Po mateřské nemůžu sehnat práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Mellory17 píše:
Píšete nesmysly, přítel firmu nerozjíždí xx let a opravdu nechápu důvod proč by to nemohl delat. Psala jsem hned ze začátku, ze jsem byla na xxx pohovorech a poslala nespočet životopisu a byli tam i pozice na 12h směny. Převážně jsem si vybírala pozice, kde mi to časově bude vycházet a těch prací bylo opravdu hodně za ty 4 měsíce. Mě přijde, ze si myslíte, ze si vybírám a za celou dobu jsem byla na 2-3 pohovorech a zbytek odmitam. Mě i ty peníze jsou ukradeny a těch 16 čistého za 8 hodin už jsem párkrát jako nabídku dostala. Za castecnej to bylo dokonce 11500,– ale je mi to jedno, finance neresim, resim to, ze o mě kvůli tomu, ze jsem po mateřské, nikde nestojí. Nemusíte se do mě navážet nebo shazovat přítele, to není smyslem této diskuse.
Neházej vinu na mateřskou nebo rodičák. Ten za to nemůže. Ale chápu, že na něco se neúspěch musí hodit. Co můžeš potenciálnímu zaměstnavateli nabídnout? Proč by měl zrovna tebe vzít a ne jinou? Na tomhle pracuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže kdyby měl přítel podnikání už několik let a věnoval tomu veškerý čas, tak mu mám říct, ze s tím musí okamžitě prestat, protože já nemuzu kvůli tomu nemuzu delat 12tky? Aha, tak to asi ne zejo.. Kromě toho na pohovorech se mě nikdo nepta co děla můj přítel za práci, tak nechápu některé komentáře tady. Hlásím se na pozice, které mi vyhovují časově, takže jim tam asi nevykladám, ze přítel má dvě zaměstnání a nemá o víkendu moc čas hlídat dceru
![]()
Hlásím se převážně na pozice prodavačky a myslím si, ze toho mužu nabídnout poměrně dost, je mi 30 a pomalu cely život dělám jen tuto práci, takže opravdu netusim v cem jsou lepší ostatní uchazeči. Možná v tom, ze nemají děti, nebo už velké a nebo, ze nemusí dojíždět 15 minut autem jako já.
Na práci, kde jsou 12tky jsem se hlásila, ano zkusila jsem to, stejně mě nevybrali. Musela bych si proste zajistit hlídání na dny, kdy by přítel nebyl doma a já v práci, v tom je to složitější, protože hlídání prakticky nemám.
Do posledního zaměstnání se vrátit nemuzu, protože jsem měla smlouvu na dobu určitou, takže ta skončila s mým odchodem na mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak jsem psala, před dítětem jsem nikdy neměla problém najít si práci, na ÚP jsem byla všehovšudy jednou asi na 1,5 měsíce. A až na jednu práci, kde jsem dělala 12tky, jsem měla normální pracovní dobu, tak mi prosím nepište, jakoby neexistovalo nic jinyho než 3 směnný provoz nebo 12h směny. A jak už tady někdo psal, ze nechci jit do fabriky, není to pravda, obepsala jsem všechno mozne, je mi jedno jestli budu utirat záchody nebo stát u pásu. Ze začátku jsem si myslela, ze si najdu něco podle mých představ, ale po měsíci mě tohle hodně rychle přešlo a začala jsem hledat cokoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mellory17 no to je vono…
Já jsem si raději vyčekala smlouvu na neurčito. A měla se kde vrátit po dvou dětech. Jestli jsi z regionu, kde se práce bez 12. směn a bez víkendů shání těžko, tak to budeš hledat dlouho. Někde je dobré místo jen po známosti a konkurzy na oko. I v těch sociálních službách se jede přes víkendy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey Ne, opravdu se nevydavam za nekoho jiného a ani jsem nečetla žádný podobný tema.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly dělají se tady hodně 12tky, ale i normální pracovní doba, hodně nabízí i ty zkrácené úvazky. Problém je opravdu v tom, ze mě nikde nechtějí, prošla jsem xx pohovorů na různé úvazky a nic. A zapomnela jsem zmínit, ze se pokaždé ptají na dceru, kolik ji je a jestli mám hlídání v případě její nemoci. Takovéhle otázky nebo podobné, jsem dostala snad pokazdy, proto píšu, ze mě nechtějí zřejmě kvůli tomu, ze jsem po MD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mellory17 takže ty jsi vsadila vše na jednu kartu. Na přítele. Rodinu tu asi nemáš, když ses stěhovala a na to abys vydělávala na paní na hlídání taky ne…to je těžké radit. Já odcházela na mateřskou s oběma pracujícíma babičkama, nicméně za 6 let už byly obě v důchodu a schopné hlídat ![]()
Vím, jak se v práci dívali na kolegyni, co často chyběla kvůli nemocem 3 malých dětí a to ještě většinu nemocí vykrýval manžel. Taky se jí zbavili, jen to šlo. Měla jen zástup za mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mala.anna píše:
Uvadim roky od kdy do kdy jsem byla zamestnanec nejake instituce - to je relevantni. Pokud bude chtit neco personalista upresnit, ma moznost se na vse relevantni doptat na pohovoru. Otazka jestli mam deti, relevantni neni.
Ale ona psala, ze zamestnancem nebyla… Plus tedy to, zda mas deti relevantní otazka neni, ovšem kolik jsi z tech např. 5 let let cos byla zaměstnána, opravdu pracovala uz relevantní je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mellory17 píše:
Takže kdyby měl přítel podnikání už několik let a věnoval tomu veškerý čas, tak mu mám říct, ze s tím musí okamžitě prestat, protože já nemuzu kvůli tomu nemuzu delat 12tky? Aha, tak to asi ne zejo.. Kromě toho na pohovorech se mě nikdo nepta co děla můj přítel za práci, tak nechápu některé komentáře tady. Hlásím se na pozice, které mi vyhovují časově, takže jim tam asi nevykladám, ze přítel má dvě zaměstnání a nemá o víkendu moc čas hlídat dceru![]()
![]()
Hlásím se převážně na pozice prodavačky a myslím si, ze toho mužu nabídnout poměrně dost, je mi 30 a pomalu cely život dělám jen tuto práci, takže opravdu netusim v cem jsou lepší ostatní uchazeči. Možná v tom, ze nemají děti, nebo už velké a nebo, ze nemusí dojíždět 15 minut autem jako já.
Na práci, kde jsou 12tky jsem se hlásila, ano zkusila jsem to, stejně mě nevybrali. Musela bych si proste zajistit hlídání na dny, kdy by přítel nebyl doma a já v práci, v tom je to složitější, protože hlídání prakticky nemám.
Do posledního zaměstnání se vrátit nemuzu, protože jsem měla smlouvu na dobu určitou, takže ta skončila s mým odchodem na mateřskou.
A když ti skončila smlouva, tak to hned znamená, že se tam po letech už nemůžeš vrátit na novou smlouvu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Začínám mít pocit, že Lilale má nový účet.
Dlouho jsem se nepobavila, občas kouknu, jestli tu nebyla, nebo jako Dodonka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
@Mellory17 takže ty jsi vsadila vše na jednu kartu. Na přítele. Rodinu tu asi nemáš, když ses stěhovala a na to abys vydělávala na paní na hlídání taky ne…to je těžké radit. Já odcházela na mateřskou s oběma pracujícíma babičkama, nicméně za 6 let už byly obě v důchodu a schopné hlídat
Vím, jak se v práci dívali na kolegyni, co často chyběla kvůli nemocem 3 malých dětí a to ještě většinu nemocí vykrýval manžel. Taky se jí zbavili, jen to šlo. Měla jen zástup za mateřskou.
Zase to nedramatizuj, tohle všude není. My máme v práci malé děti polovina a nikdo na nikoho nekouká a všichni jsou v pohodě… a rozhodně nejsou tendence se někoho zbavovat, naopak, kolegyni se dvěma nalymi dětmi bez babiček přemlouvame, ať jde ba plný úvazek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše:
Zase to nedramatizuj, tohle všude není. My máme v práci malé děti polovina a nikdo na nikoho nekouká a všichni jsou v pohodě… a rozhodně nejsou tendence se někoho zbavovat, naopak, kolegyni se dvěma nalymi dětmi bez babiček přemlouvame, ať jde ba plný úvazek…
Jo, u nas je to stejné, ale je fakt, ze je možný HO a praci za člověka nikdo jiny neudělá, krom hašení největších problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit