Po práci na vysokou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Po práci na vysokou
Zdravím,
asi to sem nepatří, ale chtěl jsem se zeptat. Po maturitě jsem byl přijat na 2 vejšky, kam jsem nešel, protože jsem chtěl jít do práce. I když mě práce baví a nemám žádné stresy apod. Tak jsem zjistil, že není kam spěchat a chtěl bych si zvýšit kvalifikaci, jedno vím jistě, že kombinované/dálkové studium dělat určitě nechci. Tak zvažuji, že půjdu na denní. Jen nevím, kdy mám odejít z práce, počítám s výpovědní lhůtou plus bych si chtěl před studiem udělat prázdniny. Na jednu vejšku se přijímačky nedělají na tu druhou jen pohovor, takže počítám s tím, že mě přijmou. Problém je, že nebudu mít status studenta a musel bych být veden na ÚP, s tím že do žádnou práci bych nechtěl. Nevím tedy, jak dlouho tam budu moct být, navíc když po září bych chtěl nastoupit na vejšku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A proč nechceš jít dálkově, když stejně nebudeš mít status studenta? To jako budeš tři roky na ÚP? Vždyť spoustu studentů chodí na VŠ na brigádu, myslím, že se to dá v pohodě zvládnout i při práci. Já studuji VŠ, jsem na RD, přivydělávám si z domu, 3× v měsíci chodím do práce a zvládám úplně v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Špatně jsem to napsal, status studenta na VŠ bych samozřejmě měl. Jen ne ty 2+ měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Male peso píše: Špatně jsem to napsal, status studenta na VŠ bych samozřejmě měl. Je ne ty 2+ měsíce.
Si zaplatíš zdravotní pojištění jako osoba bez zdanitelných příjmů a nikam na pracák se hlásit nebudeš. Těžko by sis s pracákem udělal 2 měsíce prázdnin. Mohou tě poslat kam chtějí, dát ti školení, umístěnku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meduzza pravě, že lidé v mém okolí tam jsou/byli a měsíce po nich nic nechtějí, proto mě takováhle nezbednost napadla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Male peso píše:
@meduzza pravě, že lidé v mém okolí tam jsou/byli a měsíce po nich nic nechtějí, proto mě takováhle nezbednost napadla.
Taky mně to kdysi poradili. Velmi brzy jsem si raději vyřídil ŽL. Podle mě to na dva měsíce nestojí za to riziko, že po Vás bude ÚP něco chtít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mar03 co by měli chtít? Já bych si řekl o práci v mém oboru na místě mého bydliště a něco takového asi neexistuje. Co by mohli udělat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Male peso píše:
@mar03 co by měli chtít? Já bych si řekl o práci v mém oboru na místě mého bydliště a něco takového asi neexistuje. Co by mohli udělat?
nabídnout ti jiný obor mimo tvé bydliště, pokud nevezmeš, tak vyřadit z evidence ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Male peso píše:
O nabídkách rozhodují oni. Není možné si diktovat. Mě odradila už jen nerelevantní nabídka. Tak nevím, co by se stalo, kdybych odmítl a setrval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mar03 já takhle zkušenost mám, paní mi podala akorát 2 papíry s prácema a šel jsem domů a další schůzku jsem měl za měsíc a půl snad.. Jaká by byla vaše rada, pokud bych přistoupil na tohle mé nezodpovědné řešení situace a to že bych chtěl být 3 měsíce doma?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Male peso píše:
@mar03 já takhle zkušenost mám, paní mi podala akorát 2 papíry s prácema a šel jsem domů a další schůzku jsem měl za měsíc a půl snad.. Jaká by byla vaše rada, pokud bych přistoupil na tohle mé nezodpovědné řešení situace a to že bych chtěl být 3 měsíce doma?
Je to na Vašem rozhodnutí. Svůj názor jsem už uvedl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Male peso
Popíšu Ti přesně stejnou situaci, kterou jsem absolvovala já, ale už před hodně lety. Mám už hotový i doktorát a nějaký pátek už pracuji ![]()
Po maturitě jsem odjela na několik měsíců do zahraničí a vrátila cca 4 měsíce před zápisem na VŠ.
Nahlásila jsem se na ÚP. První schůzka s nabídkou práce cca po měsíci. Zašla jsem k potencionálnímu zaměstnavateli s papírem od ÚP a sdělila, že ale jen na 2-3 měsíce, pak že jdu studovat. No co se asi stalo? Nechtěl mě. Za cca další měsíc schůzka na ÚP s další prací, to už ale přímo na ÚP říkám, ale jen na cca 1-2 měsíc. Paní se ošklivě podívala, kdy že mám ten zápis na VŠ a že k tomu dni, mě vyřazuje z ÚP.
Hotovo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Z čeho budeš žít? To tě budou živit rodiče?
Vždyť pracuje, tak bez koruny nebude… ![]()
Nevěřím, že by si plánoval prázdniny, kdyby na ně neměl našetřeno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit