Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den,
Chci se zeptat jestli si myslíte, zenby to melanom mohl byt
je to 3cm velke a světle hnědé
Zitra budu volat na dermatologii, dnes tam bohuzel nejsou, ale potrebovala bych trosku vedet co si myslite ![]()
Dekuju ![]()
@ZoufalkaJ píše: Více
3cm nevyrostly za den. To uz pockej na tu kozni. Co je to za cast tela, ja myslela rameno, ale to by to nebylo tak obri.
Za mne to nevypada hrozive.
@Tarena omlouvam se 3mm
Nene uz je to takhle rok
Ale nejak jsem po porodu tomu nevenovala pozornost, az jsem narazila na nejaky clanek na melanomy a uplne me zatrnulo
Je to v zadu na rameni, vedle raminka od podprsenky nebo tilka
A na predchozi kontrole bylo ok?
Ja bych nestresovala, pokud se nemeni, tak to bude ok. Dobre je, ze jdes na kozni a nechces se diagnostikovat jen na emiminu
@Tarena ja na koznim nikdy nebyla jen se synem
Nemam moc znamenek a kdyz tak klasicke pihy
Tohle se objevilo tak pred rokem mozna driv (je velikost porad stejna)
Ale ted nevim jestli se mi. Eplete, ze tam byla picha a ja ji nejak rozskrabala, ale to by nevzniklo snad tohle.
Tak jsem si rikala no tak ze slunicka se objevila dalsi a vetsi a neresila jsem. Kor jsem mela prvni rok šílený s dcerou
Kdyby nebylo článku tak bych asi na to kaslala dal ![]()
Ale urco jeu k doktorovi, mam dve male deti a desi me to ![]()
Ona existuje i aplikace. Myslím, že je zdarma na 2 fotky znamének, tak pro klid ji můžete zkusit. Doporučovali ji i lékaři. Ale na kožní bych určitě na kontrolu zašla. ![]()
@Anonymní píše: Více
A nevite jak se jmenuje? Na kozni uz jsem objednana ale az na konci cervence maji volno a zitra zkusim jeste na dermatologii. Dnes tak bohuzel nejsou
@Anonymní píše: Více
Jo tu apku mam, moje jde pouzivat neomezene. Musi byt ostra fotka. Vyhodnoti riziko a pripadne doporuci navstevu lekare. Jmenuje se Model dermatology.
Zkousela jsem tam dat i fotky z netu, kde to byla rakovina a apka to vyhodnotila spravne.
@xammy dekuju bohuzel nedokazu vyfotit lepsi fotku
Pockam na manzela a zkusime
Ale mooc vam dekuji
Normální známí ko mi to přijde. Není to ani vystouplé, ani nějaké rozlezle, říkáš, že je rok stejné, zbytečné nenervuj.
@inkakřivák dekuju za uklidnujici slova ![]()
Ja jen ze jsou ty okraje takove rozpite a nekdy to tam zasvedi a to kdyz poškrábu tak to trosku zabolí
@ZoufalkaJ píše: Více
to bude dobré, já mám takových znamínek plná záda, ale pro jistotu na to kožní běž a klidně si to nechej chirurgicky odstranit, raději až na podzim, ať to nemusíš pak skrývat v létě pod oblečením, na podzim se to i lépe hojí
@ZoufalkaJ hlavně si to neskrab a jdi na kontrolu na kožní. Tam ti doktorka projde všechna znamínka a budeš mít klid.