Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pesimistka píše:
@Verron Ahoj já měla špatný UTZ, nosní kůstku nenašel, šíjové projasnění 3,4 a pár dalších vad. Krev taky nic moc. Riziko Down 1:195 a zvýšené riziko na Patau a Edwards. Šla jsem na plodovku. Na Veveří mají hodně malé riziko potratu po odběru, menší než 1%. Základní výsledky máš ještě ten den. u nás se ani jedno onemocnění nepotvrdilo, ale byl poškozen chromozom 20, vada neslučitelná se životem. Clarigo odhalí jen tři základní chromozomální vady, ale ostatní ne. Pokud chceš mít 100% jistotu běž na plodovku. Moc ti držím palce aby bylo miminko v pořádku
Souhlasim
@zudina píše:
Me vysel prennascan falesne pozitivni na dawn a pak to plodovka vyvratila takze ja bych sla rovnou na plodovku
Souhlasim
Mně nabídli ten krevní test zdarma, ale kdyby ne, asi jdu též spíš na plodovku, ten náš cell free test by byl ještě o 2 000 dražší. Jasně, jde o zdraví dítěte, ale ono to zase úplně málo peněz není… Mně doktor taky říkal něco v tom smyslu, co už se tu zmiňovalo, že ohrožena jsou spíše ta špatně prosperující těhotenství a že on ve své praxi má to procento potratů po amniocentéze taky menší než 1%. Ve svém okolí vím o třech ženách, které to podstoupily a vše bylo v pořádku. Tak se holka drž, snad ti ty dva týdny do výkonu co nejrychleji utečou, ta nejistota je šílená ![]()
@Pesimistka ano určitě půjdu, teda to jste toho měla požehnaně.. Taky jdu na plodovku do Brna na Veveří. A když jste měla výsledky hned ten den musela jste za to platit??? @adriana29 děkuji na odběry jdu 29 května v 10 ráno. @zudina ano děkuji jdu rovnou na pldovoku protože nic jine mi stejně ani nebylo nabídnuto.
@Michelle_M ano ta nejistota je nejhorší ale už se hrozně těším až mi řeknou same dobré zprávy a budu se moct těšit na zdravé miminko a taky se těším až mi řeknou pohlaví.
@Verron nene neplatila jsem nic navíc. dělají to tak prý běžně. ten den mají výsledky na chromozomální vadu 13,18 a 21 ostatní do 14-ti dní
@Pesimistka dobře děkuji moc
a pohlaví miminka jste se taky dozvěděla ten den?
@Verron nene pohlaví nám řekli až po 14-ti dnech. abych prabdu řekla ani jsme ho vědět nechtěli když jsme měli velkou pravděpodobnost, že mimčo nebude v pořádku. pak se ale omylem prokecli
Me rekli hned pohlavi a druhy den mi volali výsledky a bylo vse v poradku
@Verron budu moc držet toho 29.5. pěsti, ať nám to dopadne co nejlépe, já tam jdu totiž taky v ten den dopoledne. Ale jdu na triple testy. Tak hodně síly ![]()
@Verron Byla jsem taky na AMC, důležitý je také po odběru klid na lůžku, píchají se taky dvě injekce, nebo 2v1, magnesium proti případným stahům dělohy a něco na tvorbu protilátek. Zařídila bych si dovoz/odvoz autem a nějaké to volno po zákroku. Někdo říká že ok, někdo dává neschopenku.
@Duckula ano děkuji za info na neschopence jsem teď od pátku byla jsem totiž v nemocnici do dnes a dostávala jsem magnesium v infuzi a nyní pokračuji magnesium tabletkama ale už je asi vysadím už problémy nemám. Jinak se mnou nejspíš pojede přítel
a pustí mě doufám hned po zákroku domů?
@Verron No měla by si mít klid na lůžku, já si dvě hoďky poležela a jela, ae na Veveří tu tuším lifrují hned domu, nevim, já byla jinde. To magnezko je důležité po zákroku, prý se může stát že děloha reaguje na ten zákrok, nevim, mi nic nebylo.
@Verron Mně po odběru z ambulance převezli na pokoj, kde jsem ležela asi dvacet minut. Je to různé podle pracoviště, ale nevím, že by někde nechávali přes noc, když nejsou komplikace ![]()