Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, kolik zubů měli vaše děti v půl roce? Syn má 5 zubů a řve tři měsíce v kuse, jako kdyby ho bolel sestup zubu dásní. Teď to bylo trošku lepší, ale dneska zase řev celý den a pomáhá jen paralen. Takže je vidět, že ho pořád něco bolí. Dětská Mudr neobjevila nic a já jsem fakt vyčerpaná.
V pul roce u nas nula az jeden. Do roka ctyri. Se nedivim, ze ho to boli kdyz mu to roste jak houby po desti
. Aspon to bude mit brzy za sebou
.
@eidamek každé dítko to má jinak někdo zoubky už má a někdo má první zoubek až v 9měsících
Zadny, prvni az v 8m, a vubec nevim ze ji lezly.. a to ji to pak slo rychle jeden za druhym
@eidamek a jinak nejmladšímu lezou zuby a nevím o něm každý to snáší jinak, jeho první zuby jsem objevila náhodou
@eidamek Syn ani jeden a nejsem si jistá, že se dcera pochlapí a během tří týdnl se vycení. ![]()
Ahoj, má první dcera měla v půl roce 2 zuby a má druhá dcera měla v půl roce 8…také byla neklidná, hodně jsem ji musela dávat k prsu, přes den i v noci…byl to úmor, ale teď je to už se sem tam bolístkou naše sluníčko ![]()
V 5 mesicich 2 predni zoubky dole. V 9 mesicich dalsi 2 zoubky nahore. No a v 10 mesicich ma 5 zoubku.
@eidamek ahoj. Male je pul roku a ma od ctyr mesicu dva zuby.. od te doby nic, ale celej vrsek ma taky nalezlej v dasnich. Vzdy ji to zlobi treba 14dni - to je pro nas peklo protoze je protivna, furt buli. Temer nicim ji nezabavime.. no des. A pak je zase chvilu klid a je zase zlate miminko. Uz cekam kdy konecne aspon jeden dalsi vyleze.. ma ty dasne nabehle chuderka no des.
V pul roce 2 dole ted v 8 mesich ma 4 a nastesti kvuli zubum vubec nebreci. Rano se vzbudime- kouknu a ma zub ![]()
My v půl roce ani jeden…v 17ti měsících 8 a o týden později 16
ale teda malý si nestěžoval, že by ho to bolelo…
V půl roce 0, 2zuby a nejmladší měla 1. Zato jí to roste nějak chaoticky
Nejdřív dole jedničky, pak dole dvojka a teď prorazila naproti horní dvojka. Bude vypadat, jako když jsem jí vrazila facana, až se jí pusa přetočila ![]()
@eidamek meli jsme dva a ano, deti boli i kdyz se prorezavaji zuby uvnitr dasne. Sami jsme si se zubama uzili az az. Jednou uz jsem byla i u doktorky, protoze rval 24 hodin v kuse, nespal, cele noci prorval, ale jakoze fak ani minuta spanku, tak mne to ani neprislo normalni aby ho tak bolely zuby, ale doktorka ho prohledla a rekla, ze opravdu tak trpi na zuby. No a za 3 dny byla venku stolicka. Ted uz mame konecne vsechny, chvala bohu ![]()
Všem třem mým dětem začaly růst zuby nejdřív v osmi měsících. U prvních dvou jsem ani nevěděla, že jim zuby rostou, prostě najednou cinkly o lžičku, tomu třetímu se prořízly obě dolní jedničky najednou 10 dnů před ukončeným 9. měsícem a byl to boj. Teplota, protivný, ubrečený, v noci nespal. Jestli nás tohle čeká s každým zubem, tak to teda potěš.