Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lenkret píše:
Dobře. Děkuji za všechny názory. Jen by zajímalo kolik z vás, které mě tady tak odsuzují mají děti s určitou vadou. Ono se to lehko píše, když máte děti zdravé. Nebo jste aspoň měly zdravé do porodu a nestresovaly jste se od třetího měsíce co je s dítětem vlastně špatně.
Já. A ani minutu jsem neuvažovala stylem - počkám ještě měsíc a když uvidí, že to, co slibují je fakt pravda, děcko ve mně nechám zabít.
Vím, co prožíváš a nechápu, že čekáš, co se jako objeví a kdyžtak se toho tvorečka zbavíš, protože už se ti to zdá jako přespříliš.
@Virginia píše:
Já. A ani minutu jsem neuvažovala stylem - počkám ještě měsíc a když uvidí, že to, co slibují je fakt pravda, děcko ve mně nechám zabít.
Vím, co prožíváš a nechápu, že čekáš, co se jako objeví a kdyžtak se toho tvorečka zbavíš, protože už se ti to zdá jako přespříliš.
No tak každá jsme jiná. Já chci ať má mé dítě plnohodnotný život a ne ať se v životě trápí. A nepiš mi, že se ho teda raději zbavím. Někdo tady na emimino brečí, že chtěl jiné pohlaví než čeká a já ho taky neodsuzuju, že si neváží, že čeká zdravé dítě.
Obecně se téměř všechny tehotne bojí trizomie 21, já se mnohem víc bála třeba ageneze ledvin.
Zakladatelko, zkus brát pozitivně fakt, že teď to zřejmě funguje. Zkus to vnímat jako dobrý základ.
@lenkret píše:
No tak každá jsme jiná. Já chci ať má mé dítě plnohodnotný život a ne ať se v životě trápí. A nepiš mi, že se ho teda raději zbavím. Někdo tady na emimino brečí, že chtěl jiné pohlaví než čeká a já ho taky neodsuzuju, že si neváží, že čeká zdravé dítě.
co to je plnohodnotný život? ![]()
@lenkret píše:
Aha, tak ti přeji, ať máš dítě, co bude žít plnohodnotný život.
Ty mrzáčky teda pošli do nebíčka, ať ti z obláčku pošlou novou dušičku.
Nebo co jiného se na tvá slova dá napsat??? ![]()
Je mi jedno, co kdo píše na emiminu, jestli mu nevyhovuje pohlaví, jednoruké dítě nebo dítě s podezřením na nefunkční ledvinu, je to všechno snaha o to dostat to, co chci. Krásné, zdravé. Nic jiného neberu.
@MaDoRaBe píše:
Obecně se téměř všechny tehotne bojí trizomie 21, já se mnohem víc bála třeba ageneze ledvin.
Zakladatelko, zkus brát pozitivně fakt, že teď to zřejmě funguje. Zkus to vnímat jako dobrý základ.
já jsem se taky bála at je OK šíjové projasnění a nějak mě nenapadlo, že by mohl být takový nějaký problém. Doposud jsem ani nevěděla, že je nějaká podkovovitá ledvina. No v tom 23.týdnu se snad dozvím víc. Beru to tak, že teď je dostatek té plodové vody, tak to tam nějak fungovat musí.
@Virginia píše:
Aha, tak ti přeji, ať máš dítě, co bude žít plnohodnotný život.
Ty mrzáčky teda pošli do nebíčka, ať ti z obláčku pošlou novou dušičku.
Nebo co jiného se na tvá slova dá napsat???
Je mi jedno, co kdo píše na emiminu, jestli mu nevyhovuje pohlaví, jednoruké dítě nebo dítě s podezřením na nefunkční ledvinu, je to všechno snaha o to dostat to, co chci. Krásné, zdravé. Nic jiného neberu.
nevím o jakých mrzáčcích tady píšeš. Pro mě za mě na mé slova nemusíš psát nic.
@lenkret píše:
nevím o jakých mrzáčcích tady píšeš. Pro mě za mě na mé slova nemusíš psát nic.
Na to se toho moc psát nedá, to je fakt. Hodně štěstí.
@lenkret Ono se všude křičí o Downově syndromu ale že se může vyskytnout prognosticky daleko závažnější problém (závažnější ve smyslu žití, přežití), to se moc neříká.
Já tedy díky své drobné vadě vývodného systému pravé ledviny chtěla slyšet něco o plném měchýři dítěte v břiše.
@MaDoRaBe píše:
@lenkret Ono se všude křičí o Downově syndromu ale že se může vyskytnout prognosticky daleko závažnější problém (závažnější ve smyslu žití, přežití), to se moc neříká.Já tedy díky své drobné vadě vývodného systému pravé ledviny chtěla slyšet něco o plném měchýři dítěte v břiše.
TAkže tvé dítě mělo něco s močovým měchýřem? a vyřešilo se to nějak? U mě se taky doktor díval na močák, asi jestli i tam není nějaký problém, ale prcek prý byl zrovna vyčůraný, tak to je asi v pořádku
@sophinka1 píše:
co to je plnohodnotný život?
Nějak jsem nevěděla s kým mám tu čest…
viz https://www.emimino.cz/…ivot-175224/
@lenkret píše:
Nějak jsem nevěděla s kým mám tu čest…
viz https://www.emimino.cz/…ivot-175224/
a co tim ted chces rici?
@lenkret najdu tam tvoji odpověď či co? Ano tato otázka mě velice zajímá. Co si lidé vybaví, když myslí na plnohodnotný život ![]()
@lenkret Nene, ale tím, že já mám menší vadu vpravo, je mírně vyšší riziko i pro mé děti, že u nich vznikne stejná nebo jiná vada ledvin, mocovodu…
U dcery mi ve 22tt rekli, že ma asymetrii postrannich komor mozku. Doktor, který to našel, mi akorát sdělil, že u děvčat to casteji značí vážnější problém. Víc mi nerekl ani ťuk. To byl taky „super“ pocit. Nicméně my jsme si už ten večer rekli, ze ji nedame (a o den později jiný lékař konstatoval, ze tam sice asymetrie je, ovšem v mezích nějaké normy).