Po 18 měsících se chce zapsat do RL

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.7.18 10:17

Podobný dotaz-odpovědi jsem se nedočetla.

Mám to dost podobně co zakladatelka. Dcera má 20 měsíců. Otec v rodném listě není uveden. Rozešli jsme se když jsem byla cca v 7týdnu. Od té doby neměl zájem, vyhodil mě z bytu. Od té doby žiju u mé mamky. Kromě mateřské nepobírám nic. Mamka nás živí. “Tatínkovi” bylo úplně jedno co s námi je. Celou dobu o mě roznáší kraviny. V autě mě sleduje. Zvoní na zvonek, chodí za náma na hřiště ikdyž jsem mu několikrát řekla že si to nepřeju, že si s nim nemám co říct. Tohle trvá cca poslední 3měsíce- do té doby se neukázal ani 1×. Teď přišel s tím že mě udal. Že chce malou. Že byl na soudě a že jsem mu ukradla dítě a nikdy mu nedovolila aby se s ní vídal- je to blbost- věděl kdy se malá narodila a i kde bydlíme ale nikdy se neukázal. Nevím co mám dělat. Ať se s malou klidně vídá ale nechci aby s ní byl sám. Nevím jak si to on představuje ale pro ní to je cizí člověk. Já si s nim prožila svoje a nechci aby s ním malá byla sama. Nevěřím mu. Co můžu udělat? Bejt to na mě tak na to prostě ani nepřistoupim. Nechci aby ho malá měla v rodném listě ani aby tomuhle člověkovi kterej nás vyhodil musela říkat tati.

• Citovat
  • Upravit
5113
13.7.18 11:12

Není otec, nemůže nic. Takže pokud ho jako otce nechcete, bude muset podat žalobu na určení otcovství, s tím je spojeno svěření do péče a výživné (soud rozhoduje i bez návrhu). Ve všem platí, když se nedohodnete, rozhodne sod (tedy i úprava styku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí