Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtela bych se zeptat jestli mate nekdo zkusenost se skrytym refluxem? Moje holcicka - 6 tydnu skoro po kazdem kojeni asi 10-15 minut ve spanku chropti, jakoby chrapala. Zkousela jsem ji odsat, ale nic nevytahnu nikdy. Taky obcas ublinkne, ale to nebxva casto, spis nadavuje na prazdno. Nekdy u toho place, je videt, ze ji to jakoby tlaci. Myslite, ze ny to mohl byt ten skryty reflux? Jinak ma permanentne podlozenou matraci. Dr radila strikat fo nosu a odsavat, ale mne to jako ryma neprijde, kdyz nikdy nic z toho nosu nevytahnu. Co se da proti tomu refluxu delat? Dik moc za odpovedi
Mě malej chrochtá taky, neodsávám, občas mu vylítne bílej sopel z nosu, ale to je tak jednou za týden, rýma to není, jako malinkej blil jak šakal, teď už se to uklidňuje, myslím, že je to z toho vracejícího se mlíka, tudíž mě to nechává v klidu, jen teda holčička od kamarádky s refluxem z toho měla zápal plic, tak toho se bojím.
Dá se podávat v mlíku rozmíchaný nutriton na zahuštění obsahu žaludku (nedávám, bojím se zácpy), existuje nějaký sirup, spíš teda aby nepálila žáha, vypodložená postýlka, nosit ve zvýšené poloze a jinak jen čekat, věkem se to zlepšuje, většinou to mizí kolem 6m úplně, protože ta záklopka či sval či co tam je už není tak volná a obsah žaludku přestane sám od sebe šplouchat ven
Kojena miminka chropti a vubec vydavaji zvlastni zvuku.Je to uplne normalni. Stejne tak soplicky od mlika.Ja bych ale jen tak neodsavala, muzes podrazdit sliznici nosiku. Miminko si nosik vycisti kychanim.Rymu poznas, neboj..a skryty reflux, to nevim, co je…ale moji malou to taky obvas natahne…
@Makinaa007
Ale to chropteni neni nermalni prece, nekdy mam pocit, ze se udusi u toho
a s tim nadavo anim, to se jaksi neda ignorovat, dost u toho řve ![]()
Chropteni je normalni?
tak to je fajn, ale ona chropti fakt hodne, ze i manzela to vysokovslo, ze se dusi a ten nic nijak neresi ![]()
@randr pozadej Teda dr o vyšetření. My jsme ji neslysei a neviděli, tak Nevíme, jak moc chropti. Občasné chrochtani je u mi min bezne.
Mliko strasne zahlenuje…po tom chropti i dospelej kdyby sis dala litrik na spani ![]()
Taky si myslím, že je to z vracejícího se mléka. Naše dcera to dělá doteď, když jí rostou zuby a ze spaní občas vdechne slinu.
@randr Ja jsem bezela k nasi uzasny doktorce s tim, ze moje mimco ma zadni rymu. Moje doktorka je zasadne proti odsavani, pokud to neni vylozene nutne. ( Vysicha tak sliznice a hleny se hromadi jeste jednou tolik vic.) Rekla mi, ze to je z toho, jak miminko vodorovne po krmeni lezi, tak se vypite mlicko stale v nem pohybuje nahoru do hrtanu a dolu. Kdyby ji tekli proudy nudle, tak ano, je to ryma a pouzivat morskou sul na pruplach a popripade to odsavani. Trochu jsem ji to proplachla, obcas si nekdy chrochtne, ale jak je den ode dne starsi, tak to pomalu ustava…a na ryma to opravdu nebyla.
@Pani Pohadka
Ja si taky myslim, ze u moji male to ryma neni. Jenze ona nelezi nikdy vodorovne skoro, postylku ma nonstop vyvysenou. Ted treba po kojeni blinkala a drzela jsem ji pak asi hodinu v naruci ve svisle poloze a spala. Jak jsem ji dala do postylky, ktera je jen trochu zkosena, hned brek a krouceni ![]()
Naše malá to taky dělala. Až jsem úplně šílela, že se dusí, takové to byly zvuky. A ne jen 15 min po kojení, ale skoro celou noc. Dr říkal, že to je tím, že jí zůstává mléko za měkkým patrem a to dělá tyhle zvuky. Takže neodsávat, do nosánku nic nekapat. Jestli tedy nemá rýmu, ale to bys poznala. Naší malé občas i teklo mléko nosem ven, jak pila hltavě. Samo se to časem spraví. ![]()
@Lerista
jj, taky ji jednou vyloženě vyteklo mlíko nosem. Jak bych poznala tu rýmu? Podle čeho? Myslíš, že jí to může být tak nepříjemný to vracení mlíka, že se kvůli tomu kroutí a pláče? Mně přijde, že přece hned po kojení nebo cca 10 minut to ještě nemůžou být prdy, ne? ![]()
@randr
rýmu měla malá poprvé až v 10 měsících. Takže to už nebyla tak malá. Když byla maličká tak měla soplíky v nosánku, ty jsem vyndavala denně. Ale dýchala čistě, když byla vzhůru a při rýmě by jí z nosu tekl nějaký bordel, hleny. Ale zdá se mi, že snad všichni novorozenci si chrochtají ![]()