Podezření na down syndrom aj.

35
15.5.17 16:52

Podezření na down syndrom aj.

Ahoj holky byla jsem na screeningu v 1 trimestru těhotenství asi 11+3, na UTZ se nezobrazila nosní kost, a doktor říkal že se mu díte zdá trochu opuchlé. Kombinovaný screening my vyšel pozitivní na down 1/247, myslíte že bych se měla moc bát? Samozřejmě půjdu na odběr plodové vody ale i tak jsem hodně nervozní, zajímají mě Vaše názory děkuji. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
15.5.17 16:55

No pokud vyšel tak špatně screening tak bych se asi bála, kolik ti je?

• Citovat
  • Upravit
6945
15.5.17 16:57

@Doe_Jane pokud vyšel screening blbě, tak to nevypadá moc dobře, ale nechci malovat čerta na zed, ale každopádně problém to určitě je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.5.17 16:59

No právě jenom 21.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1576
15.5.17 17:02

Neboj. Urcite chtěj odběr chloriovych klku placenty, na ten můžeš uz ted a nemusíš se dlouho stresovat. Na odběr plodové vody az nekdy po 16-18 tt tusim, ze? mela Down 1:55 a nakonec potvrdili zdravého kluka. Jsem 30 tt. Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.5.17 17:05

29 května jdu na plodovou vodu poradila mi doktorka že je to lepší než ty klky tak musím dva týdny počkat, Jo hodně holek říká že jim to vyšlo pozitivní a mají zdravé děti ale bojím se.. :nevim: ale moc děkuji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
15.5.17 17:07

Ahoj, mé třetí dítě mělo riziko Downa 1:35 a čtvrté dítě riziko dokonce 1:2 - obě jsou zdravé. Samozřejmě se nic nedá zobecňovat, ale pro mne by číslo 1:247 bylo naprosto parádní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.5.17 17:09

@azalia děkuji moc ale právě na papíře mam psané vyšší riziko, asi kvůli tomu špatnému UTZ tak snad to bude opravdu dobrý. 5íkal doktor že jsem silnější jde mi to trochu špatně vidět ale neříkal že by tam ta nosní kost nebyla jen že on ji nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
15.5.17 17:11

Pokud mas riziko 1/247, znamena to, ze se z 248 maminek s timto score narodi 247 zdravych deti a jedno postizene.
U odberu plodovky mas pravdepodobnost 1:50 az 1:100, ze kvuli tomu potratis.
Tedy to, ze potratis z duvodu odberu plodovky je mnohem pravdepodobnejsi, nez ze ma dite downa. Nesla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
15.5.17 17:12

@Verron Vím, že je to těžké, ale nenech se znervózňovat. Doktoři rádi straší (čímž ale nechci jejich práci zpochybňovat). Určitě to bude dobré. Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.5.17 17:15

@Limi123 už jsem se rozhodla že půjdu nechtěla bych být cele těhotenství ve stresu :palec: @azalia děkuji moc opět snažím se na to nemyslet ale stejně mi to nedá už jsem to i dost obrečela ale jsem tak mladá a zdravá žádné problémy ani u mě ani v rodině ani u přítele ani u něho v rodině tak snad to bude v pořádku. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
15.5.17 17:17

Nenabídli ti DNA test z krve - Prenascan, Harmony apod.? Já bych s tímto výsledkem nějaké další vyšetření určitě podstoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.5.17 17:20

@Michelle_M nenabídli jen se ptala na mě a celou mou rodinu jestli jsme všichni zdravý na přítele a jeho rodinu a u obou je všechno v pořádku všichni zdravý. Ptala se jestli náhodou nejsme příbuzní což nejsme. ;) a jinak mi jenom nabídla to vyšetření z plodové vody na které půjdu za dva týdny. Jinak paní doktorka neříkala vlastně nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
15.5.17 17:24

@Verron Existují testy, které z krve matky dokážou izolovat DNA dítěte a celkem spolehlivě odhalí ty základní trizomie. Výhodou je oproti plodovce nulové riziko pro dítě, ale jsou placené - cca 14 000. Nevím, odkud jsi, ale zkus se na to informovat, dělá se to např. v Gennetu. Moc ti držím palce, ať je miminko v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
15.5.17 17:24
@Verron píše:
@Michelle_M nenabídli jen se ptala na mě a celou mou rodinu jestli jsme všichni zdravý na přítele a jeho rodinu a u obou je všechno v pořádku všichni zdravý. Ptala se jestli náhodou nejsme příbuzní což nejsme. ;) a jinak mi jenom nabídla to vyšetření z plodové vody na které půjdu za dva týdny. Jinak paní doktorka neříkala vlastně nic.

Pokud mate jen trochu penez, na plodovku bych urcite nesla a sla bych na nektery ten test z krve. Stoji to pry okolo 10 tis. Kc. To riziko u plodovky opravdu neni male :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí