Podezření na down syndrom aj.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
16.5.17 08:13

@Janli Nebojte já už jsem rozhodnuta k odběru plodové vody přes všechny možná rizika jen mě zajímal názor Vás ostatních na tuhle věc :roll: @Netopirek Pokud budou výsledky pozitivní budu to nejspíš řešit tím že půjdu na potrat, ale věřím že tomu tak nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
16.5.17 09:12

Ahoj, já byla teď v úterý taky na Veveří u Dr. Franze, uz byl v pořádku a kvůli vyššímu hcg z krve mi vyšlo riziko 1:195, a taky ptotože je mi přes 30 let. Nabízeli mi Clarigo (test z krve). Ještě jsem to konzultovala s Dr. Vlašínem a schválil mé rozhodnutí absolvovat triple test a následně velký uz ve 20 tt a na základě toho se rozhodnout, jak dál. Kdyby i ostatní vyšetření vyšly blbě, tak půjdu do Clariga. Nicméně mi Dr. Vlašín řekl, že dle UZ bude dítě zdravé. Držím pěsti, ať je vaše miminko taky zdravé, ať už absolvujete jakékoliv testy. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.5.17 10:13

@LenaMarry ja bohužel ten utz moc dobrý neměla ale tak uvidím co bude z té plodové vody věřím že miminko mam zdravé mě je 21 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.5.17 15:08

@Janli prosím Vás možná je to osobní a blbá otázka ale zajímalo by mě, měla jste nějaký špatný i UTZ nebo jen výsledky krve po prvním screeningu? Je mi moc moc líto že vám down syndrom potvrdili, já mám z toho hrozný strach a doufám že mi to nepotvrdí ale neměla jsem dobrý UTZ ani krev a myslím že to není moc dobré kdyby byly špatné jen výsledky krve dá se říct že se nějak mohl seknout i počítač ale UTZ a doktor co vidí se podle mě neplete :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.5.17 00:14

Měla jsem špatnou krev, ultrazvuk byl relativně OK a do rizikové zóny mě srazil věk, 32let. Vlastně jsem šla na odběr plodovky jen tak, pro jistotu. Že se to potvrdí, s tím nepočítala ani lékařka na genetice… Ale tohle je u každé z nás jiné. Je smutné, že si jednou za čas některá z nás toho černého Petra vytáhne. Jsi mladá. Nechci tím říct, že by tě celá situace míň trápila, ale pravděpodobnost Downa je u tebe opravdu malá. Vím, že tě teď čeká krušných 14dní do odběru. Psát ti, ať na to nemyslíš je nesmysl, to obě víme, že to nejde. Přeju hodně sil a moc držím palce, aby už jsi slyšela jen pozitivní zprávy. Když si budeš potřebovat popovídat nebo se ještě něco zeptat, klidně mi napiš zprávu. Bude dobře, uvidíš!

• Citovat
  • Upravit
458
17.5.17 06:42

Ahoj ja mam tri deti a u všech jsem byla na plodovce protože mi tam hrozil Downum syndrom mela jsem také dost velkou pravdepodobnost ze to deti budou mit ale vydycky to vyslo dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
17.5.17 08:11

@Janli Moc děkuji ua odpověď a podporu :palec: jste moc hodná. @adriana29 děkuji to me trochu uklidnilo :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.5.17 14:59

Ja bych na odber plodové vody nesla. pravdepodobnost potratu u odberu plodové vody je vyssi nez co vam vyslo u DS. mne vyslo 1:140, sli jsme na prenascan a ten postiženi nepotvrdil. test stoji 12500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
17.5.17 20:11

Jenomze ne kazdej muze dat 12500 na prenascan.Ja vim ze je takova moznost ale me ta plodova voda vůbec nevadila i když jsem vedela jake je riziko.Ale to je každého věc me je 33let. Prvni dite jsem mela 24 letech.Deti jsou zdrave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.5.17 22:12
@adriana29 píše:
Jenomze ne kazdej muze dat 12500 na prenascan.Ja vim ze je takova moznost ale me ta plodova voda vůbec nevadila i když jsem vedela jake je riziko.Ale to je každého věc me je 33let. Prvni dite jsem mela 24 letech.Deti jsou zdrave

vim, ze je to hodne penez, ale kdybych nemohla na krevni test, tak bych asi nesla na nic, protoze riziko potratu 1:100 u plodové vody mi prijde prilis velke. ale to je individuální a zalezi na tom, jak dlouho clovek na miminko ceka a jestli by vubec sel na potrat pri špatném výsledku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
18.5.17 15:15

Mi byli rozhodnuti ze pujdu na potrat když by nam to vyslo spatne. Rozhodovani bylo tezke furt jsem brecela a vahala ale pak jsem si rekla ze bych sla na potrat.Ale jak rikam pokazde to dopadlo nagativne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
18.5.17 17:49

@adriana29 já jsem taky rozhodla ze půjdu na potrat když to dopadne špatně a o to je to horší protoze na miminko se už ted moc tesim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
18.5.17 18:36
@Verron píše:
@adriana29 já jsem taky rozhodla ze půjdu na potrat když to dopadne špatně a o to je to horší protoze na miminko se už ted moc tesim

Ja ti rozumím ale verim ze ti to dopadne dobře a kdy des na tu plodovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
18.5.17 18:54

@Verron Ahoj já měla špatný UTZ, nosní kůstku nenašel, šíjové projasnění 3,4 a pár dalších vad. Krev taky nic moc. Riziko Down 1:195 a zvýšené riziko na Patau a Edwards. Šla jsem na plodovku. Na Veveří mají hodně malé riziko potratu po odběru, menší než 1%. Základní výsledky máš ještě ten den. u nás se ani jedno onemocnění nepotvrdilo, ale byl poškozen chromozom 20, vada neslučitelná se životem. Clarigo odhalí jen tři základní chromozomální vady, ale ostatní ne. Pokud chceš mít 100% jistotu běž na plodovku. Moc ti držím palce aby bylo miminko v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
18.5.17 18:55

Me vysel prennascan falesne pozitivni na dawn a pak to plodovka vyvratila takze ja bych sla rovnou na plodovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí