Pociťujete zdražení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15885
26.1.22 07:35
@ElenPásková píše:

Loni nakoupená, opravená a naleštěná auta stojí na firemním parkovišti a vůbec to nevypadá, že by se prodala do plusu, lidé za ně nabízejí méně než na kolik vyšla.

To je dost divné, když jen ojetiny šly nahoru o 20% za necelý půlrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
26.1.22 07:55
@Zumpa píše:

Ceny sly nahoru, to jen lidi je za ty ceny nechteji koupit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 08:43

Jo, úplně bezva, přišlo nám před svátky navýšení za elektřinu (náš jediný zdroj energie). Zálohy bychom zvedalo z 3000 na neuvěřitelných 12000. Přicházíme k dodavateli, kde to navýšení je jen dvakrát takové.

U potravin jsem naštěstí trochu osekala skladbu nákupu a zatím jsou výdaje stejné. Ale je to masakr.

• Citovat
  • Upravit
3807
26.1.22 09:05
@Oriseka píše:
Jo, zdrazilo se, kde co. Nektere veci uz si odpustime. Jsme na horach. Takze treba 1 hodinu vyuky lyzovani pro dite za 1200,– 8o, tak to uz nebudeme platit. To je zdrazeni o 100%. V hospode uz jen polevku(za 95kc) a detske jidlo za 155,–. Pred covidem bych si dala normalne obed, ale za 300 nejlevnejsi se mi platit nechce. Na sjezdovky nepujdeme kazdy den, ale prolozime to bezkama a bobovanim. Kdyz to pujde takto dal, tak se vratime k rizkum z domova a termosce s cajem jako kdyz jsme byli studenti.

Chodím v práci na oběd. Před Covidem byl kolem stovky. Asi před rokem se po znovuotevření restaurací cena zvýšila na 160. Nyní je již 260. Je to tedy v širším centru Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 09:09

Cítím to doslova na vlastní kůži. Topení jsme stáhli z 20 °C na 18 a rozjeli kotel na tuhá paliva a topíme dřevem, když to jde.

• Citovat
  • Upravit
20905
26.1.22 09:28
@cecetka píše:
Ceny sly nahoru, to jen lidi je za ty ceny nechteji koupit :nevim:

V p*rdeli jsou lidi, kteří to auto musí koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 09:34
@Da12 píše:
Chodím v práci na oběd. Před Covidem byl kolem stovky. Asi před rokem se po znovuotevření restaurací cena zvýšila na 160. Nyní je již 260. Je to tedy v širším centru Prahy.

Nevim, kam chodis, ale do dvou stovek v pohode. V uplnem centru Prahy.

• Citovat
  • Upravit
2589
26.1.22 09:38
@Anonymní píše:
Cítím to doslova na vlastní kůži. Topení jsme stáhli z 20 °C na 18 a rozjeli kotel na tuhá paliva a topíme dřevem, když to jde.

Tohle tady potichu plánují všichni. Slušný návrat do středověku. Upřímně, až s tím začne víc lidí, budu tím topit taky. Jedny krbovky mám ještě schované. Ale doteď tady byla taková ekologická šikana, že kdo topil v kamnech, byl za „vyvrhele“, protože všichni kolem se dusí- No, to teprve začnou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
26.1.22 09:41
@mokkk píše:
Tohle tady potichu plánují všichni. Slušný návrat do středověku. Upřímně, až s tím začne víc lidí, budu tím topit taky. Jedny krbovky mám ještě schované. Ale doteď tady byla taková ekologická šikana, že kdo topil v kamnech, byl za „vyvrhele“, protože všichni kolem se dusí- No, to teprve začnou :D

No copa topení dřevem, to se ještě dá, ale čekám, že časem podraží i to a lidi nebudou mít už ani na ta tuhá paliva, tak budou topit vším, co přijde pod ruku, to bude teprve lahůdka 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 09:48

Zatím jsem to nějak výrazně nepocítila :nevim: žiju sama se synem v bytě, splácím hypotéku, jezdím autem, na zálohách za energie jsem měla vždycky vysoký přeplatky, tak mi holt budou vracet asi míň, ale nic, z čeho bych se měla hroutit… a to nevydělávám nějakou závratnou sumu, neberu žádný dávky a žijeme si tak nějak normálně a finanční rezervu mám taky slušnou…

anonym, osobní informace

• Citovat
  • Upravit
2589
26.1.22 09:50
@Kriss Tina píše:
No copa topení dřevem, to se ještě dá, ale čekám, že časem podraží i to a lidi nebudou mít už ani na ta tuhá paliva, tak budou topit vším, co přijde pod ruku, to bude teprve lahůdka 8)

I to už tady bylo.. Ale ty lesy kolem jsou tak narvané popadaným dřívím, že se snad těším, až se tam trochu uklidí a tam přestane být nebezpečno. Si ty lidi v roce 2010 s ručními pilkami vážně pamatuji.. Problém je, že to pálí mokré. Nikdo neříkal, že by vyrazil do obi pro dříví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 09:52

Bohužel to pociťuji dost silně. Hlavně na jídle a bydlení. Plánujeme mimčo a jelikož já budu muset být na rizikovém, takže nemocenská skoro prd, bude to hodně těžké

• Citovat
  • Upravit
299
26.1.22 09:53
@Zumpa píše:

Ano ojetiny v bazarech se prodávají celkem dobře, říkal manžel. Problém je v tom, že on nechtěl jít cestou „překupníka“ a auta které nakoupil kompletně jako každý rok oservisoval a vyměnil vše co se mu nelíbilo takže cena je samozřejmě vyšší než u konkurence, která auta jen vykoupila a neopravila. Nikdy neměl problém ty auta prodat, protože kupující věděl, že nemusí dlouhé roky nic řešit. Ale to se letos změnilo.

To, že díky dražším energiím a vyšší cenně náhradních dílů, budou i servisní práce u něj na firmě dražší, mě celkem přivádí k obavám, jestli to nakonec nebude muset zabalit úplně. Představa, že budu mít doma chlapa na „mateřské“ mě tedy děsí… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15885
26.1.22 10:34

@ElenPásková No, když se podívám na známé, kteří servisují auta, tak chtějí od 600Kč/hod a to na ruku bez dokladu, na dílech mají 30 až 150% marži, tak bych to neviděl tak bledě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
26.1.22 10:46
@stinga píše:
jo to jsem pochopila :mrgreen: ale těm lidem asi musí dávat své peníze ;) :jazyk:

To mu nevadí, protože co odchází z účtu asi nestuduje. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat