Plot se sousedy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
15.9.20 21:42
@opozice píše:
vážení, musíte si uvědomit, že cokoliv postavíte na vašem pozemku je to výlučně váš majetek a nikdo nemá právo vám ho nějak poškozovat. Dle stavebního zákona nesmí být cokoliv postaveno do 2 m bez vašeho povolení nejen od zmíněného plotu, ale od hranice pozemku. :mavam: :nevim:

Na dřevěnou zástěnu fakt nepotřebuješ povolení. Vždyť ta se do země zaráží kolíkama. Stejně tak na keře, který si chceš zasázet na svým pozemku. Zase to nepřeháněj.. ;)

• Citovat
  • Upravit
10982
15.9.20 22:42

@Janli to si právě myslím taky. Ale pokud sousedé začali tu zeď používat k ukotvení jedno čeho, tak prostě se měli domluvit. Ano, neslysime druhou stranu, kdoví jak celá dohoda proběhla, ale když se fakt odprostim od emocí, tak ty komplikace vyplavou dodatečně. Těžko zakladatelku napadlo postavím plot, líbit se jim asi nebude, tak si to upraví dle svého. Prostě i já bych tu konzultaci očekávala. A vypustme to kolem, s plotem prostě sousedi souhlasili. Jen si mezi sebou asi neřekli i to B a jak bude dodatečně C a na to je třeba myslet, ne že ne. Nemyslím, že je zakladatelka totálně mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.9.20 23:53
@Anonymní píše:
To všechno jo, ale oni s plotem souhlasili. Mají tam zástěny, ale prodělané do našeho plotu. Však ty bys platila x tisíc a aby to soused jen tak užíval a ničil? :roll:

Vzdyt nic nenici. Rez je na betonu jen obtisknuta a popinavky do betonu neproniknou. V cem je problem? A ano, na vasem miste by mi to bylo jedno. Zadna skoda vam nevznika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.9.20 23:58

Zakladatelko, na vasem miste bych si uvedomila, ze plot zcela plni vase pozadavky, sousedy jste odclonili, nevidite k nim, mate klidek a pohodu. Oni s takovym plotem vubec nemuseli souhlasit, meli bystd to tezsi. Dosahli jste plne sveho, coz se mezi sousedy zas tak bezne nestava. Tak hodte nohy na stul, vyklidnete se a nereste, co si delaji z druhe strany. At si tam klidne navrtaji truhliky s kytkama, beton vydrzi skoro vsechno, nic se vam nedeje. Klidek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42459
16.9.20 05:38

Díky bohu, že nemáme žádné přímé sousedy, kteří by nám obehnali pozemek překrásným betonem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.9.20 09:25
@Lucie_Sx píše:
Zakladatelko, na vasem miste bych si uvedomila, ze plot zcela plni vase pozadavky, sousedy jste odclonili, nevidite k nim, mate klidek a pohodu. Oni s takovym plotem vubec nemuseli souhlasit, meli bystd to tezsi. Dosahli jste plne sveho, coz se mezi sousedy zas tak bezne nestava. Tak hodte nohy na stul, vyklidnete se a nereste, co si delaji z druhe strany. At si tam klidne navrtaji truhliky s kytkama, beton vydrzi skoro vsechno, nic se vam nedeje. Klidek!

No, nevím to přesně, ale mám pocit, že se zákon změnil a žádný souhlas souseda už nepotřebuješ. Jen pokud, je plot vyšší než 2m. A pak jsou další vyjímky, pokud stavíš k chodníku atd. Ale tohle není případ zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.9.20 11:42
@P4ja píše:
No, nevím to přesně, ale mám pocit, že se zákon změnil a žádný souhlas souseda už nepotřebuješ. Jen pokud, je plot vyšší než 2m. A pak jsou další vyjímky, pokud stavíš k chodníku atd. Ale tohle není případ zakladatelky.

Hele, to je fuk. Jde o to, ze ploty jsou vsude a melo by to byt tak nejak vse se sousedy v klidu. Je to uzitkova vec, tj. proste se nejak uziva a funguje a tezko cekat, ze to zustane dekadu bez poskvrnky. No a co, o zivot nejde, tak jde o ho… At uzivaji klidecek za plotem a neprudi kvuli kravinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.9.20 12:42
@Lucie_Sx píše:
Hele, to je fuk. Jde o to, ze ploty jsou vsude a melo by to byt tak nejak vse se sousedy v klidu. Je to uzitkova vec, tj. proste se nejak uziva a funguje a tezko cekat, ze to zustane dekadu bez poskvrnky. No a co, o zivot nejde, tak jde o ho… At uzivaji klidecek za plotem a neprudi kvuli kravinam.
@Lucie_Sx píše:

Právě to fuk není. Zakladatelka nemusí mít pocit, že jim sousedi dělají nějaké milosti. A pokud s tím nemají zkušenosti, tak se nedivím, že je kotvy na plotě překvapily. Já bych teda taky čekala, že přijdou, a řeknou, že si na plot něco pověsí. Za sebe bych si taky nedovedla představit, že si uděláme plot, a sousedka na něj pověsí bez domluvy truhlíky. Nebo soused začne vrtat. Jinak břečťan by mě nechal klidnou. Sama bych se šla domluvit taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.9.20 13:18
@P4ja píše:
Právě to fuk není. Zakladatelka nemusí mít pocit, že jim sousedi dělají nějaké milosti. A pokud s tím nemají zkušenosti, tak se nedivím, že je kotvy na plotě překvapily. Já bych teda taky čekala, že přijdou, a řeknou, že si na plot něco pověsí. Za sebe bych si taky nedovedla představit, že si uděláme plot, a sousedka na něj pověsí bez domluvy truhlíky. Nebo soused začne vrtat. Jinak břečťan by mě nechal klidnou. Sama bych se šla domluvit taky.

Ale vzdyt jo, at se jdou domluvit. Jen chci :? rict, ze ten plot to nijak zavazne nenici.
Jinak my mame zezadu plny dreveny plot, sousedi si k tomu dali ostruziny, nejak je tam prichytili - kdyz nejaka proleze, tak ji otrhame 🙂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí