Pociťujete zdražení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@mokkk píše:
Hodně věcí jsem teď přestala kupovat. Ale pamatuju, že už v roce 2010 nebo kolik to bylo, stálo máslo najednou padesát korun a lidi prostě začali kupovat margarín a sádlo. Pak to nějak záhadně zase kleslo..
No nevím, zrovna máslo teda moc nezměnilo, když není nějaká super akce, tak těch 50kc stojí taky. A teď už to moc klesat nebude, spíš naopak, by nejdřív musely klesnout energie, pohonné hmoty atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny,
zajimalo by me, zda jste pocitili zdrazeni. At se to tyce jidla, bydleni.. Me udivuje, jak od listopadu minuleho roku slo postupne vse nahoru.. napr. v me oblibene pekarne stal rohlik 1,30,– (jeste v rijnu 2021) a ted uz 2,90,– to same dalsi veci, vetsinou se to zvedlo o 2-5 Kč. Nakup zakladnich potravin - musela jsem zvysit rozpocet za jidlo na cely mesic.. Vnimate to taky? Nebo se vas to nijak nedotklo?
Jo, všechno zdražuje, přichází hyperinflace, následek covidu. K tomu bude na Ukrajině nejspíš válka, bude ještě hůř. Držte si klobouky, pojedeme z kopce. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Zumpa píše:
Naštěstí nic nekupuji, tak mám klidné spaní.
To je krásné žít z prány. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ano, pociťuji to a už některé věci nekupuju a víc přemýšlím nad tím, co do košíku dám. A bude hůř a nepomůže nic. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka Jo, ale třeba já přestala nakupovat blbosti a mám nákupy levnější než před touhle krizí. Jestli to tak udělá víc lidí, tak to zboží budou muset přestat vyrábět, protože ho nebudou mít kam dávat. A taky jsem zasadila asi deset ovocných stromů a obnovila po letech zeleninové záhony. Soused si pořídil víc slepic a prase a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mokkk píše:
@cecetka Jo, ale třeba já přestala nakupovat blbosti a mám nákupy levnější než před touhle krizí. Jestli to tak udělá víc lidí, tak to zboží budou muset přestat vyrábět, protože ho nebudou mít kam dávat. A taky jsem zasadila asi deset ovocných stromů a obnovila po letech zeleninové záhony. Soused si pořídil víc slepic a prase a tak.
Mě se to minulý nákup podařilo také-vynechala sem nesmysly a platila ještě o 200 mín než jindy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mokkk taky jsem přestala kupovat kraviny a díky tomu se mi celkové výdaje dost snížily ![]()
Ale že šly ceny nahoru vidím, kupuji jen věci v akci. Obchody se z akcí chtěly vymanit pokud vím, no tak to se asi nepovede ![]()
- Citovat
- Upravit
Jo, zdražení vnímám hodně, ale paradoxně mě to konečně přinutilo přemýšlet o jídle a nakupování, a nekupovat X blbin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanney píše:
Jo, všechno zdražuje, přichází hyperinflace, následek covidu. K tomu bude na Ukrajině nejspíš válka, bude ještě hůř. Držte si klobouky, pojedeme z kopce.
Prosím. Nauč se co to znamená, než tím tady začneš šermovat. Tohle tady určitě nenastane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy jsem za posledních cca pět let neměla pocit, že bych třeba u nákupu musela brát ohled na ceny, ale co mi teď naskakuje za ceny je šílenost. Byla tu diskuze kde lidí psali, že za jídlo ve dvou dají devět tisíc, no my teď teda rozhodně víc ( a to jsme neměnili styl, naopak míň chodíme do restaurací večer).
Už jen obědy vyjdou na x tisíc měsíčně (pracujeme, nevaříme, chodíme na průměrně naceněná brněnská meníčka, nikdy to nebyl problém, teď uvažuju že snad začnu aspoň třeba dva obědy týdně vařit, jenže chlap chce maso a skoro nic nejí a popravdě se asi stejně asi nedostanu na nižší cenu za porci, leda bysme jedli furt čočku
).
Taky rekonstruujeme spodek baráku a když nám dodělali návrh, byl odhad dva mega nebo maximálně lehce nad. Od té doby nám ale stále posouvají začátek prací, a jak mezitím rostou venyz, tak nám dnes řekli že dohad je najednou tři miliony
Nárůst o milion za ani ne rok
![]()
Najednou musíme řešit že horší dlaždičky atd protože teda sice peníze nějaké máme, ale jen tak vysolit o mega navíc teda není sranda už ani pro nás ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, náklady se zvýšily tak o třetinu, plat je menší, dřív jsem žila tak nějak normálně i když skromě, ale zbylo na to, co jsem potřebovala.
Dnes začínám pochybovat, zda časem vyžiji a budu schopna tvořit rezervy. Práci na plný úvzek mám, kvalifikovanou. Není reálné, že bych mohla změnou navýšit příjmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli rohlík stojí korunu nebo dvě, odmítám řešit, ale některé ceny poslední dobou mě fakt pobavily - kupříkladu půlkilovka broskví za 80 korun.
Jakože spíš než důsledek situace mi přijde, že obchodníci už neví coby. A lidi stejně nakupují jak hloupí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit