Po práci na vysokou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65678
22.2.22 18:39
@Moringa píše:
Vždyť pracuje, tak bez koruny nebude… :nevim:
Nevěřím, že by si plánoval prázdniny, kdyby na ně neměl našetřeno…

vždyt chce na denní studium

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
22.2.22 18:42
@vokishka píše:
vždyt chce na denní studium

Aha… ty myslíš během studia (já měla v hlavě jen ty prázdniny :-) )… na to třeba taky může mít našetřeno (nevíme, jak dlouho pracoval)… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
22.2.22 18:44
@Moringa píše:
Aha… ty myslíš během studia (já měla v hlavě jen ty prázdniny :-) )… na to třeba taky může mít našetřeno (nevíme, jak dlouho pracoval)… :nevim:

No to musi mit velkou castku, nebo se k nekomu nasackovat a bydlet zdarma a mit brigady na jidlo a ten zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
22.2.22 18:49
@Tarena píše:
No to musi mit velkou castku, nebo se k nekomu nasackovat a bydlet zdarma a mit brigady na jidlo a ten zbytek.

Nebo něco mezi tím…
Máš samozřejmě pravdu, „pár drobných“ by nic nevyřešilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
22.2.22 19:09
@Moringa píše:
Nebo něco mezi tím…
Máš samozřejmě pravdu, „pár drobných“ by nic nevyřešilo :)

Nevíme, jak dlouho zakladatel pracoval. Třeba stihne dostudovat dříve než někteří studenti, kteří začali vysokou už po maturitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
22.2.22 22:25
@Male peso píše:
Zdravím,asi to sem nepatří, ale chtěl jsem se zeptat. Po maturitě jsem byl přijat na 2 vejšky, kam jsem nešel, protože jsem chtěl jít do práce. I když mě práce baví a nemám žádné stresy apod. Tak jsem zjistil, že není kam spěchat a chtěl bych si zvýšit kvalifikaci, jedno vím jistě, že kombinované/dálkové studium dělat určitě nechci. Tak zvažuji, že půjdu na denní. Jen nevím, kdy mám odejít z práce, počítám s výpovědní lhůtou plus bych si chtěl před studiem udělat prázdniny. Na jednu vejšku se přijímačky nedělají na tu druhou jen pohovor, takže počítám s tím, že mě přijmou. Problém je, že nebudu mít status studenta a musel bych být veden na ÚP, s tím že do žádnou práci bych nechtěl. Nevím tedy, jak dlouho tam budu moct být, navíc když po září bych chtěl nastoupit na vejšku.

Nevim, jestli to neni urad od uradu, ale me prvni dva tri mesice zadnou praci ani nenabizeli, stacilo jim, ze si aktivne hledam praci sama (cti poslala jsem nekam zivotopis). I kdyby ti nejake kontakty dali, tak porad muzes na pohovorech rikat, ze hledas praci na mesic, a to pochybuju, ze by te nekdo vazne vzal.
Pripadne, pokud ozelis podporu a placeni zdravotka statem, muzes proste byt jentak doma. Jedine, co musis hradit, je zdravotko, kdyz pominu bezne naklady na zivot. A to neni nijak strasna palka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.2.22 06:55

@Moringa tak pořád mi je jen 19 tak nasáčkovanej jsem, z výplaty šetřím většinu, šlo mi čistě o volnej čas, pořád to je jen nápad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.2.22 07:04

@Amassakoul dva měsíce by bohatě stačily, uvidím jak to vyjde, vím že ÚP v mém městě mají dost napilno a většina věcí trvá dlouho vyřídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.2.22 11:30

@meduzza nepřipadá v úvahu abych já platil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
23.2.22 17:20

@Male peso Pokud to budou dva mesice, tak si nemyslim, ze te budou hnat nekam do prace za kazdou cenu, kxyz budou vedet, ze se te bezpracne brzo zbavi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.2.22 06:59

@Amassakoul otázka je jestli jim to mám říct rovnou, že čekám na září kdy budu zase student, nebo jestli dělat že práci chci, nebo říct že chci jen dočasnou práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
25.2.22 07:35

Já jsem to nadrzo uvedla i do dotazníku, že mé plány do budoucna jsou odcestovat do zahraničí a naučit se španělsky. Předtím jsem pár let pracovala a na UP jsem potřebovala být jen jeden měsíc mezi ukončením pracovní smlouvy a odletem. Paní na úřadě byla vstřícná :) Ale řekla bych, že je to úředník od úředníka… být tebou zkusím štěstí, však nejhorší co se může stát je, že tě vyřadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze