Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No a jak je oblečený, kolik je v místnosti stupňů? Není mu prostě vedro? 20 měsíců už není miminko ![]()
Příspěvek upraven 27.09.21 v 19:51
Je mu horko, no. Ano, i moje dítě má občas pod hlavou koláč potu. Je to normální.
Jestli ho teď na podzim na noc víc oblékáš, může mu být prostě horko. Nebo nezačali jste už topit?
10 měsíců pardon.
Jinak spí jen v body a lehký pyžamo e leginky pretopino nemáme netopime
@Anonymní píše:
10 měsíců pardon.
Jinak spí jen v body a lehký pyžamo e leginky pretopino nemáme netopime
Jak body a pyžamo a legíny? Jako dohromady?
@Anonymní píše:
Bodycko a leginky
A peřinu nebo bez? Nebo leží jen tak bez ničeho?
No a nezmenilo se neco? Teplota v mistnosti? Netopi sousedi treba trubkami v pokoji? To staci malickost
Spí s námi v ložnici žádné trubky nemáme jelikož bydlíme ve svém domě.
Jinak spí s námi v posteli a máme peřinu ale slabou
Můj malej se taky potí a to má na spaní jen lehkej overal a je přikrytej slabou dekou. V ložnici mame 19 stupňů.
Nam malej se taky hodne potil…u kojeni byl vzdycky jak po sprse a behem spanku uplne propocenou hlavicku…ted je mu rok a pul a sem tam se taky spoti ale uz nema takovy kolace pod hlavou…my spinme neustale s otevrenym oknem, snazime ss mit v loznici cca 19°C (coz teda v lete neslo
) a malej spi v overalku neustale odkopanej ![]()
Syn se taky potí… my se v ložnici přikrýváme peřinou až pod nos, aby nám nebyla zima a on tam leží rozvalený jenom v overalu, nepřikrytý a je mu fajn.
Kdykoliv usne někde přes den, když je plně oblečený, je okamžitě zpocený jak vrata od chlíva. Dcera (3 měsíce) to má podobné… jakmile to trochu neodhadnu, tak se potí až hrůza. Většinou je to tehdy, když si ji vezmu k sobě do postele a přikryju ji peřinou.
Takže pokud se vám dítě potí, doporučuju ubrat buď na teplotě v místnosti, nebo mu vyměnit peřinku za něco méně hřejivého a vysledovat kdy se ještě potí a kdy už ne.
Třeba místo přikrytí peřinou dítě spíš na peřinku položit a přikrýt nějakou lehkou dekou.
Dobrý večer chci s ezeptat zda i vaše dětičky se potí na hlavě v noci můj malý syn za pár dnů 20 měsíců posledních 14 dnů s ehodne potí na hlavě dr jsme to říkali prý je to normální mě to normální nepřipadá jelikož se nepotil tak jak s epoti teď je to jako kdybych mu umyla vlasy a trochu uschli jinak není pot Slaný přijde mi spíš pot studený jelikož je studený teplotu má někdy 35,5 po odečtu někdy 36,4 nejvíc ve středu se chystám k dr stejně ale snad mě uklidnite jinak je hravý. Nepláce