Plot se sousedy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23968
15.9.20 18:33
@opozice píše:
tak tohle může napsat jen blondýna. Fuj tajbl nad takovou odpovědí. :mrgreen: :mavam:

Přesně tak… Rozumnej člověk by ho nenatíral, ale nasprejoval… :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
15.9.20 18:33

Si tedy myslím, že zakladatelce asi nejvíc vadí, že nepřišli s tím co mají v plánu, aby se na ten beton nemuseli dívat. Jakože zeptat se, domluvit. Chápu, že ji na plotu vadí jakési kotvení, které s nimi nikdo nekonzultoval a nekomunikoval. Ale zase na druhou stranu sousedi asi netušili, že něco takového by měli. Mezi lidmi se vytrácí smysluplná komunikace. A takhle to dopadlo. To kolem je jedno a téměř podruzne. Jinak nemyslím, že kotvení je neškodné, viděla jsem spoustu vyvalených plotů. Osobně bych to tam taky nechtěla, ale je pravda, že s určitými zkušenostmi bych si tohle pořádně vykomunikovala, že v okamžiku, kdy bude plot stát tak to bude plot, nikoliv opěrná zídka. Protože betonových a dratenych plotu, které se hroutily na zatíženou stranu jsem viděla hodně. Ale i prave z tohoto důvodu bych betonové ani drátěné bloky nevolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
15.9.20 18:35
@bse.pedro píše:
Přesně tak… Rozumnej člověk by ho nenatíral, ale nasprejoval… :pankac: 8)

přesně tak, nemáš náhodou nějakého dobrého sprejaře? Mě dostavěli stejný plot a nějaký pěkný výtvor by se mě líbil. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
15.9.20 18:39
@Trojlístek píše:
Si tedy myslím, že zakladatelce asi nejvíc vadí, že nepřišli s tím co mají v plánu, aby se na ten beton nemuseli dívat. Jakože zeptat se, domluvit. Chápu, že ji na plotu vadí jakési kotvení, které s nimi nikdo nekonzultoval a nekomunikoval. Ale zase na druhou stranu sousedi asi netušili, že něco takového by měli. Mezi lidmi se vytrácí smysluplná komunikace. A takhle to dopadlo. To kolem je jedno a téměř podruzne. Jinak nemyslím, že kotvení je neškodné, viděla jsem spoustu vyvalených plotů. Osobně bych to tam taky nechtěla, ale je pravda, že s určitými zkušenostmi bych si tohle pořádně vykomunikovala, že v okamžiku, kdy bude plot stát tak to bude plot, nikoliv opěrná zídka. Protože betonových a dratenych plotu, které se hroutily na zatíženou stranu jsem viděla hodně. Ale i prave z tohoto důvodu bych betonové ani drátěné bloky nevolila.

vážení, musíte si uvědomit, že cokoliv postavíte na vašem pozemku je to výlučně váš majetek a nikdo nemá právo vám ho nějak poškozovat. Dle stavebního zákona nesmí být cokoliv postaveno do 2 m bez vašeho povolení nejen od zmíněného plotu, ale od hranice pozemku. :mavam: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
15.9.20 18:40
@opozice píše:
přesně tak, nemáš náhodou nějakého dobrého sprejaře? Mě dostavěli stejný plot a nějaký pěkný výtvor by se mě líbil. :mrgreen: :mavam:

Na tvém místě bych se poptal na policajtech, ti mívají seznamy těchto „umělců“… :nevim:
Nebo zajet do Jihlavy, u bývalé pilníkárny je /nebo aspoň ještě před pár lety byla/ prodejna autodílů, majitel si tam nechal od sprejerů vyzdobit celou zeď a bylo to docela dobrý… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
15.9.20 18:42
@bse.pedro píše:
Na tvém místě bych se poptal na policajtech, ti mívají seznamy těchto „umělců“… :nevim:
Nebo zajet do Jihlavy, u bývalé pilníkárny je /nebo aspoň ještě před pár lety byla/ prodejna autodílů, majitel si tam nechal od sprejerů vyzdobit celou zeď a bylo to docela dobrý… :nevim: 8)

to je pravda, někoho seženu, kluci by rádi si zatrénovali a nějaký dílo našpricli. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
15.9.20 18:46
@opozice píše:
to je pravda, někoho seženu, kluci by rádi si zatrénovali a nějaký dílo našpricli. :mrgreen: :mavam:

Kdybys nakoupil spreje a slušně zaplatil, byl bych taky ochoten do toho jít… Ale umím jen kosočtverce a to by asi nebylo to pravý ořechový… :think: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
15.9.20 18:47
@opozice píše:
přesně tak, nemáš náhodou nějakého dobrého sprejaře? Mě dostavěli stejný plot a nějaký pěkný výtvor by se mě líbil. :mrgreen: :mavam:

Nejvyšší čas objevit v sobě skrytý talent, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
15.9.20 18:48
@bse.pedro píše:
Kdybys nakoupil spreje a slušně zaplatil, byl bych taky ochoten do toho jít… Ale umím jen kosočtverce a to by asi nebylo to pravý ořechový… :think: :nevim: 8)

no, pokud to nebudou kosočtverce uprostřed s čárkou, tak by to mohlo být dobrý. Ještřě mě teď napadlo s čárkami dokola, ale v současné době bobři nejsou IN. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
15.9.20 18:48

Upec babovku, uvar kafe a pozvi je na přátelskou návštěvu. Plot bude v pohodě, pakliže má dostatečně únosné základy, tzn od 80 Cm do 1,5 podle typu zeminy ( hlubší musí být v jílovité půdě ). Dobrý soused je jak výhra, tak se snažte vždycky domluvit v klidu. I pravidla pro příště.

• Citovat
  • Upravit
28075
15.9.20 18:49
@zrcadlo píše:
Nejvyšší čas objevit v sobě skrytý talent, ne?

jasný, ale potřebuji si to vyzkoušet nanečisto, že bych u sousedů__ :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
15.9.20 18:51
@sahrazad1 píše:
Upec babovku, uvar kafe a pozvi je na přátelskou návštěvu. Plot bude v pohodě, pakliže má dostatečně únosné základy, tzn od 80 Cm do 1,5 podle typu zeminy ( hlubší musí být v jílovité půdě ). Dobrý soused je jak výhra, tak se snažte vždycky domluvit v klidu. I pravidla pro příště.

dnes to bude bábovka + kafčo, zítra už obálka s lovemi a co bude dál? Jak říkal Švejk, kdo dělá bordel, musí dostat přes držku. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
15.9.20 18:55
@opozice píše:
vážení, musíte si uvědomit, že cokoliv postavíte na vašem pozemku je to výlučně váš majetek a nikdo nemá právo vám ho nějak poškozovat. Dle stavebního zákona nesmí být cokoliv postaveno do 2 m bez vašeho povolení nejen od zmíněného plotu, ale od hranice pozemku. :mavam: :nevim:

Nějak nerozumím tvému komentáři k mému příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
15.9.20 19:05
@Trojlístek píše:
Nějak nerozumím tvému komentáři k mému příspěvku.

za to nemůžu, ale v jednoduchosti je síla. Jednou větou - laicky řečeno. Nikdo nesmí poškozovat jakýmkoliv způsobem cizí majetek. Abych tu citoval paragrafy to se mě teď nechce. Jak tu někdo již citoval, nejlépe bude, když půjdeš za stavební úřad, kde ti řeknou že máš dát písemnou formou podnět na prošetření celé záležitosti, tedy pokud se jedná o nějakou přístavbu do 2 metrů bez tvého povolení, případně na Policii, pokud dojde k poškození cizí věci, ale až po předchozí ústní domluvě o odstranění již provedených zásahů do tvého majetku a sousedi na tohle nebudou reagovat. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
15.9.20 20:22

Takze problem je zase v zakonech :nevim:
Aby si lidio nenadavali, mely by vsechny pozemky mit mezi sebou pul metru, ktery bude patrit statu/mestu nebo obema majitelum zaroven a bude pristupny obema sousedum. Protoze jak to udelaji treba v radovkach, kde je pozemek siroky treba jen 7-10m? Kdyz jeden soused bude chtit novy plot, druhy nema penize, aby se na nem podilel a tim padem na nej vubec sahal nebo k nemu neco zasadil apod, tak se mu vlastne pozemek zuzi. Nedejboze, kdyz s timtez prijde soused z druhe strany. Pak muze ten uprostred pouzivat akorat ulicku uprostred, aby nahodou na svem pozemku nekomu neskodil?
Kdyz by soused prisel, ze vam zaplati ten kousek plotu, aby na nem mohl neco prisroubovat, bude to pak v pohode? Nebo to bude taky problem? Financnim podilem sousedu na stavbe plotu obavy ze znehodnoceni plotu zmizi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí