Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky přeji všem krásný den ![]()
Kde bych začala.. Nooo měsíc zpátky jsem začala mít takový zvláštní pocit v puse, jako když se napíšete ale vodu nepolknete. Tenhle pocit mě nutí polknout naprázdno, protože si krk automaticky myslí, že je tam nějaká voda nebo potrava.
Před tím měsícem mi z toho bylo už i nevolno, z opakovaného polykání jsem měla vždy hodně hnusný pocit nahoře jakoby v jícnu a po delší době jsem začala říkat. Jenomže pocit v puse pokračoval. Pak mi jednou pusa začala tak moc bolet, že jsem šla k praktické a ti mi zjistili streptokoka, s tím, že se mi tvořili hnisavé pupínky v puse. Brala jsem 10 dní penicilin a ten jsem 2 dny zpět dobrala. Během léků to bylo někdy lepší, někdy to dokonce nějaký den přestalo úplně ale vždy to bylo nejhorší večer a ráno, přes den jsem se na to nijak nezaměřila soustředěním na jiné věci. Včera jsme byla na kontrole a řekla že jsem už v pořádku až na zvláštní pocit v krku. Nic ale nezjistili. Ani z krve ne. Poslala mě k jinemu lékaři který řekl, že krk vypadá v pořádku a to bylo vše, v pátek jsem zase objednána k praktické.
Snažím se vždy nepolknout a při horším pocitu v té puse si vždy pootevřu pusu a jazykem si jakoby projedu pusu abych jakoby ujistila krk, že tam není ani voda, ani jídlo a ani nadměrně slin, nic. Prosím nějaké rady? Nevím už co dělat, nevolno mi z toho už není ale je to otravný, nevím zda tohle třeba ještě časem zmizí po té nemoci?
Děkuji (je mi 20)
To je hodně zvláštní
Možná by bylo fajn nějaké radiodiagnostické vyšetření.
Kup milgammu. Možná ti streptokoková infekce poškodila nervová zakončení v ústech a od toho mohou být ty divné pocity. Milgamma to pomůže dohojit.