Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@eva valoi píše:
Tak už jenom to, že dítě kvůli 4 půlcentimetrovým modřinkám umístí okamžitě v kojeneckém ústavu je nesmysl. Tak buď zakladatelka zatajila něco velmi podstatného, což je nakonec její problém, ale když už chce poradit, tak…a nebo to prostě není pravda.Napadá mě jedině to, že ten ex partner má nějaké kontakty, peníze nebo obojí a že ji někde udal/udával nebo to celé připravoval už dřív.
Kamaradka ale psala ze mel nejak vazneji poranenou nohu, ne? Ze teda na ni chodil…ale jestli ji mel nejak moc pohmozdenou a plnou modrin
? Ja jsem vazne zvedava co z tohohle bude.
Vedanigo nechces nam treba naskenovat lekarskou zpravu?
@sophinka píše:
ano FB a zážitky jsou ukázkové. ale spíš jde o zálibu současného přítele a ana se jen veze a holt děti také… Zážitky ještě neznamenají, že děti jsou v pohodě. Prostě je tahají sebou co jim zbývá když už jsou…
(jen můj pohled)
a jediné co je tady 100% že doktorům, sociálce a soudu se něco nezdálo -bylo tam zbité dítě a to nejspíš fest.
souhlasím
jako, že se všechny tak rozplýváte nad fotkama z výletů…vy nikam nejezdíte?
já nevím, my si finančně taky vyskakovat nemůžeme, ale kluci taky jezdí po výletech
![]()
Zakladatelčiny děti byly na raftech, výletu na hrad, pár zimních fotek tam bylo, opékání buřtů…ale to dle mě zažívá každé dítě…teda, až na ty rafty, to třeba naši kluci neznají.
@Mirii Můj syn měl v jednom čtvrtletí silně pohmožděné koleno, pak kotník, pak měl úraz krční páteře, že musel mít 3 týdny hlavu v krunýři, taky měl zhmožděnou ruku (totál modrý prsty, slezly mu i nehty).
Dcera měla opařenou ruku, pak tedy dlouho nic, pak měla v jednom měsíci zlámanou ruku a pak nohu na měsíc v ortéze.
Tak já nevím, nikoho ani nenapadlo se na mě jenom blbě podívat, natož aby někam volal.
Samozřejmě že to tady nemusí nikoho zajímat, ale já jen pro takové malé srovnání…
,,kamarádka,, je zakladatelka. O tom nepochybuji. Ta formulace a informace…k tomu si tam věci protiřečí, myslím že kamarádka by po přečtení diskuse věděla, který dny je doma a kdy v kojeňáku. A jestli nebere telefony kamarádce, která ji tak podporuje a drží je nesmysl. A jestli je,,kamarádka,, opravdu jen kamarádka tak ji měla slušně říct, že špinavý dítě tam vozit nemá. Co jsem pochopila tak u nich byla před odjezdem k doktorce.
Já si opravdu nemyslím, že by zrovna Venadigo děti týrala. Fakt ne. Spíš to vidím tak, že se něco stalo u bejvalýho. Nejspíš ta mikrovlnka, táta ze vzteku taky něco přidal. Venadigo není plašan, aby hned letěla na pohotovost - já taky nejsem, když už, počkala bych do druhého dne a šla normálně k dětskému. Když se mi malej vymlátil doma (tenkrát blbnul a ošlkivě spadnul z gauče) a pak zvracel, taky jsem neletěla k doktorovi. Doufám, že se to brzy vyřeší a malej bude doma.
Taky jsem teda byla důvěřivá, ale příspěvek kamarádky je jasná zakladatelka a trošku mi to zase zmátlo
trošku ti zase přestávám věřit(nejdříve jsem odsoudila, pak jsem uvěřila
) a taky jsem z toho jelen. Jinak aktivity se mi líbí a určitě by přece dětem neublížila. Jen nechápu, proč se takhle,,odhaluješ,,mohlo by ti to uškodit. Jinak se mi líbil ten názor, že píše nějakou práci a potřebuje reakce okolí místo dotazníku.
PS-ta máme z Netu je teda jedlá, klasická socka a takový příspěvky jsou opravdu otřesné a nemají tu co dělat.
@eva valoi Ja vazne nevim
ja ani v CR neziji takze netusim jak to tam chodi ci nechodi
zase si rikam proc by Vedaniga jinak diskuzi zakladala? Jedine co me napadlo ze by byla blazen a vse lez, ale to mi teda rozhodne neprijde. Vazne nevim.
A ano na vylety jezdime, ale urcite ne takoveho stylu, pac mam deti jeste male. Nepodsouvam tu nikomu ze zakladatelka skvela pac jezdi s detma do pritrody, jen rikam ze ma jinak nastavene hranice a tohle ma pro ni evidentne vetsi prednost nez uklid, umyte deti atd…
Ono dakedy fakt staci, ze ma niekto divneho ex..
aspon z okolia viem, ze tahanice na sude a vysledok ziaden a pravdy sa clovek nevie dovolat…
fakt neviem, kde je pravda, ale snazim sa verit..i ked ta sprava od kamaratky… moc vie vsetko dopodrobna a to sa trochu cudujem…
vela rodin zije prirodou a prednejsie su im napriklad vylety a divosenie ako riesenie prerabky byvania.. nabytok ma sluzit ludom a nie naopak.. zas na druhej strane, mne by zas to prostredie vadilo, kebyze mam domace zdelavanie a somv takom prostredi.. ale zas deti to tak nevnimaju, ze nemaju take a take byvanie.. a dakomu to fakt take nemuis prist..
niektori ludia zas byvaju na samote, na vodu maju studnu.. zachod kadibudku.. kazdy sme inak nastaveny..
a ked tak rozmyslam, ze kebyze mi zoberu dietatko, asi tiez rozmyslam a pytam sa, kde je rpoblem, ci v byvani.. ono mozno aj zalezi, kto bol vtedy v nemocnici.. niektori lekari to mozu brat, ze dieta sa oklepe vsade, tak to neriesia zase druhi mozu byt aktivni a daco sa im nezda, tak preventivne zahlasia na socialku..tazko povedat, ale mna by slak trafilo…
Z meho pohledu fifleny… Jsem doktor, prijde tam mama prirodniho vzhledu, mozna i smrdi
dite je spinave, skarede oblecene, plne modrin apod
maminka kokta ze nevi ani co se stalo, ze otec atd, ze spolu neziji, poradne nekomunikuji atd
mozna bych tu socialku volala taky
ja vazne nevim co a jak, tezko rict co vse se semlelo, ale staci narazit ma cloveka co ma uplne odlisny zivotni styl a je vymalovano? ![]()
Jste si rikam ze urcite zakladatelka zminila ze malej vcera zvracel atd…na to DR urcite musel byt hned v soku proc s dietem s urazem, ktere zvraci nesla hned…zacina pochybovat
![]()
@Mirii určitě sis všimla, že jsem se zakladatelky zastala ohledně bytu a ani jsem si nedovolila komentovat to, proč třeba malej má svetřík takovej a né jinej. Tohle vidím přesně tak, jak píšeš. Jsou lidé, kteří to neřeší.
Jenže k odebrání dítěte opravdu nestačí obyčejnej úraz a 4 modřiny. Takže bud´ ten úraz nebyl jen tak obyčejnej a zakladatelka to zanedbala - kdyby okamžitě při přebrání dítěte zalarmovala policii, podala trestní oznámení a nechala dítě odvézt k lékaři, tak tahle diskuze třeba vůbec nebyla.
A nebo to všechno připravil a zařídil ex (nahráli mu pak vnější okolnosti, které tady byly mnohokrát zmíněny)
A nebo je to vše úplně jinak.
@Mirii mě hlavně zaráží, že když má špatné zkušenosti s ex, že mu věřila, že mikrovlnka spadla vedle. Mě dítě doma zvracet a být potlučené a mít špatný vztah s ex, tak mu nevěřím. A letím k dr. hned, protože bych si myslela, že mikrovlnka spadla na dítě a že buran lže. ![]()
@eva valoi píše:
@Mirii určitě sis všimla, že jsem se zakladatelky zastala ohledně bytu a ani jsem si nedovolila komentovat to, proč třeba malej má svetřík takovej a né jinej. Tohle vidím přesně tak, jak píšeš. Jsou lidé, kteří to neřeší.Jenže k odebrání dítěte opravdu nestačí obyčejnej úraz a 4 modřiny. Takže bud´ ten úraz nebyl jen tak obyčejnej a zakladatelka to zanedbala - kdyby okamžitě při přebrání dítěte zalarmovala policii, podala trestní oznámení a nechala dítě odvézt k lékaři, tak tahle diskuze třeba vůbec nebyla.
A nebo to všechno připravil a zařídil ex (nahráli mu pak vnější okolnosti, které tady byly mnohokrát zmíněny)
A nebo je to vše úplně jinak.
S timhle tak nejak vnitrne souhlasim. Jen jsou mi proti reci osektach apod ![]()
Ja si prave rikam ze jak ma zakladatelka posunute hranice,ze ji ten uraz neprisel nejak vaznej a on treba byl
myslim ze byl dost vazny na to ze ji prihorsilo to ze sla az druhy den, k tomu treba rekla ze si ani nevsimla vcera atd… Tehle teorii ja nejak porad verim a priklanim se k ni ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat