Po šestinedělí - nekojím

Anonymní
20.2.16 19:06

Po šestinedělí - nekojím

Ahoj maminky,
končíme pomalu 5 týden od porodu a musím říct, že kojení je strašlivý boj :,( z porodnice jsme odcházely s lahví a sunarem. Dětská primářka hned napsala příkrmy UM protože malej z porodní váhy 3100 spadl za dva dny na 2740g :? takže jsme si poleželi v porodnici ještě o 5 dní déle kvůli malému, dokud nepřibere, odcházeli jsme na 2980g. Problém byl v tom, že malej prso nesál ale žužlal, tím pádem nic nevypil a hodně zhubl. Mě bylo divný, že tam třeba hodinu žužlá a pak řve a řve, ve dne v noci pořád řval :,( hlady - chudáček, takže jsem si po porodu vůbec neodpočinula, celý dvě noci a dva dny jsem s ním prochodila po pokoji a houpala a uspávala, strkala prso - maminky, co tam se mnou byly, tak říkaly, že brzo takhle zkolabuju, že vůbec nespím 8o, Takže naběhly dvě sestřičky, laktační poradkyně a primářka - nakonec řekli, že malej prostě sát nebude :? primářka říkala, že ať zkouším přikládat, že by se mohl chytit až doma trochu přibere, laktační poradkyně mi ukázala, jak kojit, jaké polohy, jak stimulovat malého, co jíst, pít… sestřička mi přinesla po 4 dnech odsávačku, že bychom malého dokrmovali mím mlékem ale po 40 minutách odsávání nic jen na dně se něco povalovalo, maminka vedle mě nalnila za stejnou dobu 3/4 lahvičky a já si v tu chvíli připadala jak outseidr :,( Po 3 týdnech od porodnice se malej poprvé chytil, krásně sál prso, pak druhý a pak začal řev, tak jsem dokrmila. Každou hodinu, dvě přikládala malého, pak jsem dokrmovala a pak ještě odsávala. Takže takovej kolotoč. Předevčírem odpoledne a večer se stalo to, že malej se nechtěl přisát, začalo to, že se přisál, cucal tak 10 vteřin, pustil se s řev, to se opakovalo i včera, dneska ráno jsem vyndala prso, sotva ho uviděl, hysterák jak když ho na nože berou, poslední 3 dny jsem odsála z obou prsou cca 5ml :,( takže si myslím, že asi nemám mléko. Prsa se mi před porodem ani po porodu nenalily, mám je pořád stejný :think: Už dva dny piju denně 1,5l kojícího čaje, 2 litry vody a 1 litr ovocného čaje, gravimilk a karo - chodím pořád na WC a skoro nic nesním protože jsem totálně přepitá a mlíko nikde :( pokaždé když přijde sousedka s malou - je plně kojená, jen tiše závidím, když vidím, jak jsou v pohodě, já jsem vystresovaná, unavená, v noci naspím min.2-3 hodiny jak pořád přikládám odsávám a dokrmuju, nervózní z toho, že mlíko není a malej sotva vidí prso je ten hysterák, včera jsem kvůli tomu bulela jak želva :,( tak pořád přemýšlím, jestli tohle vzdát a zůstat na lahvi protože když se malej napucne přes medelu UM je spokojenej, říkám si naco se tu kvůli 5ml stresuju. Ale když si představím, že nekojím, je mi do breku, připadám si mizerně :zed: jak jsem zklamala, všichni, že i kapka mléka je pro malého dobrá. Chtěla jsem se hlavně vykecat a zeptat se, zda jste to taky někdo takhle měl. Sestřička mi říkala, že většinou ti co mají malá prsa kojí o stošest a ty co mají velká prsa mají kolikrát problémy, že ty kojivý prsa jsou většinou ty malý.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
67
20.2.16 19:15

Nic si ztoho nedělej, plno ženskej nekojilo z mnoha důvodů a děti taky vyrostly a žádný následky to na nich nezanechalo. Já to měla to samí, malej pořád řval, pořád jsem přikládala a mlíko jsem prostě neměla, taky jsem to obrečela, u dcery jsem se taky snažila, ale také bez úspěchu, nedálo se nic dělat, najeli jsem na UM a bylo po stresu.
Sice to leze do peněz, ale něco najíst dát musíš :-) Možná je to dědičný, pač moje mamka mě a segru taky prej nekojila, že neměla mlíko :-( to nevím. Vůbec se tím nestresuj, dej mu flašku a budeš spokojená ty i malej. Vím o čem mluvím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
20.2.16 19:16

První dceru jsem kojila týden, druhou vůbec(jsem to po té první zkušenosti prostě nedala) stejně nebylo z čeho. Obě jsou zdravé a normálně rostlé i bez kojení. Nestresuj se zbytečně a začni si s miminkem užívat - Pokud nejde kojení jdi si pro sunar. Jak píše Ellusa nejsi první, ani zdaleka poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
20.2.16 19:17

Uprimne stoji ti to za to? Takhle male miminko bude jen jednou, cas leti a ty prvni tydny jeho zivota stravis stresem z toho, zda mas ci nemas mleko.

Jinak, laktaci ti nezachrani litry piti. Ale vydatne jidlo. Vyvary, maso, plnotucny tvaroh… Musis jist, spat, zkus homepatika. Ale jako bez spanku a jidla to tezko pujde. A navic stres je fakt zabijak laktace.

Kolem kojeni se netoci svet…

• Citovat
  • Upravit
6718
20.2.16 19:20

Ahoj, já jsem také kojila jen 6 týdnů, potom jsem odsávala a dávala jsem mu to napůl s UM (Nutrilon), a pak už zbylo jen UM. A prcek rozhodně nestrádal. Teď mu jsou tři roky a má 110cm a 17kg, takže klid a pohodu. :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
20.2.16 19:22

Nic si s toho nedělej. Být tebou vyprdnu se na kojení stresuješ sebe i malého. Já u syna neměla mléko vůbec a u dcery se mi udělalo ale ani přes snahu mou a laktační poradkyně se mála nechtěla přistávat i tak jsem to zkoušela dál a úspěch žádný jen jsme byly ve stresu.

• Citovat
  • Upravit
Poison Eve
20.2.16 19:25

Ano, straslive jsi zklamala - a koho vlastne?

• Citovat
  • Upravit
11117
20.2.16 19:25

Vykasli se na to. prvniho jsem s desnyma nervama kojila po dobu sestinedeli, pak z toho mela problemy jeste dalsi 3 mesice… :roll:

druhou jsem nekojila vubec. proste sla na UM rovnou, to prvni kojeni me proste psychiky odrovnalo tak, ze jsem druhe dite odmitla vubec prilozit.
nekojicim matkam zdar ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
20.2.16 19:28

Ahoj,

měla jsem to na chlup stejně. Psycho: vážení- kojení- dokrmování- odsávání a stále dokola i během noci. Dokonce jsem zkoušela suplementor a taky nic. Pak už zafungoval pud sebezáchovy a já si řekla, kurňa co je nejdůležitější? spokojené mimi a matka v pohodě, takže jsem se na to vyprdla a jak se nám všem ulevilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monuline
20.2.16 19:30

Ahoj, mela jsem to do puntiku stejně jako ty. :roll:
Syna jsem po 6ti neděli nechala prostě jen na um a rázem bylo dobře mne i jemu.. uuvidíš, ze se ti uleví.. mne pak nekojeni dokonce vyhovovalo :oops: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
monuline
20.2.16 19:31
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…
@Ali-Ali píše:
Vykasli se na to. prvniho jsem s desnyma nervama kojila po dobu sestinedeli, pak z toho mela problemy jeste dalsi 3 mesice… :roll:druhou jsem nekojila vubec. proste sla na UM rovnou, to prvni kojeni me proste psychiky odrovnalo tak, ze jsem druhe dite odmitla vubec prilozit.
nekojicim matkam zdar ;)
:potlesk: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
957
20.2.16 19:32

Měla jsem to podobně jako ty. Já se uklidnila, když jsme nasadili Nutrilon. Pak jsem vždy jako první nakojila, co šlo (šlo to blbě). Pak jsem dokrmila UM. Takhle pořád dokola, začala jsem brát homeopatika Ricinus communis a postupně se malá přisávala lépe a lépe (ne nadarmo se říká, že se dítě učí kojit kojením). Prsa se mi nikdy moc nenalévala, ani v těhotenství, prostě nic.
Ale mléko tam je!!! Začalo nám to jít až tak ve 3měsících malý. Nikdy není pozdě!
Teď je malé šest měsíců a kojení si užívám, je to taková naše společná tulící chvilka.
A neboj, ze začátku jsem kojila hodiny, teď se napucne za 10-15minut.
Naštěstí malé nedělá problém sát z prsa i z lahvičky (Tommy Tippee).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
20.2.16 19:35

Jéé, stojí ti to za to? Přesně jak říkáš - kvůli 5 ml absolvovat takový nekonečný kolotoč? Náhodou, seš fakt dobrá, žes to vydržela takhle dlouho. Vyprdni se na to a začni si konečně užívat miminka :hug:

• Citovat
  • Upravit
1828
20.2.16 19:39

Měla jsem to stejne, taky v porodnici zhubnul z 3,4 na 2,9kg, prsa se mi nalily, ale nic z nich nevytahnul. Na techniku mi chodilo koukat tolik lidi, ze bych ty prsa ani nemusela zandavat :D v porodnici jsme byli 5 dni, odcházeli jsme s dokrmem. Koupila jsem odsavacky, kloboucky, kojeneckou váhu a nezadarilo se. Z odsavacky jsem po pul hodine bolavyho zdimani dostala 5ml…vydrzela jsem jen 3 tydny a asi mesic jsem furt doma mlela, jak me to je lito, ze jsem to vzdala brzy…
Taky me ted obcas napadne, jestli by maly mel ekzem, kdybych kojila…
Hele zkus se najist, vyspat a uvidis. Urcite ho UM nezabije, ale co je fakt je to, ze to stoji penize a pak mas určitý nepohodli s lahvema, na cesty termosku atd… Drz se. A neobvinuj se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
20.2.16 19:41

Jo a jeste - mne teda kojeni neprislo vubec hezky :oops: a predstava, jak budou prsa vypadat po kojeni… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová