Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@emers Jenomže to tady právě málokdo pochopí, protože tady si lidi zvykli žít všichni tak nějak podobně. A běda tomu, když je někdo jinej.
@Sasanka30 píše:
Jo a nebo jak házet hrách na zed![]()
![]()
Ono to někdy fakt nemá cenu, já už radšči mlčim, protože se pak zbytečně rozčiluju![]()
Kdybys vedela jak ja se moc drzim ![]()
@eva valoi píše:
A holky, myslíte si, že když má někdo dvě děti s jedním chlapem, pak potrat s dalším chlapem a pak další dítě s dalším chlapem, tak je to lepší, než když má zakladatelka pět dětí a mají různé otce?myslíte si, že je zakladatelka horší kvůli tomu, že měla dejme tomu 5 sexuálních partnerů a s každým má tedy potomka, než žena, která měla 10 sexuálních partnerů, dvě interrupce, ale nakonec se vdala a měla se svým mužem dvě děti…
Já jen abychom nebyly pokrytecké a nesoudily povrchně. Nebo která z nás je tady taková svatá Dala, že soudíme tyto věci?
Jo jo…To si jeste ale vyzere od Zubatych na urade.
@eva valoi píše:
A holky, myslíte si, že když má někdo dvě děti s jedním chlapem, pak potrat s dalším chlapem a pak další dítě s dalším chlapem, tak je to lepší, než když má zakladatelka pět dětí a mají různé otce?myslíte si, že je zakladatelka horší kvůli tomu, že měla dejme tomu 5 sexuálních partnerů a s každým má tedy potomka, než žena, která měla 10 sexuálních partnerů, dvě interrupce, ale nakonec se vdala a měla se svým mužem dvě děti…
Já jen abychom nebyly pokrytecké a nesoudily povrchně. Nebo která z nás je tady taková svatá Dala, že soudíme tyto věci?
ono jde holkám asi o to, že měla dejme tomu roční dítě, rozešla se s jeho otcem, našla si někoho dalšího, s ním patrně hned otěhotněla a krátce na to se s ním zase rozešla a teď má zase někoho jiného. Jako neměl by ji kvůli tomu nikdo soudit, ale na ty sociální pracovnice to moc dobrý dojem asi neudělá.
Prostě tyhle věci posuzují jen lidi a ty dají na svoje dojmy, no…
@eva valoi no já taky patřím k té co si žije podobně jako většina
jenomže vídám, znám a jsem schopna pochopit i jiné… ![]()
Tak jsem si našla práci a našla zakladatelčin příspěvek o tatíncích. Nejstarší syn jezdí za svým tátou, mým bývalým manželem. Brali jsme se v roce 1999, odešel za jinou láskou 2000 a 2003 jsme se rozváděli. To už jsem byla nějakou tu dobu jako blázen zamilovaná do jistého fešného Itala. Bohužel zemřel při autonehodě. Potom jsem se seznámila se starším, seriózním mužem, ze kterého se vyklubal mimo jiné i podvodník v oblasti majetkové (za to prý sedí). Potom bývalý přítel a současný…
Zakladatelka taky asi není zas až tak stará, takže i ten počet se dá vysvětlit celkem logicky. Najde si chlapa, ne o moc staršího než ona a ten samozřejmě chce vlastního potomka. Ona věří, že je to ten pravý. A člověk si podvědomě pořád vybírá stejný typ partnerů. Takže v tomhle může mít zakladatelka prostě smůlu. A to že věřila doktorům, že nemůže mít děti a má je, není zase až tak neobvyklý případ. Švagrová takhle přišla k dítěti v 18 letech.
@emers a ja se ani nedivim, pokud do nemocnice prisla s ditetem naprosto spinavym naprosto vsude jak na obleceni, na hlavicce, na obliceji a jeste k tomu s podlitinama. Ja byt doktor a takto mi tam dovezt dite tak taky nevaham a tu socialku volam to at se na me nikdo nezlobi. A to ze ma 5 deti a kazde s jinym partnerem je opravdu zarazejici a zamyslenihodne, to se totiz jen tak nevidi.
A pokud opravdu k tomu vsemu pristupuje tak laxne jak je z psaneho projevu videt tak se ani nedivim ze zacal podnikat kroky jeji ex. Nic nerekne, radeji mlci jen aby nahodou on na ni nerval. To mi teda uplne spravne neprijde, vic a vic si svym mlcenim skodi a muze se stat, ze dite dostane do pece otec a ne matka. zakladatelka by se mela nad sebou zamyslet a zacit konecne neco delat
@eva valoi hele myslím že zrona já nespadám do kolonky běžná rodina
a přesto bych nedokázala říct, že zakladatele věřím. Nemohu ale ani říct, že jsem přesvědčená, že děti týrá… třeba někoho kryje? já nevím, ale rozhodně i bez týrání není to život v pořádku. Pokud jsem do svého života přijala dítě-zodpovědnost- tak jsem zodpovědná za výchovu, tedy i čistotnost, hygienu atd. A ať je zakladatelka,,alternativní,, tohle prostě není v pořádku. Není to na odebrání dětí, ale není to ani ku štěstí dětem. Jsem přesvědčená, že znám důvod proč její děti šikanovali.
@Vera111 Vero, já vycházím prostě z toho, že ono to sice nedělá viditelně dobrý dojem, ale kdyby o tom člověk přemýšlel víc do hloubky, tak by soudit prostě nemohl.
Nedávno jsem četla třeba studii o tom, kolik otců vychovává cizí dítě a vlastně o tom vůbec neví. Takže počestná žena žijící v manželství má vlastně také dítě každé s jiným, ale navenek působí jako počestná žena a nikdo by si nedovolil ani kváknout.
Zase to sem třeba tak úplně nepatří, ale prostě mi to nedá. Nemám ráda jednoduché a povrchní soudy.
@madi píše:
@wildcherry já to vím, o co tam šlo. Vím, že to bylo něco jiného, ale byl to případ, kdy medializace té mamince uškodila. Tak nikdo nemůže vědět, jak se budou ze sociálky dívat na ní, kdyby udělala to samé@marra ale tohle není dlouhodobě týrané dítě a ne ze strany zakladatelky, to se tady snad shodneme
Ty musis byt vsevedouci, jinak to nevidim. Jak poznas tyrane a netyrane dite, pokud nejde o extrem?
@sophinka Ten, kdo šikanuje, také není v pořádku. Šikana není ospravedlnitelná z žádného důvodu a šikanuje většinou ten, kdo má sám problém (třeba skrytý). Šikana je daleko větší zlo než neuklizený byt.
Holky, ale já myslím, že zakladatelka s ním jela do té nemocnice až ráno, tedy ne hned po tom, co malej přišel od táty.. tak nepředpokládám, že by byl nějak špinavej. jak tu někdo psal, z fotek zvenku je vidět jasně, že jsou oblečené normálně
těžko říct, jak to všechno je, samotnou by mě to zajímalo
co se týče partnerů, je to její soukromá věc, nebudu to tady hodnotit, ani počet dětí. Máme ve vsi rodinu, která má dětí deset a rozhodně nejsou milionáři. Je to o každém - i když má zakladatelka ty děti čtyři, tak jak je vidět, hlady netrpí, vyžití taky mají, nemůžete říct, že by nějak strádali ![]()
@marra píše:
A za chvilku zde zakladatelka napise, jak k detem prislo, samozrejme inteligentne a s citem a vy zacnete ronit slzy jak to ma holka tezke. To fakt prijde jen me, ze zde neco nehraje?
Prijde to vice lidem, ze to nehraje
. Vsak my se dopatrame jadra pudla ![]()
@Weru píše:
Ty musis byt vsevedouci, jinak to nevidim. Jak poznas tyrane a netyrane dite, pokud nejde o extrem?
vycházím z toho, co tu psala zakladatelka. ale to my všichni, protože ji neznáme. a ta píše, že se jí jednou dítě vrátilo se zraněními a žádné další modřiny ani zranění nemělo. to není dlouhodobě týrané dítě, ale dítě, které někdo zbil nebo se mu něco stalo a to by se mělo vyšetřit. vševědoucí fakt nejsem
ale jestli si to myslíš, tak mi to fakt lichotí ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat