Po mateřské nemůžu sehnat práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Mellory17 Vubec do zivotopisu neuvadej materskou. Odchzela jsi na metrskou z nejake prace, tak tu tam uved az do konce matersky a hotovo. Pokud se budou u pohovoru na dite nenapadne ptat tak se jich zeptej, jak to jako souvisi s pracovni pozici? Dej na jevo, ze se chces bavit pouze o pracovnich vecech, ne o osobnich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mala.anna Takže ti prijde zcela ok, tvrdit, ze mas o cca 3,5 roku delší praxi, než fakt mas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 no to mi právě přijde dost divny. Kamoska tam mateřskou uvedenou nemá, jenomže ta měla možnost jit po 2 letech do
práce na zkracenej úvazek, takže si to tím jakoze zamázla a díky tomu ji všude chtej a to je to samozivitelka, ale to se nikdo samozřejmě nedozví a ani se na to nikdo nepta.
Já mám v životopise uvedenou teda mateřskou 2020/2023 a přidala jsem si tam brigádu od 2022. Týká se to prave tý práce, kterou rozjíždí přítel, když byl čas a hlídání, tak jsem mu chodila pomáhat. Samozřejmě to žádná brigáda nebyla, žádný peníze jsem za to neměla, jenom mě to baví, a když to šlo, tak jsem mu pomáhala a do životopisu jsem to dala, abych tam měla aspoň něco, aby vypadalo, ze jsem něco dělala i při mateřský, ale ani to nemělo zadnej efekt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mala.anna píše:
@Mellory17 Vubec do zivotopisu neuvadej materskou. Odchzela jsi na metrskou z nejake prace, tak tu tam uved az do konce matersky a hotovo. Pokud se budou u pohovoru na dite nenapadne ptat tak se jich zeptej, jak to jako souvisi s pracovni pozici? Dej na jevo, ze se chces bavit pouze o pracovnich vecech, ne o osobnich.
Ona ale psala, že tam skončila před PPM, tzn. pracovní poměr jí netrval do konce rodicaku, a to je dost přes čáru takto lhát. Nehledě na to, že to neuvadeni MD/RD je tak akorát na to, aby ji pozvali na pohovor, během kterého se na to přijde, protože každý normální se zeptá třeba na to, co se v práci podařilo v posledním půlroce apod. a pak dochází k trapnym situacím. Měla jsem na pohovoru paní, která měla dvě děti a v dané firmě se nevyskytovala 6 let. Ani chudak
netušila, že je někdo koupil a že její nadřízená už tam 4 roky neni. Přesně z tohoto důvodu si dělám párminutové nulté kolo výběru po telefonu, abych si upravila CV podle reality.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mellory17 píše:
@Sany80s já ale nechci delat žádnou kariéru, na to jsem nikdy nebyla, opravdu nejsem nijak ambiciózní, proste normální práci na 8h denně. 12tky jsem dělala 1× v životě a už tak mě to prislo šílený a to mi bylo 24. Teď mám dítě a chci se dceři věnovat na 100% a nechci byt celé dny v práci a vidět ji jen 2× měsíčně o víkendu.
Někdo tu rodinu živit musí, a ze přítel rozjíždí svůj byznys, aby jsme se měli dobre a taky děla to co ho bavi a do budoucna by se tomu chtěl věnovat pořad a odejít z práce, kde je teď. Na ho v tom 100% podporuju a určitě mu nebudu rikat, aby se na to vykašlal, ze půjdu delat 12tky za 16 čistého, když on tohle muže přinést domu za dva víkendy.Jak říkám, nikdy jsem neměla problém s hledáním práce a jestli je jediný problém to, ze mám dítě, tak je asi něco špatně a ne u mě, ale u zaměstnavatelů.
Možná je problém, že nechápeš psaný text.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mellory17 píše:
@Sany80s já ale nechci delat žádnou kariéru, na to jsem nikdy nebyla, opravdu nejsem nijak ambiciózní, proste normální práci na 8h denně. 12tky jsem dělala 1× v životě a už tak mě to prislo šílený a to mi bylo 24. Teď mám dítě a chci se dceři věnovat na 100% a nechci byt celé dny v práci a vidět ji jen 2× měsíčně o víkendu.
Někdo tu rodinu živit musí, a ze přítel rozjíždí svůj byznys, aby jsme se měli dobre a taky děla to co ho bavi a do budoucna by se tomu chtěl věnovat pořad a odejít z práce, kde je teď. Na ho v tom 100% podporuju a určitě mu nebudu rikat, aby se na to vykašlal, ze půjdu delat 12tky za 16 čistého, když on tohle muže přinést domu za dva víkendy.Jak říkám, nikdy jsem neměla problém s hledáním práce a jestli je jediný problém to, ze mám dítě, tak je asi něco špatně a ne u mě, ale u zaměstnavatelů.
Ty mluvíš jak moje známá z rodiny- nechci být přesná- ta taky jen plnou pusu vymluv proč něco nejde, 12ky ne, do skladu ne, do fabriky ne, za 16 tisíc dělat nebude…prosim tě jen pro zajímavost, kde ti nabídli 16 tisíc za plny úvazek? Dneska ti 20 dají už úplně všude.
- Citovat
- Upravit
@Mellory17 píše:
@j.a.n.i1 no to mi právě přijde dost divny. Kamoska tam mateřskou uvedenou nemá, jenomže ta měla možnost jit po 2 letech do
práce na zkracenej úvazek, takže si to tím jakoze zamázla a díky tomu ji všude chtej a to je to samozivitelka, ale to se nikdo samozřejmě nedozví a ani se na to nikdo nepta.
Já mám v životopise uvedenou teda mateřskou 2020/2023 a přidala jsem si tam brigádu od 2022. Týká se to prave tý práce, kterou rozjíždí přítel, když byl čas a hlídání, tak jsem mu chodila pomáhat. Samozřejmě to žádná brigáda nebyla, žádný peníze jsem za to neměla, jenom mě to baví, a když to šlo, tak jsem mu pomáhala a do životopisu jsem to dala, abych tam měla aspoň něco, aby vypadalo, ze jsem něco dělala i při mateřský, ale ani to nemělo zadnej efekt
Tak začni tím, že nebudeš zaměňovat mateřská/rodičovská. To akorat vede k tomu, že ty se staras o dítě a otec na to s*re. A pokud jsi dělala vedoucí, tak bych šla jako vedoucí do tety nebo jiného marketu. Ano budou to 12 a otec se „chudáček“ bude muset starat o svoje dítě, ale je opravdu velká hloupost tvrdit, že pak budeš mít na dítě méně času. Naopak, místo abys ho viděla každý den uštvaná po práci na pár hodin, tak s ním budeš na kratky/dlouhý mít několik plnohodnotným dní. Btw, když už píšeš, že pro vás rozjíždí přítel firmu, tak by mě zajímalo, kolik % z té firmy je napsané na tebe? A na čím účtu jsou uložené všechny vydělané peníze, když tys ani nedostavala výplatu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Badboda píše:
Ty mluvíš jak moje známá z rodiny- nechci být přesná- ta taky jen plnou pusu vymluv proč něco nejde, 12ky ne, do skladu ne, do fabriky ne, za 16 tisíc dělat nebude…prosim tě jen pro zajímavost, kde ti nabídli 16 tisíc za plny úvazek? Dneska ti 20 dají už úplně všude.
A hlavně, neobtěžovat pána tvorstva, který se snaží x let rozjet podnikání a vše za vydatného šlapání po zakladatelce.
A pro ty méně chápavé, nejde o kariéru, nejde o kariéru, nejde o kariéru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Píšete nesmysly, přítel firmu nerozjíždí xx let a opravdu nechápu důvod proč by to nemohl delat. Psala jsem hned ze začátku, ze jsem byla na xxx pohovorech a poslala nespočet životopisu a byli tam i pozice na 12h směny. Převážně jsem si vybírala pozice, kde mi to časově bude vycházet a těch prací bylo opravdu hodně za ty 4 měsíce. Mě přijde, ze si myslíte, ze si vybírám a za celou dobu jsem byla na 2-3 pohovorech a zbytek odmitam. Mě i ty peníze jsou ukradeny a těch 16 čistého za 8 hodin už jsem párkrát jako nabídku dostala. Za castecnej to bylo dokonce 11500,– ale je mi to jedno, finance neresim, resim to, ze o mě kvůli tomu, ze jsem po mateřské, nikde nestojí. Nemusíte se do mě navážet nebo shazovat přítele, to není smyslem této diskuse.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@mala.anna Takže ti prijde zcela ok, tvrdit, ze mas o cca 3,5 roku delší praxi, než fakt mas
Uvadim roky od kdy do kdy jsem byla zamestnanec nejake instituce - to je relevantni. Pokud bude chtit neco personalista upresnit, ma moznost se na vse relevantni doptat na pohovoru. Otazka jestli mam deti, relevantni neni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše:
A hlavně, neobtěžovat pána tvorstva, který se snaží x let rozjet podnikání a vše za vydatného šlapání po zakladatelce.
A pro ty méně chápavé, nejde o kariéru, nejde o kariéru, nejde o kariéru.
To už je věc druhá, ale zakladatelka je s tím v pohodě. Takže je přesně s k ní vyhovujícím partnerem, se kterým se shodnou na pozicích ve vztahu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Mellory17 píše:
Píšete nesmysly, přítel firmu nerozjíždí xx let a opravdu nechápu důvod proč by to nemohl delat. Psala jsem hned ze začátku, ze jsem byla na xxx pohovorech a poslala nespočet životopisu a byli tam i pozice na 12h směny. Převážně jsem si vybírala pozice, kde mi to časově bude vycházet a těch prací bylo opravdu hodně za ty 4 měsíce. Mě přijde, ze si myslíte, ze si vybírám a za celou dobu jsem byla na 2-3 pohovorech a zbytek odmitam. Mě i ty peníze jsou ukradeny a těch 16 čistého za 8 hodin už jsem párkrát jako nabídku dostala. Za castecnej to bylo dokonce 11500,– ale je mi to jedno, finance neresim, resim to, ze o mě kvůli tomu, ze jsem po mateřské, nikde nestojí. Nemusíte se do mě navážet nebo shazovat přítele, to není smyslem této diskuse.
A v cem si myslis, ze je problem? Urcite kolem sebe mas maminky, ktere po materske praci nasly, tak jenom v tom diteti to byt nemusi, ne? Musis zjistit co maji ty ostatni v podobne situaci navic, cim to pretrumfly a treba se inspirovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Badboda píše:
To už je věc druhá, ale zakladatelka je s tím v pohodě. Takže je přesně s k ní vyhovujícím partnerem, se kterým se shodnou na pozicích ve vztahu
Jenže to, že nemůže sehnat práci s tímto souvisí. Hodně lidí někoho s tímto myšlením nevezme ani na to umývání nádobí. Prostě vidí někoho, kdo bude doma řešit vše a v práci moc času trávit nebude. Proč by ji s tímto přístupem vůbec někdo bral.
To, že se tím řítí do pekel je její věc, na druhou stranu: Opravdu je dne akceptovatelné předávat tento model dětem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mellory17 A chápeš, že právě proto, jak to bereš a že máš pocit, že shazujeme přítele, když ti natvrdo napíšeme pravdu, tu práci nemůžeš sehnat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mellory17 píše:
Psala jsi že na 12ky nemůžeš, skrz ty víkendy. Nevěřím tomu, že někdo nabídne 16 t, když to není ani minimální mzda
ale dočítám, že jsou ti peníze ukradené, tak buď doma a nech se živit ![]()
- Citovat
- Upravit