Podezřelá z týrání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
17631
13.6.12 20:42

@eva valoi jo, to jsem taky četla, že 30% chlapů má doma kukačku. Docela mazec 8o
No já jsem tím chtěla říct jen to, že prostě ty socky daly na svoje pocity a tady prostě když dáte dohromady všechny skutečnosti, tak to nepůsobí dobře, co si budem povídat… Jako neznamená to, že týrá dítě, ale žádný extra dobrý dojem to nedělá

• načítám...
sophinka
13.6.12 20:43
@eva valoi píše:
@sophinka Ten, kdo šikanuje, také není v pořádku. Šikana není ospravedlnitelná z žádného důvodu a šikanuje většinou ten, kdo má sám problém (třeba skrytý). Šikana je daleko větší zlo než neuklizený byt.

jenomže šikana vzešla od dětí ze školy a dospělý rodič-tedy matka(zakladatelka) by tomu mohl jednoduše zamezit. Stačilo by trocha čistoty,voňavé oblečení a aby si mohli případné kamarády dovést domů. Dovedeš se vcítit do 12 ti letého kluka? Já živě,mám doma 6 dětí a dávám si sakra pozor aby okolí vidělo čisté děti a aby mohl kdykoliv kdokoli přijít.

• Upravit
72
13.6.12 20:44

Pamatujete si ten případ, kdy vzali matce ditě hned v porodnici a umístili ho do kojenáku a to jen proto, že prý matka odmítala dát mimčo očkovat, s lěkaři jednala arogantně a bydlela v domě bez eletriky?

Tu holčičku jí vrátili až v roce a to po rozhodnutí ústavního soudu :think:

Taky to rozjeli doktoři v nemocnici( v porodnici) prostě se jim maminka nelíbila, byla trochu exot a tak šup dítě do kojenáku a to nešlo ani o týrání

Takže, tady se asi není vlastně ani čemu divit, že to byl takový fofr.

• načítám...
4854
13.6.12 20:45
@eva valoi píše:
@Jaruna Ale kdyby čekala desáté, tak je to její věc.
Pokud dítěti neublížila, tak je úplně jedno jestli má pět nebo deset dětí a s kým. Do toho prostě nikomu nic není.

Ano,do toho nikomu nic neni.Ale nemyslim si,ze tohle bude zakladatelce ku prospechu.

• načítám...
teresa20
13.6.12 20:47
@huculula píše:
Pamatujete si ten případ, kdy vzali matce ditě hned v porodnici a umístili ho do kojenáku a to jen proto, že prý matka odmítala dát mimčo očkovat, s lěkaři jednala arogantně a bydlela v domě bez eletriky?

Tu holčičku jí vrátili až v roce a to po rozhodnutí ústavního soudu :think:

Taky to rozjeli doktoři v nemocnici( v porodnici) prostě se jim maminka nelíbila, byla trochu exot a tak šup dítě do kojenáku a to nešlo ani o týrání

Takže, tady se asi není vlastně ani čemu divit, že to byl takový fofr.

tak to je dost šílený :zed:

• Upravit
14809
13.6.12 20:48

@sophinka Ano, Sophinko, já ti rozumím. Když nedávno přišla dcera ze školy s tím, že mají ve třídě kluka, že je hroznej a nikdo se s ním nebaví, že má hnusný kalhoty a smrdí a že si za to může sám, tak jsem se jí snažila vysvětlit, že to není úplně tak jednoduché, že určitě si za to nemůže jen on sám, že nemají třeba peníze…nebudu to tady dále pitvat, ale v první řadě by se děti měly učit neubližovat těm druhým i když jsou jiné.

• načítám...
sophinka
13.6.12 20:50
@eva valoi píše:
@sophinka Ano, Sophinko, já ti rozumím. Když nedávno přišla dcera do školy s tím, že mají ve třídě kluka, že je hroznej a nikdo se s ním nebaví, že má hnusný kalhoty a smrdí a že si za to může sám, tak jsem se jí snažila vysvětlit, že to není úplně tak jednoduché, že určitě si za to nemůže jen on sám, že nemají třeba peníze…nebudu to tady dále pitvat, ale v první řadě by se děti měly učit neubližovat těm druhým i když jsou jiné.

s tím zajisté souhlasím,ale chápeš o chci říct? Já bych udělala cokoliv aby to moje děti nemuseli zažívat a taky to dělám (tedy doufám)

• Upravit
46867
13.6.12 20:53
@madi píše:
vycházím z toho, co tu psala zakladatelka. ale to my všichni, protože ji neznáme. a ta píše, že se jí jednou dítě vrátilo se zraněními a žádné další modřiny ani zranění nemělo. to není dlouhodobě týrané dítě, ale dítě, které někdo zbil nebo se mu něco stalo a to by se mělo vyšetřit. vševědoucí fakt nejsem :lol: :lol: ale jestli si to myslíš, tak mi to fakt lichotí :mrgreen:

Vzdycky jsem chtela potkat Sybilu :mrgreen:.
Tak to dite teda nekdo sec sakramensky zbil, dle popisu a pokud nekdo uhodi takhle dite jednou, tak je podle me ten clovek hodne agrasivni.

• načítám...
teresa20
13.6.12 20:55
@Weru píše:
Vzdycky jsem chtela potkat Sybilu :mrgreen:.
Tak to dite teda nekdo sec sakramensky zbil, dle popisu a pokud nekdo uhodi takhle dite jednou, tak je podle me ten clovek hodne agrasivni.

vycházím z faktů, které máme k dispozici, nechápu co se ti na tom nezdá 8o jestli to tak je nebo není, tak to ví jenom zakladatelka.. to že je ten člověk, který mu to udělal, agresivní - tak to nikdo nepopírá! Slov pro něj nemám!!!

• Upravit
14809
13.6.12 20:56

@sophinka Chápu, co chceš říct. Přesto považuji šikanu za neospravedlnitelnou.

• načítám...
5638
13.6.12 20:58

@sophinka já taky chápu co tím chceš říct… ale je to podle tebe správné, aby se lidi, děti posuzovali podle toho kdo co má, nemá, jak vypadá? protože šikana není jen oblečení, hračkách apod. A co bys dělala když by třeba tvoje dítě chodilo do třídy, kde většina bude mít bohaté rodiče a ti jim koupí vše a tvoje dítě a pár dalších je prostě v tomto nedoženou a stanou se terčem posměchu a šikany? Je to vpodstatě to samé, akorát umocněné… prostě to není dobré takto lidi posuzovat… můžeš se snažit jak chceš, ale třeba určitý hendikep neodstraníš a V PRINCIPU jedno jestli se klukovi smějou kvůli špinavým hadrám anebo že šilhá, má křivej nos…

• načítám...
sophinka
13.6.12 20:59
@eva valoi píše:
@sophinka Chápu, co chceš říct. Přesto považuji šikanu za neospravedlnitelnou.

také tu neřeším pohled ze strany šikanujích s těmi si to musí vyřídit jejich rodiče a samozřejmě to odsuzuji. NIcméně trvám na tom,že zakladatelka tomu mohla jednoduše předejít. A rozhodn ěne tím,že dítě stáhnu do domácí výuky. Stačilo vlastně tak málo…

• Upravit
14809
13.6.12 21:03

@sophinka To je otázka, protože šikana je dost složitá několikastupňová záležitost. První stupně probíhají skrytě a když se to rozjede, tak už to snadno zastavit není možné. (Znám případ, kdy byl chlapec šikanován několik let, pak nevydržel, popadl židli a začal kolem sebe tou židlí mlátit…a ještě byl potrestán učitelem.

• načítám...
sophinka
13.6.12 21:04
@emers píše:
@sophinka já taky chápu co tím chceš říct… ale je to podle tebe správné, aby se lidi, děti posuzovali podle toho kdo co má, nemá, jak vypadá? protože šikana není jen oblečení, hračkách apod. A co bys dělala když by třeba tvoje dítě chodilo do třídy, kde většina bude mít bohaté rodiče a ti jim koupí vše a tvoje dítě a pár dalších je prostě v tomto nedoženou a stanou se terčem posměchu a šikany? Je to vpodstatě to samé, akorát umocněné… prostě to není dobré takto lidi posuzovat… můžeš se snažit jak chceš, ale třeba určitý hendikep neodstraníš a V PRINCIPU jedno jestli se klukovi smějou kvůli špinavým hadrám anebo že šilhá, má křivej nos…

pokud nemám peníze nic s tím nemůžu dělat a je to jiná situace a asi budu hledat jinou školu. Ale když mám možnosti aby moje děti netrpěly a přesto ty možnosti nevyužiji???

• Upravit
sophinka
13.6.12 21:06
@eva valoi píše:
@sophinka To je otázka, protože šikana je dost složitá několikastupňová záležitost. První stupně probíhají skrytě a když se to rozjede, tak už to snadno zastavit není možné. (Znám případ, kdy byl chlapec šikanován několik let, pak nevydržel, popadl židli a začal kolem sebe tou židlí mlátit…a ještě byl potrestán učitelem.

tohle jsou řei na nic. U zakladatelky byla šikana zjevná -byl to důvod proč zvolila domácí výuku.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová