Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@paola white píše:
to není pravda. ani přes den nesmí hluk (nebo pach) z bytu obtěžovat ostatní nájemníky. jsou jasně stanovené limity pro přijatelný hluk dané hygienickou stanicí, která může provést měření a v případě překročení limitu může udělit pokutu
Jj to vím ale podle mně to že děti běhají v bytě kde je navíc koberec nelze limit přesáhnout. (možná se mílím ale myslím že to v tomto případě bude hloupost)
Kdybyste dýchali potichu, tak si sousedi na vás nemusí stěžovat. A proč vůbec mezi sebou mluvíte? To se nediv, že je to ruší. Doufám, že proboha nesmrkáte, když máte rýmu, protože to by bylo už opravdu na popohnání vás k soudu.
Ahoj, my jsme měli kdysi sousedy nad námi, byli strašně hluční. Telku měli puštěnou do půl druhé do rána, slyšeli jsme každou reklamu, hudbu, všechno. Navíc k tomu se ještě prali, řvali na sebe, on tu holku i často mlátil
Prostě děs a hrůza. Stěžovali jsme si na ně asi třikrát, pak už ne, protože se s tím stejně nikdy nic neudělalo. Co ale vím, stěžovali si na ně i ostatní sousedi na jejich patře
Dokonce po jedné dost brutální akci, kdy tu svou přítelkyni seřezal tak, že musela přijet policie, obyvatelé domu sepsali petici proti nim, aby se vystěhovali. Podepsali to všichni lidé z domu!!Stejně ni to nepomohlo a bydlí tm doteď. Naštěstí my jsme už pryč. Proč to píšu:Nebála bych se vůbec toho, že vás vystěhujou. Tamti dělali opravdový bordel a nikdy se jim nic nestalo. Takže buď úplně v klidu!!
Normálně prostě žijte, nenech se od takové k..vy rozhodit. A zkus si na ní naopak stěžovat ty, nebo jí aspoň něco ve vší slušnosti řekni, až jí potkáš, tohle bych si opravdu nenechala líbit, natož abych chodila ve vlastním bytě po špičkách.
Ale teď vážně, musí to být hrozné žít ve společném domě s takovými lidmi. Osobně bych na ně podala trestní oznámení (ačkoliv nejsem příznivcem takovýchto řešení, raději bych si s nimi promluvila, ale píšeš, že to prostě nepomáhá) za narušování občanského soužití nebo tak něco.
Ale stejně bych se snad nejraději někam odstěhovala, protože to je prostě opravdu o nervy někoho takového denně potkávat.
Máme pod sebou taky stěžovatelku. Jsme tady krátce noví a už jsme dostali dvakrát vynadáno, že moc dupeme (doslova na nás přiletěla, že v neděli v 9 ráno dupeme jako sloni, že i ten kůň je elegantnější než my
a probudili jsme je. A taky moc hrkáme židlemi v kuchyni. No hrkat jsme tedy přestali, snažíme se židle nadnášet a dupat jsme taky přestali. Teda já jsem až do teď se fakt nadnášela a chodila po špičkách, teď jsem si koupila croksy na doma a už můžu chodit jako svobodný normální člověk. A to máme koberce
No každopádně jsem zvědavá co bude dělat, až malý začne běhat. Přece ho nepřivážu k topení řetězem? Nebo jak jinak vysvětlím ročnímu dítěti, že nemá dupat ![]()
Přestala bych si s tím dělat starosti, pokud vím tak je povolený limit hluku ve dne 60 nebo 70 decibelů pochybuji že to sousedi naměří. Samozřejmě každý okres či obec to má jinak. Pokud budou stále podávat stížnosti, tak bych podala také stížnost za omezování a šikanu a to se bude paní asi divit. Zeptala bych se slušně sousedů ve vedlejších bytech zda je nerušíte a zda jim příjde hluk nadměrný. Pokud je paní jediná která má problém tak bude mít prostě smůlu, divím se že se tím vůbec někdo zaobírá. Nám věčně štěkají psi v paneláku i v noci, s tím se musí člověk smířit když bydlí v bytě.
Znám to z vlastní zkušenosti, ím, jak to člověku znepřijemňuje život. Ještě jsem neměla ani děti, jen malého psa. Soused důchodce na nás neustále bušil. Bydlel se ženou pod námi. Pes spal, já s přítelem koukala na tv a buch buch… Tv byla sotva slyšet. Tak to vylo denně, ve dne v noci. Často soused i prišel a nadával. Že tu dupeme, chodime na podpadkách apod. Přitom my všude koberce a chodili po špičkách. Naštěstí to byl státní byt a já to už s nervama nemohla vydržet, odstehovali jsme se. Přitom jsme zjistili, že tu v průbehu 2 let bydlelo 7 rocin. Proc se asi všichni odstěhovali, že?
Tak hlavně začni reagovat prudčeji - dokud budeš chodit se svěšenou hlavou, dokud ne rázně neohradíš, tak si vás bude pořád brát do pusy. Pozvi policajty domů, promluv s nima, na schůzi klidně prohlaš, že víc tišší už být ani nemůžete a že pokud to bude pokračovat, budeš volat policajty ty s tím, že je to šikana…a pokud by to nepomohlo, tak v jedné diskuzi radili položit reprobedny směrem dolů. přehodit přes ně deku aby to u vás neřvalo a pustit to na plené pecky - když už jde od vás rámus, tak pořádný
Před pár lety jsme bydleli v bytovce (novostavba) a ob 2 patra nahoře bydlela rodina s dětma, kteří dělaly taky strašný hluk. Když byli doma tak celý den jenom lítaly, skákaly po bytě nebo kopaly míčem o zeť a o řevu ani nemluvě
Nechápu, že jim ty rodiče nic neřekli, děti chodily na 1.stupeň ZŠ, tak se mohly trošku krotit a neobtěžovat všechny sousedy kolem
Jednou nám dokonce kopaly míčem do okna, tak jsem na ně vyběhla
Ve všech bytech byly plovoučky a snad papírové zdi, slyšeli jsme sousedy smrkat, telefonovat i konat potřebu na WC
Ale nestěžovali jsme si teda jako vaše sousedka-věčná stěžovatelka.
Vedle nás bydlí starý pán, ten má televizi nahlas. Nikdy jsme si nestěžovali, je prostě starý ![]()
Nad námi bydlí třicetiletá ZUMBA LADY. Cvičí hlavně kolem půlnoci, máme parkety…fakt super ![]()
policajty volal manžel jednou, pak dala pokoj. Naštěstí ![]()
@Anonymní píše:
no mám děti naučené na režim, po osmé nejsou nikdy vzhůru.. také jsem jen člověk a večery chci mít s mužem pro sebe… jenže ti pod náma.. já nevím jak mohou něco slyšet… myslíte, že ty stížnosti na družstvo nemohou nic udělat? Že by nás vystěhovali? Na paní je vidět, že je na nervy, je dlouho bez práce… já s ní soucítím ale odnášet to odmítám…
Jestli nemá paní nějaký halucinace a netrpí schizofrenií
Protože to není možný fakt, to není normální ![]()
@nicolle24 píše:
Přestala bych si s tím dělat starosti, pokud vím tak je povolený limit hluku ve dne 60 nebo 70 decibelů pochybuji že to sousedi naměří. Samozřejmě každý okres či obec to má jinak. Pokud budou stále podávat stížnosti, tak bych podala také stížnost za omezování a šikanu a to se bude paní asi divit. Zeptala bych se slušně sousedů ve vedlejších bytech zda je nerušíte a zda jim příjde hluk nadměrný. Pokud je paní jediná která má problém tak bude mít prostě smůlu, divím se že se tím vůbec někdo zaobírá. Nám věčně štěkají psi v paneláku i v noci, s tím se musí člověk smířit když bydlí v bytě.
No zrovna štěkání psů normální není a za to můžete dostat pokutu hodně rychle
Nesnáším v paneláku štěkot psů. Jinak zakladatelko na paní bych se vyprdla, nikdo vás nevystěhuje. Normálně žijete. Kdyby jste obtěžovali hlukem, či zrovna i tím psem
pak by to mohl být problém, takhle ne
My když bydleli kdysi dávno v paneláku, holka byla ještě malá, tak si taky sousedka pod náma stěžovala že dupe a bla, bla, ba. kecy, normálně si hrála, paní neměl v paneláku nikdo rád, ale taky by nás nikdo nevystěhoval, toho se fakt neboj. Ale není nad vlastní domek, když to čtu, tak je to děs ![]()
@Anonymní píše:
já se to snažím cítit z druhé strany, proto chodím po špičkách, tv mam na nejmíň co to jde, děti krotím jak jen se dají, snažím se trávit co nejvíc času mimo byt… bojím se zimy protože to půjde o dost méně.. psa nemáme, mluvíme potichu, nejsme uřvaní.. manželovi při rozhovorechkdyž se roohní prakticky stále říkám ať se umírní, také mu to není milé a narušuje to i vztah mezi náma… opijem se jednou do roka a to ještě ne do němoty.. tedy spíš, že bychom zpívali nebo byli hluční, tím, že to je tak málo často tak to působí jako dokonalé uspávadlo… semtam šiju na stroji i přes den pdo něj dávám deku aby ho to co nejvíc odhlučnilo přestože je i tak takřka neslyšitelný… jak říkám, při každé stížnosti se ještě víc snažím stišit až jsem se stala vězněm ve vlastním bytě, nad každým zvukem přemýšlím a mám z něj nervy…
Chudáci! To bych asi nevydržela, přeci si nepořizuju byt, abych se v něm musela bát. Já bych teda rozhodně zašla za právníkem a zvážila s ním nějakou případnou stížnost na onu paní. Aby jí to zase neprocházelo. Ještě, že tohle nemusím řešit ![]()