba by se byli dobrali kompromisu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.9.20 18:10

@zrcadlo teď ti to nedohledám, ale celkem nedávno jsme stavěli zděnou zeď ve vnitrobloku a museli jsme ji nahazovat a upravovat z obou stran.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.9.20 18:10
@Anonymní píše:
Nevyužívali ho, měli tam popelnici a harampádí pod našimi okny. Takže jsme jim zase až tak neubrali.

A proto jste nemohli ke svym okapum? :think: jako fakt se vyjadrujes zvlastne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
15.9.20 18:18
@Anonymní píše:
Tak ještě jednou. Nedostali bychom se tam, protože nebyl přístup odjinud než přes ne. A nikomu na pozemek jen tak jít NESMÍŠ. CHÁPEŠ?

Vyhledej si co znamená věcné bremeno, sluzebnost a podobně. Pokud bys to věděla, tak nepíšeš nesmysly ve stylu ze na cizí pozemek nemůžeš. Pokud by pozemek nepatřil Vám, ale byl na sousedovic pozemku váš majetek, tak je to většinou ošetřené právě sluzebnosti - ty si můžeš ke svému majetku chodit přes jeho pozemek jak se ti zlíbí. ;)

• Citovat
  • Upravit
28075
15.9.20 18:27
@mackA159 píše:
Upřímně, strčit mi k zahradě někdo hnusnej betonovej plot, tak bych ho klidně i natrela.

tak tohle může napsat jen blondýna. Fuj tajbl nad takovou odpovědí. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
15.9.20 18:31
@zrcadlo píše:
A toto na základě čeho? :think:
@Janli píše:
Pokud ten plot nestavěl Pat a Mat, tak ho nějaká kytka nerozhodí. Vám se ta betonová hrůza fakt líbí? Já bych k tomu břečťan sázela okamžitě. Jinak, co si soused na druhé straně zasadí, to je jeho věc pokud dodrží výšku rostliny danou OZ. To, co na váš plot věší sice můžete požadovat, aby sundal, ale on pak může požadovat po vás,aby byl plot z jejich strany stejný jako z vaší.Takže žádný já huj, soused fuj… ;) na to pozor. A hlavně, pokzd stojíš o to, aby sousedský vztahy byly na ostří nože, tak pokračuj, máte slušně našlápnuto.

Pokud bude soused stát o to, aby byl betonový plot z jeho strany stejný jako ze strany majitele plotu, musí mu ten rozdíl doplatit. Držte se předpisů a ne toho, co zplodí vaše moudré hlavinky. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí