Rastova retardace plodu

197
15.5.17 14:27

rastova retardace plodu

Ahoj holky,

na screeningu mi vysla pravdepodobnost rastovej retardacie plodu 1:80 a pravdepodobnost preeklampsie 1:256. Mate niektora skusenosti s tou rastovou retardaciou? co to obnasa? a roili ste kvoli tomu sekciou? Mam troska strach o mimi…

Dakujem za nazory :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2289
15.5.17 15:02

@simusiacik No a jaká opatření ti lékaři zavedli? Rustová retardace znamená, že mimčo může být menší než by mělo být. Na císaře kvůli tomu asi nepůjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
15.5.17 15:11

Este ziadne, dnes som bola na screening a v stredu idem k DR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
15.5.17 15:18

Měla jsem, vyvolávali kvůli tomu porod před termínem. Pokud dítě neroste, tak ty tomu stejně nijak nepomůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
15.5.17 15:26

@Hadumi a nakoniec bolo mimi v poriadku? ja si neviem predstavit, co to obnasa a ake su rizika…ci mam byt v klude alebo sa bat, lebo som dost vystresovana z toho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
15.5.17 15:46

@simusiacik Možná ti dají anopyrin jako prevenci, je to lék proti srážení krve, aby bylo zajištěné, že je dítě dost vyživované z placenty. Neboj se, 1:80 je šance, že ze 100 těhotenství se stejným výsledkem necelých 13 bude mít tu růstovou retardaci, jinými slovy 87%, že to bude OK, to nezní tak špatně, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
15.5.17 15:47

Na té zprávě ze screeningu nemáš žádné doporučení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
15.5.17 15:51

To znie lepsie, dakujem :P mam tam napisane len castejsie kontroly po 30tt, uvidime co mi povie gynekolog…inak nam vyslo vsetko v poriadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
15.5.17 15:54

@xxpav.ka muj druhy syn mel porad obvod bricha pod 5% od nejakeho 23tt, uz predtim jsem zacala pichat leky na redeni krve z jineho duvodu, podstatne bylo, ze rostl a dale nezaostaval. Mela jsem casteji kontroly mereni rustu a prutoku placenty. Rodila jsem normalne den pred terminem a miry mel stejne jako starsi syn ktery meril cele tehotensvi presne jak mel. Oba byli docela hubeni ale rychle to dohnali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
15.5.17 15:59

@simusiacik taky jsem měla větší riziko obojího jak preeklampsie tak IGUR(to je ta rustova retardace) Dali mi hned po tom screeningu ANOPIRIN na redeni krve mela jsem ho brat az do porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
15.5.17 17:48

@simusiacik to se neví, uvidí se časem. Fyzicky se zatím jeví dobře a mentálně? To ukáže čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.5.17 20:15

Měla jsem oboje a malá byla v bříšku čtvrtý percentil - čtvrtá nejmenší ze sta holčiček stejného stáří, kvůli preeklampsii. Ležela jsem pět týdnů v Podolí. V půl roce (korigovaně 4,5 měsíce) je výškově i váhově 75 perc. a já jsem na ní neskutečně hrdá, jak to dohnala. Má skoro 7 kilo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
16.5.17 14:01

@martinca to je krasne :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
16.5.17 19:19

Holky,

tak mi to nedalo a sla som na druhy utz a babo bolo len zle polozene. Spalo a bolo svhulene a nestihlo sa narovnat. Je uplne ok, odpoveda datu spolednej MS, o den starsie len…v kazdom pripade ste hodne a diky za skusenosti a som rada, ze prckovia su ok a prosperuju…a ja mam ponaucenie, ze co utz a co indy dr, iny nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
16.5.17 19:32

@simusiacik :palec: to tak byva, ono staci trochu uhnout. Kdyz jsem byla po jednom mereni nervozni, doktor udelal 4 s malym casovym rozdilem a litalo to z 4% na 32%. At tehotenstvi dobre jde a jste oba zdravi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí