Řezání dásní

854
6.9.15 11:03

O tom jsem nikdy neslysela. To ti jako proriznou dasen, aby ti vyrostl moudrak, nebo to myslis tak, ze ti rozriznou dasen, aby ti mohli vytrhnout moudrak? Ja byla na tom druhem, rikame tomu vysekavani zubu z kosti :) A po tom jsem rozhodne ten stejnej den nebyla schopna delat nic, nez sedet, lezet a jist prasky na bolest. Do prace bych s tim nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
854
6.9.15 11:07

Aha, tak tohle nevim, ani si to neumim dost dobre predstavit… :nevim: Snad se ozve nekdo, kdo s tim ma zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
6.9.15 11:13

@rajada A bude ten zub vyndávat ven? Nebo tam zůstane? A je aspoň trochu povyrostlý? Pokud jde o vysekávání, zažila jsem to u spodní osmičky, objednala jsem se na pátek a v pondělí jsem tak akorát byla schopná fungovat v práci. Horní byla trochu povyrostlá a šla normálně vytrhnout, to byla ve srovnání s tím pohodička a šla jsem rovnou do práce, jen jsem si po cestě koupila pytlík s mraženou zeleninou. Ještě mě někdy čeká druhá osmička k vysekávání a nijak se do toho nehrnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101645
6.9.15 11:15

Já mám taky zkušenost pouze s vysekáváním, nechala jsem si udělat všechny najednou, podle hesla, že podruhé by mě tam nikdo nedostal, vzal jsem si na to týden volno… jako celý týden nebyl nezbytný, ale první 2 dny po akci to na práci rozhodně nebylo, resp. dělám na PC, tak bych to tam asi odseděla, ale jelikož dělám hlavou, tak by výkon byl hodně tragický…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
6.9.15 11:16

@AliTad
reagujes na spatnou osobu, ja uz vysekavani za sebou mam, obe spodni osmicky sly ven chirurgicky. Tohle vypada, ze slecna/pani pujde asi jenom na proriznuti (?), aby zub mel proctor, aby se prorval a tolik to nebolelo…? Nevim, nic jsem o tom jeste neslysela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
6.9.15 11:17

Jmenuje se to dekapsulace a jedná se o uvolnění zubu, aby se mohl doprořezat.
Dostaneš anestezii a nebolí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
6.9.15 11:18

@rajada Jojo, to byl překlik :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
6.9.15 11:22

@monvd jj, toho se neboj, bud se to dělá skalpelem anebo kauterem.Je to ranka, ale opíchnou to, takže zákrok nebolí.
Pak to můžeš mít trochu citlivé, ale žádný drama.
Když si odřeš koleno nebo se řízneš do prstu, tak je to nepříjemný, ale taky s tím chodíš do práce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
6.9.15 11:31

Ahoj tak pokud ti jen nariznou dasen tak to se niceho neboj, bude to mozna potom trochu bolet ale postaci nejake analgetika, ale davala bych si pozor na zaneseni infekce do te rany..po kazdem jidle byych vyplachla Corsodylem nebo necim podobnym co koupis v lekarne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
6.9.15 11:59

Já jsem teď byla na zavádění implantátu takže vrtání do kosti, řezání dásně a normílně jsem fungovala. Druhý den jsem lítala s dětma po zoo. Kost jsem cítila, ale o dásni jsem ani nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
6.9.15 15:07

@monvd Opravdu se nemusíš bát. Já mám ze zubaře docela strach a bylo to v pohodě. Dělali mi taky tu dekapsulaci. Měla jsem asi přes půlku dolní osmičky dásno. Dostávalo se tam i jídlo a bolelo to, tak jsem musela jít. Opíchla to, dásno na tom zubu celé odstříhla a mám klid. Pak jsem jen vyplachovala pusu a fakt to skoro nebolelo. Stačily by běžné analgetika, ale byla jsem těhotná, tak jsem si nevzala nic a šlo to. To zvládneš, neboj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
6.9.15 21:51

@monvd To bude v pohodě, uvidíš. Hlavně se ti fakt uleví, mně to hodně pomohlo. Od té doby mám pokoj a osmička se zdárně vyklubala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.