Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Prostě stále v každém příspěvku se dělá zbytečně krásnou a dokonalou. když se mi opařila dcerka neměla jsem potřebu psát pořád na mě natahuje ručičky a chce být se mnou… to je samozřejmost nemusím se v tom přece utvrzovat a ani své okolí, domácí škola dokonalá děti jsou nadšené (naše tedy ne vždy)
zakladatelka má prostě tendenci v každém příspěvku své okolí (možná i sebe ) přesvědčovat o tom, že je ona i její život dokonalý
Příspěvek upraven 14.06.12 v 08:09
@sophinka píše:
mě spíš to červené světlo bliká, protože to není diskuze to je samomluva achvélení se v jednom. Vždyť všechny její příspěvky tady i v diskuzi o domácí škole jsou o tom jak je skvělá, umí děti učit mají spoustu zájmů nic jim nechybí… jako učíme děti taky doma, ale nejvíc bych to vystihla větou smrady musím do učení honit a je to vyčerpávající
Dovedu si to živě představit
I já se do učení musím nutit a hledám si výmluvy (výlety s prckem
, jak se učení vyhnout.
@sophinka píše:
Prostě stále v každém příspěvku se dělá zbytečně krásnou a dokonalou. když se mi opařila dcerka neměla jsem potřebu psát pořád na mě natahuje ručičky a chce být se mnou… to je samozřejmost nemusím se v tom přece utvrzovat a ani své okolí, domácí škola dokonalá děti jsou nadšené (naše tedy ne vždy)
Přesně to mě napadlo po přečtení té diskuze, já jsem asi už paranoidní, ale mě to přijde jako by si chystala alibi ![]()
A jako když to vezmu podle jejího popisu baráku, tak si cca umím představit realitu ![]()
Jsou to tady všechno spekulace typické pro netové diskuze, pravda je taková, že víme málo a z těch pár informací, co víme se nedá vykoumat téměř nic. Snad jen, že zakladatelka bude asi šmudla a poněkud laxní, ale to nemusí znamenat týrání dítěte.
Je možné že má opravdu smůlu a dítě jí sebrali, protože za to může její bývalý, který mu nějak ublížil a zakladatelce zavařil. Těch případů, kdy děti seberou třeba i neoprávněně je taky dost, třeba jen z důvodu, že je rodina jiná než ostatní, nebo velmi chudá. Sociálka taky dělá chyby a přešlapy, nedá se se 100% jistotou říct, že když jí sebrali dítě, tak tam něco teda být musí. Podle mě vždycky nemusí.
A je taky možné že dítě (děti) nějak zanedbává nebo nepřiměřeně trestá. Nakonec takových lidí, kteří výprasky a nepřiměřené trestání dětí považují za normální věc je v čechách pořád dost.
Já věřím spíš zakladatelce, ale samozřejmě se můžu plést.
@Mišanila píše:
Jsou to tady všechno spekulace typické pro netové diskuze, pravda je taková, že víme málo a z těch pár informací, co víme se nedá vykoumat téměř nic. Snad jen, že zakladatelka bude asi šmudla a poněkud laxní, ale to nemusí znamenat týrání dítěte.Je možné že má opravdu smůlu a dítě jí sebrali, protože za to může její bývalý, který mu nějak ublížil a zakladatelce zavařil. Těch případů, kdy děti seberou třeba i neoprávněně je taky dost, třeba jen z důvodu, že je rodina jiná než ostatní, nebo velmi chudá. Sociálka taky dělá chyby a přešlapy, nedá se se 100% jistotou říct, že když jí sebrali dítě, tak tam něco teda být musí. Podle mě vždycky nemusí.
A je taky možné že dítě (děti) nějak zanedbává nebo nepřiměřeně trestá. Nakonec takových lidí, kteří výprasky a nepřiměřené trestání dětí považují za normální věc je v čechách pořád dost.
Já věřím spíš zakladatelce, ale samozřejmě se můžu plést.
já ti nevím já naopak důvěru k zakladatelce strácím… finančně blbě na tom asi zas tak nebudou -výlety do Rakouska i po čechách něco stojí. Děti mají helmy na kola, brusle, atd… Taky psala o jakých si zakázkách takže asi i vydělává, nežije jen ze soc dávek…
@sophinka Taky nabývám tohoto dojmu čím dál více.
Ale může být opravdu vše jinak než je popsáno, je to strašně těžko, usuzovat jen z psaného projevu a pár vložených fotek…
Ja neverim nikomu, to je vsude jen vsechno je super, my jsme z obliga, domaci uceni vsechno uzasne, luxusni, krasne, doma mam taky poradek, nechapu co se jim nelibilo, jezdime na vylety, viz fotky vsechno uzasne opet
Proste klasicka presvedcovaci taktika, podivejte se jak jsme skvely, akorat nam vzali dite, msamozrejme neopravnene.
Na začátku psala že finančně rozhodně nestrádají a dražší právníky si dovolit může…později naopak psala, že peníze nemají, pak se člověk dočte jak cestují a co si budeme říkat - ono ani cestování po ČR není nejlevnější záležitost..takže jak to je? Jak to všechno vůbec je? ![]()
Neříkám, že zakladatelka týrá, ale neříkám ani opak. Víme strašně málo na to aby jsem jí poslala peníze, nebo jí přitakávala a litovala…
Aha tak už jsem našla, které děti mají domácí výuku a jsou opravdu na prvním stupni. Ale i tak mi tam zase nehraje to, proč bude končit s domácí výukou holčičky (nebo jí nedá do nějaké spešl třídy, když šla do školy o rok dřív a nějak jí více nerozvíjí) a dá jí do běžné vesnické školy. Navíc tři školy během čtyř let u kluka mi taky úplně normální nepřijde. Srdce mi kvůli trápení chlapečka říká, věřit zakladatelce. ale podvědomí se mi snaží vnutit myšlenku, že v tomhle případě něco nesedí.
@marra píše:
@wildcherry
@lucenka já to říkám od začátku, že tady něco nesedí
ale bohužel si myslím, že už se to nedozvíme, páč pochybuju, že zakladatelka ještě přijde
Ohledně té domácí školy tam píše, že mají babičku, která je učitelka na prvním stupni, že by v případě potřeby pomohla.
Tak to je docela škoda, že jim nepomůže teď a nemohli třeba předběžně svěřit dítě do její péče.
@sophinka píše:
Prostě stále v každém příspěvku se dělá zbytečně krásnou a dokonalou. když se mi opařila dcerka neměla jsem potřebu psát pořád na mě natahuje ručičky a chce být se mnou... to je samozřejmost nemusím se v tom přece utvrzovat a ani své okolí, domácí škola dokonalá děti jsou nadšené (naše tedy ne vždy)
zakladatelka má prostě tendenci v každém příspěvku své okolí (možná i sebe ) přesvědčovat o tom, že je ona i její život dokonalýPříspěvek upraven 14.06.12 v 08:09
Ja si spis myslim, ze tohle pise, protoze ji je z toho uzko. Porad ho vidi jak s ni chce byt a taky se citi vinna, za to ze ji ho sebrali a timto se i sama ujistuje, ze ji porad maly miluje.
Nevidim v tom nejake presvedcovani.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
mě spíš to červené světlo bliká, protože to není diskuze to je samomluva achvélení se v jednom. Vždyť všechny její příspěvky tady i v diskuzi o domácí škole jsou o tom jak je skvělá, umí děti učit mají spoustu zájmů nic jim nechybí… jako učíme děti taky doma, ale nejvíc bych to vystihla větou smrady musím do učení honit a je to vyčerpávající