Podivné setkání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
45685
13.4.23 16:46
@Martina D. píše:
A navic zadna dospela osoba se neznamemu kontaktu nepodepisuje jako „Anet“. Je to stylizovano, jakoze to psalo dite o babicce.

A ze je v nebicku by taky asi dospela osoba nenapsala. I kdyz…. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
13.4.23 17:25

@TatarQa
Tatarko, naprosto rozumím tvému překvapení a že jsi úplně nevěděla, co si myslet.
To, jak jsi vedoucí potkala a zeptala ses, jestli je to ona nebo jestli tu osobu zná, tak mám za to, že tě ihned poznala. Ve vteřině si vybavila tu SMS, že pro tebe a kolegyně je vlastně mrtvá a duchapřítomně nevydala ani hlásku. Jen se usmála, protože co jiného dělat v momentě překvapení, když se nechce víc prozradit. A odešla.
Kdyby to byla cizí paní, jednoduše by řekla, že si jí s někým pletete.

Taky chápu, že to nechceš přijmout, že pokud je to lež, že je to pro tebe strašné, protože se přece znáte a chtěla bys tomu nějak přijít na kloub a urovnat to mezi vámi.

Ovšem, tímhle by měla tvoje invence skončit. Čistě z lidského, společenského i diplomatického hlediska.

Protože - ona nemusí nikomu nic vysvětlovat. Ani proč se k vám nechce znát, ani proč zvolila takový způsob. Je to čistě její věc a má na to právo. Že ti to přijde divné a nečestné, to může. Ale to je tak všechno. Už to není její problém
Ať už byl důvod takové SMS jakýkoli, ona si to zvolila a měly byste to respektovat.

Proto, začít teď pátrat, kde je vlastně pravda, je úplně scestné. Ať žije nebo ne, ona se s vámi setkat nechce. A začít se v tom jakkoli rýpat, ověřovat si informace, nebo jí dokonce ve finále konfrontovat s tím, že víte, že ta SMS byla lež, je naprosto nedůstojné pro obě strany. Hlavně pro vás. Ne pro ní, jí je to jedno.

Trochu mi to připomíná děti, co se vztekají, že se s nimi kamarádka nechce kamarádit. U dětí je takové rozčarování pochopitelné. U dospělých je to směšné a jenom neomalený člověk nechápe jednoznačně podanou informaci.

Být vámi, příjmu tu situaci takovou, jaká je.

• Citovat
  • Upravit
5707
13.4.23 18:07

@Birds Za me mela jednat na rovinu. Ja bych ji klidne v telefonu usvedcila a rekla ji, ze bych priste ocenila vic uprimnosti, pak bych zavesila a zapomnela na ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
13.4.23 19:28
@Martina D. píše:
@Birds Za me mela jednat na rovinu. Ja bych ji klidne v telefonu usvedcila a rekla ji, ze bych priste ocenila vic uprimnosti, pak bych zavesila a zapomnela na ni.

Za tebe, za mě, za zakladatelku nebo klidně za všechny… To je přece úplně jedno, co si o tom kdo myslí.

Navíc, přesně to, co ty popisuješ: klidně jí v telefonu usvědčit…
Usvědčit z čeho? Ze lži?? Ale prosím tě, nenech se vysmát. Vždyť to ona ví, že lže, vždyť to byl její záměr přece! Ty si myslíš, že ve věku 60+ někoho nějakým usvědčením překvapíš, když ona sama věděla, proč to dělá? Vždyť se ke všemu náhodně viděly v nákupáku a ta vedoucí s tím byla očividně úplně v pohodě. Ví, že ji zakladatelka poznala a vidí, že není mrtvá. Tak o co jde!? Tím to má pro všechny zúčastněné skončit.

Takže vůbec jí něco do telefonu říkat je dětinské a trapné, protože ty si nedáš pokoj, i když ti bylo jasně naznačeno, že nemáš otravovat. A přesto jí musíš z cizího čísla zavolat, jak zhrzená milenka, a říct poslední slovo, které ji beztak vůbec nezajímá. A výsledek bude úplně stejný - už se nikdy neuvidíte. Jenže v tomhle případě bys byla ten větší blb ty.

Připomíná mi to situaci, kdy jsem se rozešla s bývalým a řekla mu, že si nepřeju, aby mě ještě vůbec kdy kontaktoval. Pak jsem zvedla cizí číslo, jako vždy v rámci mé práce. A na druhém konci on - no já myslela, že mě omejou. Jakmile jsem ho po hlase poznala, už ode mě neslyšel ani pípnutí a jen jsem si v duchu řekla, že nezná meze a že je to ještě větší ko-kot, než jsem si původně myslela.

A tady je to úplně stejné. Takže jestli chce takhle trapně vypadat i zakladatelka… tak prosím. Vyhlásit vlastní smrt je přece naprosto jasný vzkaz.

• Citovat
  • Upravit
5707
13.4.23 20:27
@Birds píše:
Za tebe, za mě, za zakladatelku nebo klidně za všechny… To je přece úplně jedno, co si o tom kdo myslí.

Navíc, přesně to, co ty popisuješ: klidně jí v telefonu usvědčit…
Usvědčit z čeho? Ze lži?? Ale prosím tě, nenech se vysmát. Vždyť to ona ví, že lže, vždyť to byl její záměr přece! Ty si myslíš, že ve věku 60+ někoho nějakým usvědčením překvapíš, když ona sama věděla, proč to dělá? Vždyť se ke všemu náhodně viděly v nákupáku a ta vedoucí s tím byla očividně úplně v pohodě. Ví, že ji zakladatelka poznala a vidí, že není mrtvá. Tak o co jde!? Tím to má pro všechny zúčastněné skončit.

Takže vůbec jí něco do telefonu říkat je dětinské a trapné, protože ty si nedáš pokoj, i když ti bylo jasně naznačeno, že nemáš otravovat. A přesto jí musíš z cizího čísla zavolat, jak zhrzená milenka, a říct poslední slovo, které ji beztak vůbec nezajímá. A výsledek bude úplně stejný - už se nikdy neuvidíte. Jenže v tomhle případě bys byla ten větší blb ty.

Připomíná mi to situaci, kdy jsem se rozešla s bývalým a řekla mu, že si nepřeju, aby mě ještě vůbec kdy kontaktoval. Pak jsem zvedla cizí číslo, jako vždy v rámci mé práce. A na druhém konci on - no já myslela, že mě omejou. Jakmile jsem ho po hlase poznala, už ode mě neslyšel ani pípnutí a jen jsem si v duchu řekla, že nezná meze a že je to ještě větší ko-kot, než jsem si původně myslela.

A tady je to úplně stejné. Takže jestli chce takhle trapně vypadat i zakladatelka… tak prosím. Vyhlásit vlastní smrt je přece naprosto jasný vzkaz.

Jenze ty ses s byvalym rozesla, ona nemela koule to s nimi skoncit na rovinu nebo ignoraci. Moc v pohode v tom OC podle zakladatelky nevypadala a navic zakladatelka v tom nema jasno, jak to vlastne je, takze na zavolani nevidim nic spatneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
13.4.23 21:43

@Birds chápu tvůj názor i ten druhý, co píše @Martina D., ale mně nejde o to jí usvedcit že lži nebo nedejbože mít poslední slovo, chtěla jsem se s ní usmírit, vysvětlit si o co vlastně šlo a pak rána c.1 (smrt) a ted rána c.2 (cizí paní, nebo lež o smrti?). Nikde nepíšu že ji budu usvedcovat, nebo otravovat nebo co si tu všichni domysli, jen me to včera zarazilo a hodně, I ta reakce té paní, jak kdyby byla mimo, ani mě nenechala dorict omluvu a sla pryč, bylo to divné, ale nikde nepíšu že ji tes budu vypisovat a vyvolavat, že vím že žije, když to nevím a ani to nemám moc jak zjistit. Chtěla jsem se jen dozvědět, jestli se někomu stalo něco podobného, celé mi to přišlo jak kdybych se s ní setkala že záhrobí a kdyby si nesla do té restaurace koupit jídlo a neviděla jsem ji jak s nekym mluví, asi bych tomu i věřila, že jsem viděla ducha. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
13.4.23 21:44

@TatarQa Ne, ze zahrobi fakt nebyla, to zase klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
13.4.23 21:44

@Martina D. A jaké nesrovnalosti? Tak se ptej, vše ti osvetlim. Mně to taky přijde celé divné, píšu to tak jak to je, co se stalo a nestalo. Kdyby mi to přišlo normální, nemám potřebu se o to dělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5707
13.4.23 21:56
@TatarQa píše:
@Martina D. A jaké nesrovnalosti? Tak se ptej, vše ti osvetlim. Mně to taky přijde celé divné, píšu to tak jak to je, co se stalo a nestalo. Kdyby mi to přišlo normální, nemám potřebu se o to dělit.

Nesrovnalosti jsem myslela to, ze si myslim, ze tu sms psala ta kamaradka a ze v tom OC to byla taky ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
13.4.23 21:58

@Martina D. Jo takhle.. :) těžko říct jak to celé je a bylo. Je pravda, jak tu někdo psal ze někdo komu je 60+ a chce si žít život v klídku asi nebude trápit, že někomu kecal a nakecal mu kravinu, ať byla jakkoli hnusná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
13.4.23 22:03
@TatarQa píše:
@Birds chápu tvůj názor i ten druhý, co píše @Martina D., ale mně nejde o to jí usvedcit že lži nebo nedejbože mít poslední slovo, chtěla jsem se s ní usmírit, vysvětlit si o co vlastně šlo a pak rána c.1 (smrt) a ted rána c.2 (cizí paní, nebo lež o smrti?). Nikde nepíšu že ji budu usvedcovat, nebo otravovat nebo co si tu všichni domysli, jen me to včera zarazilo a hodně, I ta reakce té paní, jak kdyby byla mimo, ani mě nenechala dorict omluvu a sla pryč, bylo to divné, ale nikde nepíšu že ji tes budu vypisovat a vyvolavat, že vím že žije, když to nevím a ani to nemám moc jak zjistit. Chtěla jsem se jen dozvědět, jestli se někomu stalo něco podobného, celé mi to přišlo jak kdybych se s ní setkala že záhrobí a kdyby si nesla do té restaurace koupit jídlo a neviděla jsem ji jak s nekym mluví, asi bych tomu i věřila, že jsem viděla ducha. :)

prostě ta dáma byla ona vedoucí Lucka, po smrti opravdu není, ta sms je napsaná tak, aby to vypadalo, že to píše dítě - ale ne, takhle děti nepíšou, psala ji Lucka,
a proto hned odcházela pryč v tom OC, kdyby to byla cizí paní na ni podobná, tak ti řekně něco jako „to je omyl“, ona neřekla nic, protože po hlase bys ji poznala na 100%,
není v tom nic tajemného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
13.4.23 23:29
@TatarQa píše:
@Birds chápu tvůj názor i ten druhý, co píše @Martina D., ale mně nejde o to jí usvedcit že lži nebo nedejbože mít poslední slovo, chtěla jsem se s ní usmírit, vysvětlit si o co vlastně šloa pak rána c.1 (smrt) a ted rána c.2 (cizí paní, nebo lež o smrti?). Nikde nepíšu že ji budu usvedcovat, nebo otravovat nebo co si tu všichni domysli, jen me to včera zarazilo a hodně, I ta reakce té paní, jak kdyby byla mimo, ani mě nenechala dorict omluvu a sla pryč, bylo to divné, ale nikde nepíšu že ji tes budu vypisovat a vyvolavat, že vím že žije, když to nevím a ani to nemám moc jak zjistit. Chtěla jsem se jen dozvědět, jestli se někomu stalo něco podobného, celé mi to přišlo jak kdybych se s ní setkala že záhrobí a kdyby si nesla do té restaurace koupit jídlo a neviděla jsem ji jak s nekym mluví, asi bych tomu i věřila, že jsem viděla ducha. :)

Usmířit a vysvětlit… Tak aspoň vidíš, že o to nemá zájem. To přece nemůžeš nikoho nutit a ne každý stojí o vysvětlování nebo usmiřování, ať to myslíš jakkoli dobře. Lidi jsou různí a tak to prostě je.

Reakce paní ti včera přišla divná, ale když se nad tím zamyslíš DNESKA s odstupem, dáš si dvě a dvě dohromady a vezmeš vpptaz souvislosti, které jsme tu nastínily, tak je to snad úplně jasné. Kdyby to byla cizí paní, tak ti normálně řekne, že se vůbec neznáte, že je to omyl. Ale když tahle, která vypadala velmi jako ta vedoucí, ani neotevřela pusu a během tvé řeči raději odešla, tak je přeci nad slunce jasné, že se znáte a odmítá se s tebou bavit. Chápeš to? :zed:

Za mě osobně na celé té situaci není divné vůbec nic. Nerozešly jste se v dobrém, každá jste si to v sobě vyhodnotila jinak, teď jste jí napsaly, odpověděla svou smrtí, pak jsi ji náhodou potkala a opět se k tobě neznala. To je celé. Na tom není nic divného. Jsou lidi, co nemají zájem udržovat styky po celý život a řeší to prostě po svém.

Nic takového jsem nezažila, i když často zahlédnu někde muže, co jsou podobní mému zesnulému bratranci a vždycky mám zásek a pomyslil si, jaká je škoda, že už tu není a že mě mrzí, že jsem ho nekontaktovala víc. Ale to je tak všechno. Nevěřím na zázraky nebo nadpřirozené věci, věřím na náhody. A tobě se jedna stala. Zbytek jsou jen výplody fantazie, lidský mozek si rád doplňuje skládačky podle svého, když si něco nedokáže racionálně vyhodnotit. Toť vše.

• Citovat
  • Upravit
45685
13.4.23 23:39
@Birds píše:
Usmířit a vysvětlit… Tak aspoň vidíš, že o to nemá zájem. To přece nemůžeš nikoho nutit a ne každý stojí o vysvětlování nebo usmiřování, ať to myslíš jakkoli dobře. Lidi jsou různí a tak to prostě je.

Reakce paní ti včera přišla divná, ale když se nad tím zamyslíš DNESKA s odstupem, dáš si dvě a dvě dohromady a vezmeš vpptaz souvislosti, které jsme tu nastínily, tak je to snad úplně jasné. Kdyby to byla cizí paní, tak ti normálně řekne, že se vůbec neznáte, že je to omyl. Ale když tahle, která vypadala velmi jako ta vedoucí, ani neotevřela pusu a během tvé řeči raději odešla, tak je přeci nad slunce jasné, že se znáte a odmítá se s tebou bavit. Chápeš to? :zed:

Za mě osobně na celé té situaci není divné vůbec nic. Nerozešly jste se v dobrém, každá jste si to v sobě vyhodnotila jinak, teď jste jí napsaly, odpověděla svou smrtí, pak jsi ji náhodou potkala a opět se k tobě neznala. To je celé. Na tom není nic divného. Jsou lidi, co nemají zájem udržovat styky po celý život a řeší to prostě po svém.

Nic takového jsem nezažila, i když často zahlédnu někde muže, co jsou podobní mému zesnulému bratranci a vždycky mám zásek a pomyslil si, jaká je škoda, že už tu není a že mě mrzí, že jsem ho nekontaktovala víc. Ale to je tak všechno. Nevěřím na zázraky nebo nadpřirozené věci, věřím na náhody. A tobě se jedna stala. Zbytek jsou jen výplody fantazie, lidský mozek si rád doplňuje skládačky podle svého, když si něco nedokáže racionálně vyhodnotit. Toť vše.

Souhlasim, az na to, ze tam neni nic divneho. Divne je, nebo nestandardni, ze si kolegyne vymyslela vlastni smrt. Tak bud ji provedly neco fakt strasneho, nebo neni uplne psychicky v poradku. Normalni by prece bylo na sms nereagovat, kdyz se nechce videt nebo to proste napsat. Ne predstirat vlastni smrt. Nebo jsi se s tim bezne setkala?
Ale jinak souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
13.4.23 23:46
@veria píše:
Souhlasim, az na to, ze tam neni nic divneho. Divne je, nebo nestandardni, ze si kolegyne vymyslela vlastni smrt. Tak bud ji provedly neco fakt strasneho, nebo neni uplne psychicky v poradku. Normalni by prece bylo na sms nereagovat, kdyz se nechce videt nebo to proste napsat. Ne predstirat vlastni smrt. Nebo jsi se s tim bezne setkala?
Ale jinak souhlas :palec:

Ale tak, co by ne. Proč by si to někdo nemohl vymyslet. Každý má tu hranici jinde - co přijde nenormální mě, je pro jiného v pohodě. Vymyslet vlastní smrt, na to člověk opravdu nemusí být psychicky labilní.

Já si pamatuju, že kdysi kdysi, asi mi bylo dvanáct, jsem zapomněla na sraz s kamarádkou. No nenapadlo mě nic jiného, než že mi umřela jiná kamarádka. A taky jsem přece mohla říct narovinu, že jsem zapomněla, ale asi mi to přišlo blbý, nebo jsem chtěla byt zajímavá, nevim. Detaily té blbosti už si nepamatuju.
Ale když jsem tehdy mohla pohřbít kamarádku, proč by tady paní nemohla pohřbít sebe. Úplně klidně. To mi přijde ještě normálnější, než někoho jiného.

• Citovat
  • Upravit
45685
13.4.23 23:52

@Birds Ale to ti bylo 12, nemuzes srovnavat se 60 letou zenskou. Rozhodne to neni standardni reseni situace ze strany dospeleho. Pubertaci delaji ruzne kraviny, to neberu vubec jako relevantni srovnani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat